Kolekcja Agaty :-)))
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ależ on jest BOSKI. Urzekł mnie kiedy pierwszy raz do Ciebie trafiłam. Och zazdraszczam Ci go.
Zachorowałam na Phal.amboinensis. A od dłuższego czasu moje niedoścignione marzenie phal. pallens.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie no, a ty znowu nam tu tyle storczyków pokazujesz i zamiast zrobić coś pożytecznego, to przyklejona do komputera siedzę i się wpatruję w te fotki
Szczególnie spodobała mi się Phal. hieroglyphica, a jeszcze bardziej widok pędu na niej 8)
Ale Phal. javanica też super, pączek ma taki kolorowy Moja teraz listka wypuszcza, a korzonek,
który wcześniej zaczęła, zasechł podczas mojego wyjazdu, a nowych nie widać
Pogratuluję jeszcze Phal. equestris, bo pęd to ma długaśny i grubiutki, jak na takie maleństwo
Szczególnie spodobała mi się Phal. hieroglyphica, a jeszcze bardziej widok pędu na niej 8)
Ale Phal. javanica też super, pączek ma taki kolorowy Moja teraz listka wypuszcza, a korzonek,
który wcześniej zaczęła, zasechł podczas mojego wyjazdu, a nowych nie widać
Pogratuluję jeszcze Phal. equestris, bo pęd to ma długaśny i grubiutki, jak na takie maleństwo
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agatko ten Twój woskowy jest prześliczny, podobny do mojej "mućki" ale ma ciekawsze płatki, takie wąskie
Jeśli chodzi o moją Różową Panterę, możliwość obwąchania będę miała dopiero po 16 sierpnia, na wakacjach teraz jestem 8)
Jeśli chodzi o moją Różową Panterę, możliwość obwąchania będę miała dopiero po 16 sierpnia, na wakacjach teraz jestem 8)
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- agata0806
- 1000p
- Od: 11 lut 2009, o 14:12
Mireczko cieszę się że Ci się podoba,nigdy więcej w supermarkecie takiego nie widziałam,ależ ja miałam szczęście trafić na taki okaz
Anusska bardzo dziękuję,ja też jestem zadowolona z pędzika na Phal.hieroglyphica bo marzę o kwitnieniu,może wreszcie się uda
A co do Equestrisa to sprawa wygląda tak,matka na pędzie wypuściła keiki które sobie rosło i po jakimś czasie wypuściła na czubku tego samego pędu drugie keiki a że to pierwsze było już gotowe do oddzielenia więc odcięłam pędzik od mamy i niestety musiałam razem z tym maluszkiem i tak teraz sobie rosną dwa keiki
Mamba bardzo dziękuję
Jeanne mućka,hehe Moje płatki jakoś szczególnie się podwijają pod spód co daje wrażenie że są węższe
Kaisog ,dwóch jajek brakuje
A u mnie kwiatuszki rosną i otwierają pączuszki
Niestety Phal.amboinensis został już tylko jeden kwiatek,dzisiaj zżółkł kolejny ale zapowiada się na następny
Jutro już pewnie będzie w całym rozkwicie
A tutaj Phal.javanica która również dzisiaj zaczęła rozwijać pączuszek
Anusska bardzo dziękuję,ja też jestem zadowolona z pędzika na Phal.hieroglyphica bo marzę o kwitnieniu,może wreszcie się uda
A co do Equestrisa to sprawa wygląda tak,matka na pędzie wypuściła keiki które sobie rosło i po jakimś czasie wypuściła na czubku tego samego pędu drugie keiki a że to pierwsze było już gotowe do oddzielenia więc odcięłam pędzik od mamy i niestety musiałam razem z tym maluszkiem i tak teraz sobie rosną dwa keiki
Mamba bardzo dziękuję
Jeanne mućka,hehe Moje płatki jakoś szczególnie się podwijają pod spód co daje wrażenie że są węższe
Kaisog ,dwóch jajek brakuje
A u mnie kwiatuszki rosną i otwierają pączuszki
Niestety Phal.amboinensis został już tylko jeden kwiatek,dzisiaj zżółkł kolejny ale zapowiada się na następny
Jutro już pewnie będzie w całym rozkwicie
A tutaj Phal.javanica która również dzisiaj zaczęła rozwijać pączuszek
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
Agatko ależ piękną fotorelacje pokazałaś.
Phal.amboinensis
istne cudo. Piękne ujęcia. Aż chce sie patrzeć. Szkoda że nie wszystkie się rozwinęły
A phal. javanica to jakby leżał na dużym brzuchu . Też śliczny
Phal.amboinensis
istne cudo. Piękne ujęcia. Aż chce sie patrzeć. Szkoda że nie wszystkie się rozwinęły
A phal. javanica to jakby leżał na dużym brzuchu . Też śliczny
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
Agatko, powiem tak: nieźle mnie popędziłaś abym sprawdziła jak ten Pink Panther sobie ponownie u Ciebie zakwitł. Czytałam ten Twój wątek, czytałam, i czytałam ................................................ i w końcu się doczytałam ............. łobuz z Ciebie, było mi powiedzieć żebym od końca zaczęła To ja tu 72 stoniczki musiałam "przelecieć"!!!
ale nie ma tego złego...
Twoje storczyki zniewalają, z zakupami szalejesz niemożliwie, jestem pod wielkim wrażeniem Twoich wyborów bo wszelkie nowe zakupy coraz piękniejsze, masz świetny gust a ile radochy przy okazji :P
Dodam jeszcze, ze strasznie tu u Ciebie wesoło, nie wiem do końca co się działo przy okazji tych "gazowych" opowieści ale z tego co pozostało po interwencji Jovanki, też się nieźle uhahałam, może i dobrze, że Jovanka w porę zareagowała, przecie 'etanol' szkodzi kwiatom storczyków...
Ale wracając do tematu, jestem pod wielkim wrażeniem. Orchidarium masz przepiękne, szkoda, że tak rzadko pozwalasz nam do niego zajrzeć, mam niedosyt jego zdjęć a zdjęcia robisz pierwsza klasa!
Twój Phal.javanica to niezły wywrotowiec, do góry nogami sobie próbuje zakwitnąć :P
Dziękuję za dedykację, tak przynajmniej te foteczki odebrałam:
Tak trzymaj!
ale nie ma tego złego...
Twoje storczyki zniewalają, z zakupami szalejesz niemożliwie, jestem pod wielkim wrażeniem Twoich wyborów bo wszelkie nowe zakupy coraz piękniejsze, masz świetny gust a ile radochy przy okazji :P
Dodam jeszcze, ze strasznie tu u Ciebie wesoło, nie wiem do końca co się działo przy okazji tych "gazowych" opowieści ale z tego co pozostało po interwencji Jovanki, też się nieźle uhahałam, może i dobrze, że Jovanka w porę zareagowała, przecie 'etanol' szkodzi kwiatom storczyków...
Ale wracając do tematu, jestem pod wielkim wrażeniem. Orchidarium masz przepiękne, szkoda, że tak rzadko pozwalasz nam do niego zajrzeć, mam niedosyt jego zdjęć a zdjęcia robisz pierwsza klasa!
Twój Phal.javanica to niezły wywrotowiec, do góry nogami sobie próbuje zakwitnąć :P
Dziękuję za dedykację, tak przynajmniej te foteczki odebrałam:
Wspaniale jak na początek ale jeszcze wiele funkcji przed Tobą do odkrycia... jakby co służę pomocą.
Tak trzymaj!
- agata0806
- 1000p
- Od: 11 lut 2009, o 14:12
Anusska nastąpiła maleńka pomyłeczka ,swoje piękno zaczęła pokazywać Phal.amboinensis
Dziś udało mi się delikatnie poprawić pączuszka Phal.javanica,to chyba jakiś akrobata że leżał do góry brzuchem
Mireczko serdeczne dzięki za pochwały,zaraz zobaczysz jak wygląda dzisiaj
Kaisog i Ty będziesz miała takie kwitnienia,przecież masz ich mniej więcej tyle co ja
Halinko dziękuję za brawa,przekażę moim ślicznotom
Limonko trafiłaś z tym łobuzem w dziesiątkę Ale ja tak mam od małego hehe i tak mi zostało
To cecha po tacie
Dobrze że wtedy Jovanka zareagowała bo właśnie nie wiadomo co to by dalej było a jak "etanol" by się rozprzestrzenił to nawet nie chcę myśleć co to by było
Dziękuję Ci za długi wpisik w moim wątku i za miłe słowa,obiecuję że zdjęcia orchidarium wkrótce znowu pokażę..Może uda mi się w końcu wymienić podłoże to pokażę jak wyszło
A ze zdjęciami się cały czas uczę,jeśli coś to oczywiście przyjdę po poradę do Ciebie bo Ty to już jesteś zaawansowanym użytkownikiem tego programu..Twoje zdjęcia to dopiero cudo
A teraz pokażę Phal.amboinensis rano...
A tak wyglądał dziś po południu..W pełnym rozkwicie...
Phal.javanica dzisiaj...
Dziś udało mi się delikatnie poprawić pączuszka Phal.javanica,to chyba jakiś akrobata że leżał do góry brzuchem
Mireczko serdeczne dzięki za pochwały,zaraz zobaczysz jak wygląda dzisiaj
Kaisog i Ty będziesz miała takie kwitnienia,przecież masz ich mniej więcej tyle co ja
Halinko dziękuję za brawa,przekażę moim ślicznotom
Limonko trafiłaś z tym łobuzem w dziesiątkę Ale ja tak mam od małego hehe i tak mi zostało
To cecha po tacie
Dobrze że wtedy Jovanka zareagowała bo właśnie nie wiadomo co to by dalej było a jak "etanol" by się rozprzestrzenił to nawet nie chcę myśleć co to by było
Dziękuję Ci za długi wpisik w moim wątku i za miłe słowa,obiecuję że zdjęcia orchidarium wkrótce znowu pokażę..Może uda mi się w końcu wymienić podłoże to pokażę jak wyszło
A ze zdjęciami się cały czas uczę,jeśli coś to oczywiście przyjdę po poradę do Ciebie bo Ty to już jesteś zaawansowanym użytkownikiem tego programu..Twoje zdjęcia to dopiero cudo
A teraz pokażę Phal.amboinensis rano...
A tak wyglądał dziś po południu..W pełnym rozkwicie...
Phal.javanica dzisiaj...
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Oj Agatko przeuroczy ten kwiatuszek Phal.amboinensis Phal.javanica - kwiatek taki malusi a jaki śliczny z tym fioletowym języczkiem. Gratuluje kwitnień.
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))