Pomidorki koktajlowe - 1cz.

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maciachowa
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 21 kwie 2009, o 20:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

kontra pisze:
Taką samą odmianę jak ja kupiłaś?
To forum bardzo specyficznie działa na ludzi...
latają po sklepach i kupują pomidory na nasiona...
truskawkowe..
i dodatkowo były tez pomarańczowo-zołte koktajlowe włoskie. No i co? I też wydłubałam z nich co nieco :)))
Pozdrawiam
Maciachowa
kontra
200p
200p
Od: 12 kwie 2009, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bo ja na tych moich truskawkowych od spodu miałam napisane, że to są Moonray.
Kurcze, u nas żółtych nie było :evil:
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

czytam i aż się dziwię.
Nic nie piszecie o smaku tych sklepowych.
Czyżbyście nie zjadły nawet jednego tylko wszystko rozdłubały na nasionka ? :;230
kontra
200p
200p
Kontakt:

Post »

Jadłam.
Napiszę tak - obie odmiany dużo lepsze niż Koralik. Mini Roma jak dla mnie smaczniejsza i słodsza niż Moonray (ale te może są mniej dojrzałe). Jeszcze jedne koktajlowe wydłubałam - właśnie dlatego, ze bardzo mi smakowały.
Awatar użytkownika
maciachowa
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 21 kwie 2009, o 20:46

Post »

Jadlam oba rodzaje :)
Truskawkowego nazwy nie mam - Maciach opakowanie wywalil i nie ma wiadomosci :))
Zas pomaranczowy nazywa sie Santorange - wygooglałam go :)
To co jadlam ponoc z Hiszpanii pochodzi. Slodki, twarda skorka , duzo galaretki z nasionkami.
będę chciala cos u siebie takiego uhodowac, czy sie uda? zobaczymy :)
A truskawkowy polskiego pochodzenia - duzo smaczniejszy, skorka delikatniejsza i tez sloki w smaku. Aromatyczne - slabo. Na targu kupuje pomidory duzo smaczniejsze :)))
Pozdrawiam
Maciachowa
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39

Post »

Ja kupiłam w tes... dzisiaj przypadkowo trafiłam na zestaw bankietowy 1 kg za 9,99 a w nim: żółty okrągły duży, dwa żółte podłużne, dwa czerwone podłużne, koktajlowe gałązka, truskawkowe i uwaga 2 x koktajlowy zebra :D Będzie niezłe dłubanko ale muszą porządnie dojrzeć i zmięknąć. Pomidorki są z polskich hodowli :)
Awatar użytkownika
kozula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2008, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Pierwsze zdjęcie kwietny kożuszek z bliska , drugie wiązanie owoców . Obrazek Obrazek

Pozdrawiam , kozula .
kontra
200p
200p
Kontakt:

Post »

MagdaMisia pisze:Ja kupiłam w tes... dzisiaj przypadkowo trafiłam na zestaw bankietowy 1 kg za 9,99 a w nim: żółty okrągły duży, dwa żółte podłużne, dwa czerwone podłużne, koktajlowe gałązka, truskawkowe i uwaga 2 x koktajlowy zebra :D Będzie niezłe dłubanko ale muszą porządnie dojrzeć i zmięknąć. Pomidorki są z polskich hodowli :)
A ja mam daleko do tesko :? . Daj znać jak ten koktajlowy zebra w smaku - zastanwiałam się czy nie sprowadzić nasion i zrezygnowałam.
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39

Post »

Aniu kozulo ja bym chciała żeby u mnie urósł taki dziwoląg piękny ;)

kontra - myślę, że jak poprosisz kogoś z forum to chętnie odstąpi parę nasionek zeberek. Ja dam znać jak skosztuję ;)
olgat
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 16 sie 2009, o 17:05

Post »

dzisiaj dostałam pomidorka koktailowego i mam pare pytań czy jest on rośl. jednoroczną(jeśli na zime moge go trzymać w mieszkaniu) , jak duzy mi urośnie i ile trzeba go podlewać? ostatnio wychodowałam tez normalnego pomidora (teraz kwitnie) i mam problem z zapyleniem nie ma tu duzo owaduw a jak ja prubuje zapylić go pendzelkiem to kwiatki się łamią i urywają co robić?
Awatar użytkownika
Ulinka
100p
100p
Od: 12 cze 2009, o 12:28

Post »

witaj ale znawczynią za bardzo nie jestem......a więc...pomidor jest rośliną jednoroczną wysiewaną z nasion....pytasz jak duży Ci urośnie- to zależy od odmiany i warunków- sa to bardzo żarłoczne roślinki........a najlepszym sposobem na zapylenie jest potrząsanie kwiatów....o ile nie ma się wielkiej szklarni a kilka roslinek...radzę poczytać o pomidorach ...jest TU na forum wiele przydatnych informacji.....
Pozdrawiam Ulinka
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16

Post »

olgatPomidorki , zeby zapylić wystarczy wiatr /ani pędzelek ani owady nie są potrzebne/
Pomidory to rośliny jednoroczne. Co do podlewania to w upały codziennie i co 8 dni nawozić np, Florowitem /tak jak w przepisie/
Awatar użytkownika
kozula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2008, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Truskawkopodobny normalny i megagroniasty . Owoc twardy , chrupiący , aromatyczny , mniej słodki niż oryginał , bardziej pachnący pomidorem . Dojrzały to on nie był , więc może będzie równie słodki jak oryginał . Megarono ma powyżej 100 owoców . Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam , kozula .
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”