Zakątek Annes 77
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witam koleżankę ogrodomaniaczkę.
Widać,że polubiłaś to grzebanie w ziemi pięknie.
Będziemy podglądać jak radzisz sobie z urządzaniem ogródka.
Ja bym nie malowała oczka żadną farbą - będzie widać tylko niebieski kolor fragmentu wystającego przy ziemi a
przecież wszyscy dążymy by brzegi oczek ukryć (szczególnie te kolorowe folie) więc po co masz sobie robić kłopot.
Szary kolor betonu nie rzuca się mocno w oczy i łatwiej go będzie zamaskować roślinnością.
Ale to moje zdanie zajrzyj jeszcze do sekcji "Oczka wodne" poczytaj tam i sama zdecydujesz....
Pozdrawiam serdecznie
Widać,że polubiłaś to grzebanie w ziemi pięknie.
Będziemy podglądać jak radzisz sobie z urządzaniem ogródka.
Ja bym nie malowała oczka żadną farbą - będzie widać tylko niebieski kolor fragmentu wystającego przy ziemi a
przecież wszyscy dążymy by brzegi oczek ukryć (szczególnie te kolorowe folie) więc po co masz sobie robić kłopot.
Szary kolor betonu nie rzuca się mocno w oczy i łatwiej go będzie zamaskować roślinnością.
Ale to moje zdanie zajrzyj jeszcze do sekcji "Oczka wodne" poczytaj tam i sama zdecydujesz....
Pozdrawiam serdecznie
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Karo ,witaj Michale:)
Karo masz rację,nie będę malowała oczka żadną farbą,nie ma sensu....dopiero na drugi rok zabiorę się za oczko.
Cieszę się,że do mnie zawitaliście,zapraszam ........
Za kilka dni postawię pergolę,którą dostanę od kuzynki,ponieważ je jest niepotrzebna,a dla mnie to zbawienie,bo od pewnego czasu marzę o niej.Posadzę przy niej Clematisy ....czy mogę teraz je sadzić?
Karo masz rację,nie będę malowała oczka żadną farbą,nie ma sensu....dopiero na drugi rok zabiorę się za oczko.
Cieszę się,że do mnie zawitaliście,zapraszam ........
Za kilka dni postawię pergolę,którą dostanę od kuzynki,ponieważ je jest niepotrzebna,a dla mnie to zbawienie,bo od pewnego czasu marzę o niej.Posadzę przy niej Clematisy ....czy mogę teraz je sadzić?
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dokładnie tak samo myślę !KaRo pisze:(..)
Ja bym nie malowała oczka żadną farbą - będzie widać tylko niebieski kolor fragmentu wystającego przy ziemi a przecież wszyscy dążymy by brzegi oczek ukryć (szczególnie te kolorowe folie) więc po co masz sobie robić kłopot.
(..)
Oczko jest piękne samo w sobie.
Po 2-3 miesiącach beton porośnie glonami i nabierze pięknej, szmaragdowej głębi.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I jescze kilka zdjęć.Moja wymarzona pergola nareszcie stoi.Posadziłam przy niej Clematisa Błękitny Anioł, a troszkę dalej wiciokrzew japoński.
Strasznie zaraźliwa jest pasja ogrodowa,co chwilę kupowałabym nowe roślinki.Ostatnio kupiłam również Hibiscusa lawendowego,czekam na jego kwiaty,bo ma dużo pączków
Strasznie zaraźliwa jest pasja ogrodowa,co chwilę kupowałabym nowe roślinki.Ostatnio kupiłam również Hibiscusa lawendowego,czekam na jego kwiaty,bo ma dużo pączków
Witaj Annes na naszym pięknym forum Po tym jak wszystko zmienia się w Twoim ogrodzie wnioskuję, że już masz bzika na jego punkcie. Gratuluję
Cebulki tulipanów najlepiej sadzić w okresie 20 września - 20 października, na głębokość przynajmniej 2 wysokości cebul.Annes 77 pisze:Dziewczyny dziękuję za rady,są dla mnie bezcenne aha słuchajcie na allegro są do nabyciacebulki tulipaów?warto już teraz się zaopatrzyć w te piękne kwiaty?
Monika