Jodła koreańska - choroby i szkodniki
- pyzia
- 200p
- Od: 18 maja 2009, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Baaaaaaaaaardzo dziękuję! Azalie i rh od początku sezonu opryskiwałam naprzemiennie topsinem i bravo (a czasowo jeszcze na mszyce jak były młode listki). I myślałam, że już wystarczy tego zapobiegania chorobom, ale jednak nie... To musi być wina tego deszczowego lata bo do tej pory nic się z azaliami nie działo (a z rh a i owszem).
W przyszłym sezonie będę mądrzejsza .
Jeszcze raz wielkie dzięki!
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 3 cze 2009, o 07:18
Co dolega mojej koreance
Witam serdecznie.
Czy ktoś z szanownych forumowiczów może mi powiedzieć co się dzieje z moją koreanką?
Otóż dzisiaj zauważyłem, że wszystkie gałązki włącznie z wierzchołkiem jakoś dziwnie zaczynają zwisać. Nie zauważyłem żadnych innych niepokojących objawów.
Tutaj podaję link do zdjęcia.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/323 ... 218d1.html
Czy ktoś z szanownych forumowiczów może mi powiedzieć co się dzieje z moją koreanką?
Otóż dzisiaj zauważyłem, że wszystkie gałązki włącznie z wierzchołkiem jakoś dziwnie zaczynają zwisać. Nie zauważyłem żadnych innych niepokojących objawów.
Tutaj podaję link do zdjęcia.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/323 ... 218d1.html
-
- 20p - Rozkręcam się...
-
- 20p - Rozkręcam się...
Z całym szacunkiem dla Pańskiej wiedzy, ale niestety obawiam się, że mojej koreance niestety coś dolega. Patrząc na inne tego typu drzewka to wyraźnie widzę wszystkie prościutkie gałązki. U mnie też tak było, dopiero w tym roku od kilkunastu dni zaczęły obwisać, a przewodnik wzrostowy już jest zwinięty w pół. Może jednak trzeba by było ją czymś wzmocnić lub zasilić?
-
- 20p - Rozkręcam się...
-
- 20p - Rozkręcam się...
-
- 20p - Rozkręcam się...