Kolekcja Agaty :-)))

Zablokowany
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

agata0806 pisze:Kolejne pączusie otworzyły się na Phal.javanica :lol:

Obrazek

;:111 ;:111 ;:111 ;:111 ;:111
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

są cudowne. javanica ma słodki kwiatuszek. jest malutki czy raczej nie? nigdy nie widziałam Phal. javanica, nawet niekwitnącego, więc jestem ciekawa, jakie są kwiaty. a jak twoje inne botaniczne? np. bellina, lueddemaniana itd.?
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

No to padłam trupem :shock: :shock: phal.jovanica jest PRZECUDOWNY :!:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lis 2007, o 13:52

Post »

Aga gratuluję pędzików :D . Będzie cudowne kwitnienie ! Chociaż u ciebie pocieszę oczy, bo moje botaniczne ani myślą współpracować :? .
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Dzięki :wink: Nie, żebym marudziła, ale ja się po prostu nie mogę doczekać, aż zobaczę na żywo to słodkie maleństwo ;:165
A to na Phal. fasciata to może keiki :?: :roll: Bo jakoś nigdy nie widziałam za bardzo, żeby botaniki się rozgałęziały :lol:
Pędzik u Phal. equestris var. alba już spory, gratulacje ;:63
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

No i proszę Agatka mamusią zostanie ? :lol: Piękności same, tylko oczy wybałuszać ;:154
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Danutastachurska hehehehehe dzięki :lol:
Storczykowa Phal.javanica ma mniej więcej kwiatki wielkości Phal equestris,są naprawdę maleńkie :lol:
Lueddemaniana rośnie i wypuszcza nowe korzonki,to samo bellina ale pędzik na niej nie rośnie nadal :(
Muszę ją przesadzić i do podłoża dodać spaghnum.
Lana a dlaczego u Ciebie nie chcą współpracować?Dziękuję za pochwałę ;:79
Anusska doskonale Cię rozumiem,ja mam to samo.Codziennie wypatruję jakiegoś pędzika i dzisiaj znowu się dopatrzyłam,Phal.hieroglyphica wypuszcza drugi pęd kwiatowy.Jestem w szoku ;:111
A na Phal.fasciata to też podejrzewam keiki i dobrze bo będzie na wymianę.Mam jeszcze keiki na Phal.bastiani które wypuszcza już drugiego korzonka :lol:
Kaisog dzięki,dobrze że tylko taką mamą bo takich na dwóch nogach to mi już wystarczy ;:112

Jeanne Tobie również ślicznie dziękuję ;:79
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Sytuacja przedstawia się tak.Wyjęłam dzisiaj Phal.bellina z doniczki i co się okazało?
Korzenie były zgniłe a na dodatek chodził tam sobie jakiś obrzydliwy robal,był długi i miał bardzo dużo nóg!!!!!!Fuj!!! ;:202
Zgniłe i suche korzenie obcięłam,zostały tylko cztery nowe korzonki które niedawno urosły,są jeszcze krótkie ale mam nadzieję że urosną i wszystko będzie ok.Do nowego podłoża dodałam oczywiście spaghnum i nim obłożyłam nowe korzonki.Czy to wszystko miało wpływ na mój pędzik który się pokazał i przestał rosnąć?
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p

Post »

agata0806 pisze:Codziennie wypatruję jakiegoś pędzika i dzisiaj znowu się dopatrzyłam,Phal.hieroglyphica wypuszcza drugi pęd kwiatowy.
Ale fajnie :shock: Phal. hieroglyphica też mam, i też siewki, ale na szczęście rosną (przynajmniej jedna) :lol:
Ale ten storczyk trochę przypomina mi Phal. inscriptiosinensis o nieco mocniejszcyh od niego barwach... masz go może :?:
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Anusska ja mam siewki Phal.hieroglyphica ale ten egzemplarz który wypuszcza pędy to dorosły okaz :lol:
Phal. inscriptiosinensis posiadam również ale to jeszcze młoda roślinka,może zakwitnie za rok :lol:
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p

Post »

No tak... źle to napisałam :lol: Miałam na myśli, że siewki, tak samo jak Phal. javanica :lol:
A możesz napisać, gdzie Ci się udalo nabyć Phal. inscriptiosinensis :?: :shock:
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Phal. inscriptiosinensis kupiłam na E-bay :lol: Razem z dwoma innymi,niestety trochę mnie to kosztowało bo sama przesyłka 80 zł.Pogadaj z Jolusią i może Ci kupi ;:113
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Storczykowa Phal.javanica ma mniej więcej kwiatki wielkości Phal equestris,są naprawdę maleńkie
Lueddemaniana rośnie i wypuszcza nowe korzonki,to samo bellina ale pędzik na niej nie rośnie nadal
Muszę ją przesadzić i do podłoża dodać spaghnum.
to maleńki jest. ja wolę raczej większe kwiaty. a moja bellina też nie chce kwitnąć. na razie wychodzi jej następny listek, ma parę nowych korzonków, ale stanęły w miejscu zanim dosięgnęły podłoża. pewnie dlatego, że wilgotność powietrza jest za niska, ale nie będzie specjalnego traktowania, ma rosnąć na parapecie, bo skąd jej wezmę orchidarium. a lueddemaniany mają się dobrze. ta, która straciła wszystkie korzonki, puszcza 3 nowe i oprócz tego nowy listek. trzymam ją pod foliowym opakowaniem po podłożu.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”