Drzewka owocowe z allegro

Drzewa owocowe
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Nie wiem, czy mogę reklamować? Wstyd się przyznać, nie doczytałam regulaminu... Chodzi o szkółkę Gałczyńskiego i Slaskiego w Krakowie. Ja jestem zadowolona z ich roślin.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja kupowałam na allegro wiśnię, brzoskwinię i borówkę amerykańską i uważam, że to kompletne nieporozumienie - rośliny dużo mniejsze niż w ogrodniczym - teraz dopiero widzę różnicę, kiedy jesienią jest wielki wybór naprawdę pięknych drzewek i krzewów po 10zł/szt. Na allegro sprzedają małe, dodatkowo poobcinane, żeby były jak najlżejsze do wysyłki. Jedynie z niektórych róż kupionych na allegro byłam zadowolona. Drzewek już nie kupię. Polecić mogłabym szkółkę drzew i krzewów owocowych oraz ozdobnych (są też inne rośliny ogrodowe, ale w niedużej ilości) k/Krakowa, gdyby ktoś była zainteresowany.
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To cudownie mieć taką dobrze zaopatrzoną szkółkę niedaleko swojego ogrodu. I do tego taką tanią! Gorzej, jeśli takiego miejsca nie mamy a jakieś rośliny chcemy mieć. Byliny, czy krzewy ozdobne możemy wyhodować z nasion czy z sadzonek, ale skąd wziąć "domowym sposobem" owocujące drzewa? Na takim końcu świata jak moja działka? Nawet kurier nie chce tu dojeżdżać, bo mu za daleko :roll:

Pozostają sklepy internetowe :roll: Ja nie mam wyboru :?
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Nalewka pisze:To cudownie mieć taką dobrze zaopatrzoną szkółkę niedaleko swojego ogrodu. I do tego taką tanią! Gorzej, jeśli takiego miejsca nie mamy a jakieś rośliny chcemy mieć. Byliny, czy krzewy ozdobne możemy wyhodować z nasion czy z sadzonek, ale skąd wziąć "domowym sposobem" owocujące drzewa? Na takim końcu świata jak moja działka? Nawet kurier nie chce tu dojeżdżać, bo mu za daleko :roll:

Pozostają sklepy internetowe :roll: Ja nie mam wyboru :?
Nalewko, to faktycznie problem. A może popytaj w szkółkach, które mają swoje strony, ale nie sprzedają na ilość, jak na allegro, tylko poprosisz, żeby wybrali dorodne drzewko, a najwyżej więcej zapłacisz za koszt przesyłki (będzie cięższa paczucha) - jak już płacić więcej, to przynajmniej za ładne rośliny :wink: .
cx

Post »

Witam.
Najbliżej Twej działki na Warmii są szkółki w Braniewie.Są to jedne z większych szkółek w Polsce,nie znam ludzi i nie wiem czy sprzedają działkowcom,ale większość szkółkarzy taką sprzedaż prowadzi,to pewni i oni.Jeżeli jesteś zainteresowana mogę ci podesłać adres.
Hej.
PS Bo ozdobna szkółka (baaardzo duża )jest gdzieś przy drodze Wawa-Suwałki.Mogę zwrócić uwagę gdzie,bo nie pamiętam.
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Polecam wszystkie szkółki koło Braniewa.Odwiedzam je co roku .W zeszłym roku zakupiłam drzewka owocowe,z odkrytymi korzeniami i całkiem ładnie mi się przyjęły.
mirzan
---
Od: 23 maja 2005, o 06:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Łaski nie robiły,od zawsze tak były kupowane i sadzone.
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Ale ,dwie wisienki poszłyyyy
Awatar użytkownika
Grandiflora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 paź 2008, o 15:02

Post »

Zapał do kupowania drzewek owocowych na Allegro minął,gdy zakupione dwie (!) morele włoskie Compacta ,zachwalane przez sprzedawcę okazały sie brzoskwiniami ,a brzoskwinie juz mam ,zastanawiam sie czy to była celowa sciema czy pomyłka ,nie dochodziłam,kupowałam jesienią ,do wiosny zapomniałam nazwy sprzedawcy,również zakupiona" rewelacyjna" jagoda kamczacka okazała sie mizernym habaziem.
Zauwazyłam,że im bogatszy opis rosliny łącznie z opisem wartości odżywczych ,witamin itp,upiększony różnego formatu i koloru drukiem oraz zdjeciami z Internetu,tym mniej solidny sprzedawca ,we mnie nie wzbudza to zaufania ,kupuję u sprzedawców podajacych krótkie ,rzeczowe opisy i podający nazwy odmian.
pozdrawiam , Lucyna
w ogrodzie , w domu
moje róże
Awatar użytkownika
krzysztofkhn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2008, o 09:21

J/w

Post »

Witajcie !

W zeszłym roku jesienią kupiłem 4 drzewa ze szkółki k/ Zamościa. Nie na Allegro. Troszkę było problemów z wysyłką, ale właściciele stanęli na wysokości zadania. i naprawili swój błąd.
Byłem w pełni usatysfakcjonowany. Wszystko skończyło się OK.
Drzewka były w I klasie, naprawdę. Dobrze zabezpieczone.
Internet , to genialne narzędzie i zakupy tym sposobem są OK. Problem jak w każdej dziedzinie to oszuści.
Ponieważ z Łodzi i okolić jest nas tu spora " paczka", zaraz założę wątek pt. Szkółki w okolicach Łodzi.
Proszę czytać !!!!!!!!!!

Pozdrawiam Serdecznie.
Serdecznie Pozdrawiam.

Krzysztof Khn.
spartaccus
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 22 mar 2009, o 19:32

Post »

Witam, ja moje pierwsze drzewka zakupiłem na allegro poza jednym szczegółem ich wysokością nie mogę im nic zarzucić, miały mieć conajmniej 150 cm a miały zaledwie 120 cm + - 10 cm.

Drzewka są w ziemi już około 2 tygodni, przyjeły się ładnie puszczają już pąki więc na razie jedynym moim zmartwieniem jest ich pierwszy oprysk. I czytam wiele wypowiedzi i wychodzi z tego że powinienem mieć pół sklepu chemicznego. :roll: :roll:
Fallenangelv
---
Od: 5 sty 2009, o 10:51

Post »

Ja kupuję nieraz na allegro ale co do roślin to nigdy się nie zdecyduję na takie zakupy-ja kupując roślinę muszę widzieć ją na własne oczy.
Fallenangelv
---
Od: 5 sty 2009, o 10:51

Post »

Witam.

Znalazłem gruszę ,,Smolonka ''. Na All...
i zamierzałem zamówić na jesieni u znajomego ogrodnika żeby mi przywiózł ,dobrze że przeczytałem wątek bo tylko bym z siebie durnia zrobił w sklepie ogrodniczym.
pomysłowość sprzedawców(oszustów?? :twisted: ) z All.... nie zna granic.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krzysztof usun. pisze:Najbliżej Twej działki na Warmii są szkółki w Braniewie. (...) Jeżeli jesteś zainteresowana mogę ci podesłać adres.
(...)ozdobna szkółka (baaardzo duża )jest gdzieś przy drodze Wawa-Suwałki.Mogę zwrócić uwagę gdzie,bo nie pamiętam.
Jestem zainteresowana :) Jak to się stało, że ten wątek mi umknął? :shock: :oops: :twisted:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
tytuseee
200p
200p
Od: 16 sie 2009, o 15:28

Post »

Fallenangelv pisze:Witam.

Znalazłem gruszę ,,Smolonka ''. Na All...
i zamierzałem zamówić na jesieni u znajomego ogrodnika żeby mi przywiózł ,dobrze że przeczytałem wątek bo tylko bym z siebie durnia zrobił w sklepie ogrodniczym.
pomysłowość sprzedawców(oszustów?? :twisted: ) z All.... nie zna granic.
Witam. Do Fallenangelv jak rówież do innch jeśli wierzysz osobie która napisała że Wisnia Panda to czerecha, oraz że Smolonka to słowotwórstwo, nieźle się usmiałem. A smolonka to nazwa lokalna gruszy wcześniejszej od klapsy, ,aromatycznej (o przepraszam pewnie uznasz że takiej nie ma wiec napisze prawidłowa "Faworytki") i wielu regionach rozpowszechnionej. To tak jak napisałeś zrobiłeś z siebie tą osobe. Jest wiele wiele innych odmian grusz które noszą nazwy lokalne.
Zablokowany

Wróć do „Drzewa i krzewy OWOCOWE”