Moje storczyki - Anna

Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Aniu ja to nie wiem co pisać... codziennie nowe "cuda na kiju" :lol: w akwarium tłok masz jak nie wiem :wink: Zdecydowanie musisz nabyć większe bo w tym już miejsca brak :;230
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Storczykowa paphiopedilum ma piękne łaciate liście, jak zakwitnie to będzie widok. Żółty phalaenopsis pachnie. Moje botaniki czują się dobrze, rosną całkiem zdrowo.
a bellina żyje? przeszły jej plamy?

Mini Mark kwitnie cudnie. mój ciągle jest marniutki i kapryśny.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu masz racje - w akwarium ścisk ale wedle zaleceń znakomitej hodowczyni storczyków( nasza koleżanka forumowa) przeniosłam Mini Marka na parapet, więc zrobiło się lużniej. Dziękuję za pochwały o cudach na kiju. ;:1

Storczykowa bellina żyje-plamy nadal są ale może coś z niej będzie, bo wychodzi sercowy zdrowy listek. Co do Mini Marka zastosuj się do wcześniejszych wskazówek a będzie rósł jak na drożdżach. ;:1
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

to dobrze, że bellina przeżyła. a sercowy listek jest normalny czy też w plamach? co do mini marka, nie mam skąd wziąść pudełeczka, żeby go tam wstawić.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Storczykowa sercowy listek nie ma PLAM :!: :!: :!: Zrób zdjęcia Mini Marka - jak wygląda i gdzie dokładnie stoi, to podpowiem. Chociaż mam propozycje- przyślij do mnie to ja go odchowam. :!:
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mini mark stoi na oknie, między Vandami i innymi Phal., w tym botanicznymi. ale nawet botaniczne rosną lepiej od niego. MM kiedyś rósł trochę lepiej, ale odkąd go przesadziłam listki wychodzą mu małe, niedorobione. podlewam tak jak inne.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wklej zdjęcie to Ci podpowiem , bo bez zdjęcia ani rusz. Skoro po przesadzeniu listki małe to może być niedożywiony, a jeśli jest mały a MM takie są to wymaga lepszej opieki i częstszego podlewania. Pomyśl o tym. :lol:
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

za kilka dni będę robić zdjęcia kwitnącym, to zrobię też MM. teraz nie mogę wstawić, bo nie mam miejsca na fotosikach (można tylko 1 GB zdjęć miesięcznie).
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

;:111 ;:111 ;:111 Faktycznie!!!!! Ale tłok w tym akwarium!!! Ale ślicznie to wygląda,taka cała gromadka ;:1
Wiecie co,dzieją się cuda i u mnie z moim MM,któregoś dnia dostrzegłam pęd kwiatowy a po kilku dniach znikł,tak jak by się z powrotem wchłonął ;:111 A jestem pewna że to był pędzik! Dobrze że na innym kwitnie ;:112
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Aniu a czemu go wyniosłaś?? Ja swojego właśnie tam włożyłam.... może źle??

...w sensie MM :lol:
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko dziękuję za miłe słowa. Gromadka ma się dobrze i nawet phal. modesta dalej kwitnie. Mini Mark, by wypuścił pędzik potrzebuje większej wilgotności( moje obserwacje).

Małgosiu ja swojego Mini Marka wyjęłam, bo Jolusia podpowiedziała, że jak kwitnie to da sobie radę na parapecie. Gdy jest jeszcze nie kwitnący powinien być w akwarium. Ja swojego przestawiłam na parapet i obserwuje, ma jeszcze jeden pączek, Jak się rozwinie to mu to przeniesienie służy, jeśli nie wróci do akwarium. :wink:
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Aniu no to fajnie że nadal kwitnie,mój amboinensis już przekwitł niestety,strasznie krótko kwitł :(
A MM też stoi na parapecie i w tej chwili kwitnie,jak go kupiłam miał dwa pędy kwiatowe które po kwitnieniu troszkę obcięłam,jeden zżółkł a drugi przedłużył pędzik i cały czas ma nowe pączuszki które bez problemu się rozwijają także Twój na parapecie powinien sobie również poradzić :lol:
A jak przekwitnie to wtedy go postawię w to pudełeczko z wodą w którym stoi bellina :lol:
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko zastanawiam się czemu phal. amboinensis tak szybko przekwitł :?:
Skoro MM u Ciebie rośnie na parapecie to ja mam nadzieję, że mój sobie poradzi. :wink:
Początek mojej przygody.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”