Mój piękny ogród- anulka cz.1 2007 r.
Dajesz radę obrabiać ogród i działkę? Jestem pełna podziwu pracowita z Ciebie pszczółka. Pamiętam, miałam tylko parter zakończony jak poszłam kopać po kawałku swoją działeczkę i co skopałam to posiałam jakieś warzywka. Warzywka wyrosły dojrzały i były ładnie splewione . Przyjeżdza moja ciocia i wyraża chęć obejrzenia mojej działki. Oczywiście pochwaliłam się, że jestem taka wspaniała i wszystko mi tak pięknie rośnie i wygląda..........zajeżdżamy na działkę a tu busz.......jaki wstyd. Ale prawdą jest, że po deszczu jest totalnie zielono, no cóż mam dużo kompostu, który przeważnie lilie dostają. U mnie deszcz jest wyznacznikiem plewienia i kopania czegoś lub pod coś (glina).
Zawsze dalie od tego Pana masz dobrze oznaczone? Bo ja kilku nie mogę znależć.
Będę zaglądać do Ciebie .....już nie mogę doczekać się kiedy nam wszystkie zakwitną!
Zawsze dalie od tego Pana masz dobrze oznaczone? Bo ja kilku nie mogę znależć.
Będę zaglądać do Ciebie .....już nie mogę doczekać się kiedy nam wszystkie zakwitną!
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zgadzam się. Czy ten ul jest pełny miodku? Jeśli tak to Puchatek pewnie się u Ciebie zjawi.
Ja poczekam jeszcze na liliowce. Chociaż i tak masz przepięknie w ogródku. I u Ciebie też przyroda jak widać wyprzedza czas - czy to nie dziwne?
Ja poczekam jeszcze na liliowce. Chociaż i tak masz przepięknie w ogródku. I u Ciebie też przyroda jak widać wyprzedza czas - czy to nie dziwne?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lilu - to jest tawuła ,ale rzeczywiście ma inne liście od pozostałych.Kwiaty ma w bardzo intensywnym kolorze różu a liście są ciemnozielone i ładnie to wygląda.Znalazłam ,że jest to tawuła japońska ,ale jaka to juz nie wiem?Jest taka strona www.kurowski.pl -zobacz ile tam jest tych tawuł.