Wanda w podłożu i nie tylko
Danusiu jakie cudne masz vandzie .Nie mogę sie na nie napatrzeć.Parapety cudownie kolorowe.Nie idzie oczu oderwać.Gratuluje obfitych kwitnień.Mam wrażenie ,ze nam nasze storczyki rekompensują straty jakie mieliśmy w zimie...Na jesueni pączki peiknie nam sie zawiazały ,a zimą opadały.Za to teraz jest co podziwiać.Klimat im sluży ,bo i cieplo i wilgotno...
- Danutka55
- 1000p
- Od: 5 lut 2009, o 17:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja spotkałam go tylko raz,a było to rok temu.Zdjęcie nie oddaje prawdziwego koloru kwiatów,który jest bardziej intensywny.Jeżeli ci się podoba,to wierzę,że szybko spotkasz takiego na swojej drodze,czego ci życzę.renata75 pisze:jejku, jestem pod wrażeniem, bardzo spodobał mi się żółty phal. z bordowym środkiem, jak spotkam takiego to sobie kupię.
Pozdrawiam :P
Mala MIdziękuję,jest mi bardzo miło.
Pestko cieszę się,że i tobie się podobają.To prawda,że ciepełko sprzyja naszym storczykom i lepiej nie myśleć jak to będzie w zimie.
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
- Danutka55
- 1000p
Aniu mówisz i masz;Anusska pisze:Vandy piękne, ale ta pierwsza bije wszystkie inne na głowę - niesamowity kolor
Reszta także bardzo ładna, ale mnie zaciekawił Phalaenopsis z ostatniej fotki schowany w tle,
taki żółty z czerwonymi żyłkami i kropkami... po prostu cudo Możesz nam go bliżej przedstawić?
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- 1000p
- Od: 9 sie 2008, o 19:20
Wstyd się przyznać, że dopiero teraz oglądam Twoje cuda.
Wandy niesamowite, oj smaka robisz to samo odnosi się do falków:) przyznaj się gdzie Ty je kupujesz?:D
Wandy niesamowite, oj smaka robisz to samo odnosi się do falków:) przyznaj się gdzie Ty je kupujesz?:D
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
- Danutka55
- 1000p
Dziękuję wszystkim za miłe słowa.
Aniu,mimo urody kwiatów ma tylko dwa liście.Jest u mnie już rok i ani myśli o wypuszczeniu choćby jednego listka,czy nowej łodyżki kwiatowej.To co w tej chwili kwitnie wyrosło ze starego przyciętego pędu.
Mariusz dziękuję,że do mnie wpadłeś.Wszystkie moje storczyki,no prawie wszystkie,kupione są na giełdzie w Rzeszowie,a do tego większość z przeceny.Moja kolekcja to nie tylko wandy,ale też phalaenopsis,cymbidia,dendrobia,sabotki i katleje.Te ostatnie przymierzają się do kwitnienia,bo niektóre mają pączki i pochewki kwiatowe.Czy zakwitną Czas pokaże.
Aniu,mimo urody kwiatów ma tylko dwa liście.Jest u mnie już rok i ani myśli o wypuszczeniu choćby jednego listka,czy nowej łodyżki kwiatowej.To co w tej chwili kwitnie wyrosło ze starego przyciętego pędu.
Mariusz dziękuję,że do mnie wpadłeś.Wszystkie moje storczyki,no prawie wszystkie,kupione są na giełdzie w Rzeszowie,a do tego większość z przeceny.Moja kolekcja to nie tylko wandy,ale też phalaenopsis,cymbidia,dendrobia,sabotki i katleje.Te ostatnie przymierzają się do kwitnienia,bo niektóre mają pączki i pochewki kwiatowe.Czy zakwitną Czas pokaże.
-
- 1000p
- Od: 9 sie 2008, o 19:20
O to i ja się może przejadę na giełde, ale nigdy tam takich rarytasów nie widziałem:) Ja już nie chcę cymbidium, kupiłem go z plamistością liści, udało się to jakoś przegonić a teraz widzę znowu wróciło;/
ogródeczek
storczyki
storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- 200p
- Od: 13 mar 2009, o 15:38