![Evil or Very Mad :evil:](./images/smiles/icon_evil.gif)
Datura - dyskusje,prezentacje kwitnień Cz.1(0.6.2006 - 12.2007)
- iwika
- 500p
- Od: 17 paź 2006, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Faktycznie 10 dni mineło
Pisz niezwłocznie do niej isz nie dostałaś przesyłki.
![Exclamation :!:](./images/smiles/icon_exclaim.gif)
![Shocked :shock:](./images/smiles/icon_eek.gif)
Pisz niezwłocznie do niej isz nie dostałaś przesyłki.
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika
Jedna z 4 żółtych wysokich:
![Obrazek](http://images28.fotosik.pl/13/f1c3bcfb113c74dfm.jpg)
Gwoli ścisłości tak wyglądała przed ostatnimi wiatrami, w czasie burz wiatr powywracał wszystkie donice nawet te duże i ciężkie - niestety kwiaty są trochę poturbowane a donice popękały.
Może ktoś ma pomysł jak zabezpieczyć takie duże donice przed wywróceniem
nie chciałabym ich wkopywać bo co z takim dołem jesienią, tylko będzie szpecił.
Ciekawe jak będą wyglądały te co przyjdą![Confused :?](./images/smiles/icon_confused.gif)
![Obrazek](http://images28.fotosik.pl/13/f1c3bcfb113c74dfm.jpg)
Gwoli ścisłości tak wyglądała przed ostatnimi wiatrami, w czasie burz wiatr powywracał wszystkie donice nawet te duże i ciężkie - niestety kwiaty są trochę poturbowane a donice popękały.
Może ktoś ma pomysł jak zabezpieczyć takie duże donice przed wywróceniem
![Idea :idea:](./images/smiles/icon_idea.gif)
nie chciałabym ich wkopywać bo co z takim dołem jesienią, tylko będzie szpecił.
Ciekawe jak będą wyglądały te co przyjdą
![Confused :?](./images/smiles/icon_confused.gif)
Dziękuję
nareszcie doszły moje nowe daturki przedstawiam:
![Obrazek](http://images29.fotosik.pl/15/ab0c2e5a1b1c29dfm.jpg)
od lewej:
"Angels Superpink", "Angels Inspiration" i "Angels Sunbeam".
Paczka przyszła bardzo dobrze zabezpieczona, jak widać rośliny straciły prawie wszystkie liście, ziemia umiarkowanie sucha - ogólnie stan roślin oceniam na dobry +. Podlałam je wodą z odżywką i trzymam je na razie w półcieniu żeby przyzwyczaiły się do warunków.
Najbardziej mnie ciekawi Sunbeam ale jest najmniejszy więc na kwiaty będę musiała poczekać![Rolling Eyes :roll:](./images/smiles/icon_rolleyes.gif)
Paczka doszła 7 dnia od wysyłki (p. Abel wysłała ją tydzień później i zapomniała mnie o tym poinformować)
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
nareszcie doszły moje nowe daturki przedstawiam:
![Obrazek](http://images29.fotosik.pl/15/ab0c2e5a1b1c29dfm.jpg)
od lewej:
"Angels Superpink", "Angels Inspiration" i "Angels Sunbeam".
Paczka przyszła bardzo dobrze zabezpieczona, jak widać rośliny straciły prawie wszystkie liście, ziemia umiarkowanie sucha - ogólnie stan roślin oceniam na dobry +. Podlałam je wodą z odżywką i trzymam je na razie w półcieniu żeby przyzwyczaiły się do warunków.
Najbardziej mnie ciekawi Sunbeam ale jest najmniejszy więc na kwiaty będę musiała poczekać
![Rolling Eyes :roll:](./images/smiles/icon_rolleyes.gif)
Paczka doszła 7 dnia od wysyłki (p. Abel wysłała ją tydzień później i zapomniała mnie o tym poinformować)
Jak widzę utworzyłyśmy kącik prawdziwych hobbystów ![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Mobisu ma bardzi ciekawą kolorystykę szczególnie ładnie wyglądają jak mają duży wysyp kwiatów ale na to musimy jeszcze poczekać
mam nadzieję niedługo bo to rośliny szybkorosnące.
Już nie jestem pewna od czego zależy to kwitnienie, owszem od dobrego odżywiania ale teraz u mnie zdarzyło się coś takiego - wiadomo podlewałam odżywką całą roślinę a wysyp kwiatów ma tylko jedna łodyga
Jak przestanie padać to wieczorem wkleję fotę reszta rośliny ma małe pączki ale kwitnie tylko jedna łodyga![Confused :?](./images/smiles/icon_confused.gif)
KaRo łososiową też mam tylko moja ma dopiero kilkumilimetrowe pączki bo w kwietniu i maju trułam mszyce Owadofosem a trucizna opóźnia kwitnienie i powoduje opadanie pąków![Sad :(](./images/smiles/icon_sad.gif)
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Mobisu ma bardzi ciekawą kolorystykę szczególnie ładnie wyglądają jak mają duży wysyp kwiatów ale na to musimy jeszcze poczekać
![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
Już nie jestem pewna od czego zależy to kwitnienie, owszem od dobrego odżywiania ale teraz u mnie zdarzyło się coś takiego - wiadomo podlewałam odżywką całą roślinę a wysyp kwiatów ma tylko jedna łodyga
Jak przestanie padać to wieczorem wkleję fotę reszta rośliny ma małe pączki ale kwitnie tylko jedna łodyga
![Confused :?](./images/smiles/icon_confused.gif)
KaRo łososiową też mam tylko moja ma dopiero kilkumilimetrowe pączki bo w kwietniu i maju trułam mszyce Owadofosem a trucizna opóźnia kwitnienie i powoduje opadanie pąków
![Sad :(](./images/smiles/icon_sad.gif)