Nożyce do trawy
Nożyce do trawy
Witam. Czy są w sprzedaży nożyce, które poradziłyby sobie z silną, gęstą trawą (chyba kostrzewą), jaka mi rożnie pod krzewami (irgami, rożami płożącymi itp.) Kupiłam w zeszlym roku gardeny (takie za 30-40 zl), ale bardzo źle tną wzykłą trwą, nie mowiąc o kostrzewie.
Bardzo prosze o odpowiedź, pozdrawiam
Kazimiera
Bardzo prosze o odpowiedź, pozdrawiam
Kazimiera
Nożyce do trawy?
Do podcinania w rogach przy kamieniach itp stosowałam zwyczajne nożyczki,ale niestety potem mam odciski.
Czy nożyce akumulatorowe nadają się do czegoś,czy tylko dobrze działają w reklamie.
Warto je kupić?
Czy nożyce akumulatorowe nadają się do czegoś,czy tylko dobrze działają w reklamie.
Warto je kupić?
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nożyce do trawy?
Nadają się i to całkiem dobrze.Kaja pisze: Czy nożyce akumulatorowe nadają się do czegoś,czy tylko dobrze działają w reklamie.
Warto je kupić?
Bardzo sobie je chwalę, wycinanie idzie szybko i sprawnie.
Odradzam zakup nożyczek ręcznych. Ja kupiłem w Castoramie też za 25 zł z obracanym ostrzem. Nie udało mi się przystrzyc ani grama trawy. Fakt że wycinałem trawę między tujami i była bardzo wysoka. Niemniej jednak nożyczki ciągle się zacinały a po kilku sekunkdach odpadła od cni śruba mocująca ostrza i zaginęła gdzieś trawie. W praktyce dużo szybciej poszło mi wycinanie trawy zwykłym nożem. Zaznaczam jednak że między tujami nie zależało mi na równomiernym przycięciu trawki a jedynie na jej skróceniu (tak by nie przerastała młodych krzaczków).
Podsumowując: nożyczki ręczne jeżeli już to tylko porządne (co nie niestety przeważnie nie idzie w parze z tanie), a na marketowy badziew szkoda pieniędzy i przede wszystkim nerwów.
Podsumowując: nożyczki ręczne jeżeli już to tylko porządne (co nie niestety przeważnie nie idzie w parze z tanie), a na marketowy badziew szkoda pieniędzy i przede wszystkim nerwów.
Gardena
Zdjęcie zrobię w sobotę, jak pojadę na wieś
Ale nie wiem jak się wkleja. Może jakiś odnośnik gdzie jest to wytłumaczone...
Jestem mieszczuchem, a tylko weekendy na wsi, oddalonej o 100 km
ale uwielbiam tam jeździć 
Z nożyc naprawdę jestem zadowolona, kciukiem się nie pracuje a pozostałymi 4 palcami. Do wycięcia trawy (tego co zostaje po skoszeniu) w linii prostej mam ok 50mb.
Zdjęcie zrobię w sobotę, jak pojadę na wieś

Jestem mieszczuchem, a tylko weekendy na wsi, oddalonej o 100 km

Z nożyc naprawdę jestem zadowolona, kciukiem się nie pracuje a pozostałymi 4 palcami. Do wycięcia trawy (tego co zostaje po skoszeniu) w linii prostej mam ok 50mb.
Gardena i Fiskars to dwie dobre firmy.
Posiadam narzędzia z obu firm i jestem zadowolona. Gardena nie jest przereklamowana.
Złączki, kraniki etc do węży ogrodowych TYLKO z tej firmy, innych już nie kupię.
Z nożyc jestem zadowolona, tnę dość dużo (już niedługo ponieważ robię obrzeża tak by mogła swobodnie przejść kosiarka) i nie mam odcisków na palcach, i nie jestem zmęczona. Nożyce w tym roku naostrzyłam i jest OK. Polecam.
Posiadam narzędzia z obu firm i jestem zadowolona. Gardena nie jest przereklamowana.
Złączki, kraniki etc do węży ogrodowych TYLKO z tej firmy, innych już nie kupię.
Z nożyc jestem zadowolona, tnę dość dużo (już niedługo ponieważ robię obrzeża tak by mogła swobodnie przejść kosiarka) i nie mam odcisków na palcach, i nie jestem zmęczona. Nożyce w tym roku naostrzyłam i jest OK. Polecam.
Nożyce do trawy
Zastanawiam się nad zakupem nożyc elektrycznym do trawy , głównie do podcinania tam gdzie kosiarką nie dojadę , obrzeża itp. Teraz mam takie zwykłe ręczne do trawy za 20zl i nie da się tym nic robić, nie tną
, znowu za porządne fiskarsa trzeba zapłacić około 50-60zł to może warto dołożyć do takich elektrycznych ? Koszt okolo 100zł. Jeśli ktoś takich lub podobnych używa to proszę o opinię. Dzięki.

- lukas93cs
- 200p
- Od: 29 maja 2009, o 10:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Nożyce do trawy
Witam ja miałem takie nożyce
http://www.mavipense.com/images/product ... _kucuk.jpg
Ale sprzedałem bo ja głównie kupiłem ich do formowanie iglaków,ale nie dało się nimi formować roślin.
A jeśli chodzi do obcinania trawy też ich używałem i były ok.Ale ja jednak polecam kupić tanie nożyce ręczne do trawy i po zakupie porządni ich naostrzyć.Ja tak zrobiłem i jest ok.
http://www.mavipense.com/images/product ... _kucuk.jpg
Ale sprzedałem bo ja głównie kupiłem ich do formowanie iglaków,ale nie dało się nimi formować roślin.
A jeśli chodzi do obcinania trawy też ich używałem i były ok.Ale ja jednak polecam kupić tanie nożyce ręczne do trawy i po zakupie porządni ich naostrzyć.Ja tak zrobiłem i jest ok.