Roślinki Anny S.
- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
:-)przejrzałam cały Twój wątek - imponujące rośliny! Wszystkie takie dorodne i błyszczące, a do tego niektóre wyhodowane od szczepek no no gratuluję! Rzadko się zdarza, żeby wszystkie rośliny w kolekcji były tak ładne. I do tego świetne zdjecia, gratuluję - dodają roślinom wiele uroku!
Pisałaś, że zraszasz rośliny codziennie. Robisz to tylko latem, czy też zimą? Zastanawiam się, jak sobie radzisz z pleśnią - pewnie dużo wietrzysz?
Pisałaś, że zraszasz rośliny codziennie. Robisz to tylko latem, czy też zimą? Zastanawiam się, jak sobie radzisz z pleśnią - pewnie dużo wietrzysz?
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
Tak często zraszam w te cieplejsze dni, zimą u mnie w domu jest równie ciepło. Nie zauważyłam, aby jakiś kwiat czy ziemia pleśniały. Może to dlatego, że ogólnie w mieszkaniu jest raczej suche powietrze.
A jak wietrze, latem zawsze okno mam otwarte, noc czy dzień, a zimą 2-3 razy dziennie okna są otwierane, to zależy od temperatury na dworzu.
A jak wietrze, latem zawsze okno mam otwarte, noc czy dzień, a zimą 2-3 razy dziennie okna są otwierane, to zależy od temperatury na dworzu.
Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- Leśny Duch
- 1000p
Aha rozumiem no to roślinki mają super - też powinnam swoje zraszać, tylko zawsze nachlapię na szybę albo co gorsza ścianę..
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
Mnie się też opryska ściana czy szyba, ale zaraz wysycha, więc nie przeszkadza mi to
Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- Leśny Duch
- 1000p
Aha ja się cały czas boję, że mi okna zaczną pleśnieć, bo mimo b. wysokiej temperatury (ekspozycja b. słoneczka) często się na oknie coś samo skrapla..
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
Ja też mam stare okna, więc i szyby. Jak i ja bym chciała wymienić swoje okna, bo te to hałasują jak się je otwiera
Kamienie to jeszcze maleństwa, miesiąca nie mają, ale dzielnie rosną A co się stało z Twoimi?
Tak poza tym to uwielbiam siać roślinki, większa radocha
Kamienie to jeszcze maleństwa, miesiąca nie mają, ale dzielnie rosną A co się stało z Twoimi?
Tak poza tym to uwielbiam siać roślinki, większa radocha
Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki