Kolekcja Agaty :-)))
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- agata0806
- 1000p
- Od: 11 lut 2009, o 14:12
Danutastachurska hehehehehe dzięki
Storczykowa Phal.javanica ma mniej więcej kwiatki wielkości Phal equestris,są naprawdę maleńkie
Lueddemaniana rośnie i wypuszcza nowe korzonki,to samo bellina ale pędzik na niej nie rośnie nadal
Muszę ją przesadzić i do podłoża dodać spaghnum.
Lana a dlaczego u Ciebie nie chcą współpracować?Dziękuję za pochwałę
Anusska doskonale Cię rozumiem,ja mam to samo.Codziennie wypatruję jakiegoś pędzika i dzisiaj znowu się dopatrzyłam,Phal.hieroglyphica wypuszcza drugi pęd kwiatowy.Jestem w szoku
A na Phal.fasciata to też podejrzewam keiki i dobrze bo będzie na wymianę.Mam jeszcze keiki na Phal.bastiani które wypuszcza już drugiego korzonka
Kaisog dzięki,dobrze że tylko taką mamą bo takich na dwóch nogach to mi już wystarczy
Jeanne Tobie również ślicznie dziękuję
Storczykowa Phal.javanica ma mniej więcej kwiatki wielkości Phal equestris,są naprawdę maleńkie
Lueddemaniana rośnie i wypuszcza nowe korzonki,to samo bellina ale pędzik na niej nie rośnie nadal
Lana a dlaczego u Ciebie nie chcą współpracować?Dziękuję za pochwałę
Anusska doskonale Cię rozumiem,ja mam to samo.Codziennie wypatruję jakiegoś pędzika i dzisiaj znowu się dopatrzyłam,Phal.hieroglyphica wypuszcza drugi pęd kwiatowy.Jestem w szoku
A na Phal.fasciata to też podejrzewam keiki i dobrze bo będzie na wymianę.Mam jeszcze keiki na Phal.bastiani które wypuszcza już drugiego korzonka
Kaisog dzięki,dobrze że tylko taką mamą bo takich na dwóch nogach to mi już wystarczy
Jeanne Tobie również ślicznie dziękuję
- agata0806
- 1000p
- Od: 11 lut 2009, o 14:12
Sytuacja przedstawia się tak.Wyjęłam dzisiaj Phal.bellina z doniczki i co się okazało?
Korzenie były zgniłe a na dodatek chodził tam sobie jakiś obrzydliwy robal,był długi i miał bardzo dużo nóg!!!!!!Fuj!!!
Zgniłe i suche korzenie obcięłam,zostały tylko cztery nowe korzonki które niedawno urosły,są jeszcze krótkie ale mam nadzieję że urosną i wszystko będzie ok.Do nowego podłoża dodałam oczywiście spaghnum i nim obłożyłam nowe korzonki.Czy to wszystko miało wpływ na mój pędzik który się pokazał i przestał rosnąć?
Korzenie były zgniłe a na dodatek chodził tam sobie jakiś obrzydliwy robal,był długi i miał bardzo dużo nóg!!!!!!Fuj!!!
Zgniłe i suche korzenie obcięłam,zostały tylko cztery nowe korzonki które niedawno urosły,są jeszcze krótkie ale mam nadzieję że urosną i wszystko będzie ok.Do nowego podłoża dodałam oczywiście spaghnum i nim obłożyłam nowe korzonki.Czy to wszystko miało wpływ na mój pędzik który się pokazał i przestał rosnąć?
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale fajnie Phal. hieroglyphica też mam, i też siewki, ale na szczęście rosną (przynajmniej jedna)agata0806 pisze:Codziennie wypatruję jakiegoś pędzika i dzisiaj znowu się dopatrzyłam,Phal.hieroglyphica wypuszcza drugi pęd kwiatowy.
Ale ten storczyk trochę przypomina mi Phal. inscriptiosinensis o nieco mocniejszcyh od niego barwach... masz go może
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
to maleńki jest. ja wolę raczej większe kwiaty. a moja bellina też nie chce kwitnąć. na razie wychodzi jej następny listek, ma parę nowych korzonków, ale stanęły w miejscu zanim dosięgnęły podłoża. pewnie dlatego, że wilgotność powietrza jest za niska, ale nie będzie specjalnego traktowania, ma rosnąć na parapecie, bo skąd jej wezmę orchidarium. a lueddemaniany mają się dobrze. ta, która straciła wszystkie korzonki, puszcza 3 nowe i oprócz tego nowy listek. trzymam ją pod foliowym opakowaniem po podłożu.Storczykowa Phal.javanica ma mniej więcej kwiatki wielkości Phal equestris,są naprawdę maleńkie