W.o...Kotach - 3cz.(07.01-08.06)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anekoc
50p
50p
Od: 16 cze 2007, o 22:27

Post »

Dziękuję :)

Czytając to, chce się śmiać... Jak kotka wyglądała cała mokra :P Chyba zupełnie jak moje, które jak się ubrudzą czymś, (choćby wlezą do miski z mlekiem 8) ) to lądują pod kranem :P Wyglądają jak zmokłe kury :P
Trzeba się bawić życiem, a nie ludźmi!
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Fionka mojej mamy też wciąż pije wode z akwarium albo myje sobie w niej łapki :D podobnie jak w misce mojego psa :lol: a on biedny musi potem pić wode po kocich łapkach ;:96
Awatar użytkownika
aniab
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 18 maja 2007, o 10:48
Kontakt:

Post »

cieszę się, że nie jestem odosobniona w swojej opinii dot. sterylizacji/kastracji zwierząt...

najważniejsze jest ich dobro, a że czasami nie ma złotego środka, należy wybrac to najbardziej optymalne rozwiązanie...

anekoc - super stado tygrysów! ;:97
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dobrze że emocje już opadły , bo po tym ataku zrobiło się trochę duszno.
Jeżeli mój kocur bierze lekarstwo to chyba dowód na to że jest pod opieką weterynarza, który jako specjalista zalecił też podanie kotkom środka antykoncepcyjnego.
Może Aniu u Ciebie jest lepszy weterynarz.
A co do twojego ostatniego zdania to zbyt wiele mam dowodów na to w swoim otoczeniu, żeby w to nie wierzyć - to przykre ale taka jest prawda.
I ten temat uważam za zamknięty.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Eliza
---
Od: 7 wrz 2005, o 14:19

Post »

Obrazek

To jest portret mojej Tinusi która odeszła ode mnie 12 września 2006 roku...
Miała chorobę nowotworową. Zmarła w kwiecie wieku, miała zaledwie 4 lata ( 32 lata na wiek człowieka) Portret namalowałam suchymi pastelami w czerwcu 2007 roku. Pastele były suche, ale moje oczy wręcz przeciwnie. Śpij słoneczko.
Być wolnym to móc nie kłamać
(Albert Camus)
Awatar użytkownika
olcia123
100p
100p
Od: 11 maja 2007, o 18:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam. Wprawdzie jestem właścicielką wspaniałego jamniko-kundelka , ale mam koleżankę miłośniczkę kocurków. Kiedy ona wyjeżdża ja się nimi opiekuję. Są to czarne , piękne dachowce. Oba sterylizowane. Jeden z nich siusia w różnych miejscach np. w bieliźniarce, szafie , torbie podróżnej. Wprawdzie zdarza się to raz na tydzień , ale jest bardzo uciążliwe. Czy jest na to rada ? Może jest chory.
Awatar użytkownika
Abudabi
500p
500p
Od: 19 mar 2007, o 19:04

Post »

Koty robią to z tysiąca powodów, może coś mu nie pasuje w kuwecie? może trzeba wyjątkowo o nią dbać, bo kot należy do wybrednych? :wink:
Hiena robiła mi taki numer jak sie marcowała (ale u Ciebie to odpada) i jak się chciała za coś zemścić (bo np. zarobiła pstryczka w ucho za bujanie się na firankach) :wink:
Mogą też po prostu oznaczać teren :? wiesz - są na obcej ziemi.
Musisz bardzo dokładnie to miejsce wymyć, i są takie spreje odstraszające koty, o zapachu cytrynowym - na Hiene działają :) Możesz popytać w zoologicznych.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
olcia123
100p
100p
Od: 11 maja 2007, o 18:14

Post »

Obcy teren odpada ponieważ chodzę do ich domu. Kiedy przychodzę witają mnie w drzwiach i to nie zdarza się kiedy ja tam jestem. Wiem o tym od ich pani. Dzięki za radę Abudabi.
Awatar użytkownika
tetawu
100p
100p
Od: 27 mar 2007, o 10:24

Post »

To jest kotka Teqilla . Nie jest moja, ale bardzo ją lubię. Moja suczka Pepsi uwielbia sie z nią bawić.Obrazek Obrazek
Być kobietą, być kobietą....
Awatar użytkownika
anekoc
50p
50p
Od: 16 cze 2007, o 22:27

Post »

Eliza - współczuje :( :cry: chlip

Bardzo fajne imię na kota Teqilla i dla psa :D Pepsi hihi.
Mój psiak ma na imię Mikan ( z bajki, którą oglądałam "Mikan, pomarańczowy kot" ;))
drugiego psiaka chciałam nazwać Pikaczu, bo sierść miał koloru blond, i w sumie nadal ma :lol:
Trzeba się bawić życiem, a nie ludźmi!
Awatar użytkownika
aniab
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 18 maja 2007, o 10:48
Kontakt:

Post »

kogra pisze:Dobrze że emocje już opadły , bo po tym ataku zrobiło się trochę duszno.
a czy ktoś się denerwował? :wink:
ten wątek jest o wszystkim co dotyczy kotów, więc... 8)

kogra pisze:Może Aniu u Ciebie jest lepszy weterynarz.
wiesz, to trudno ocenić... :wink:
każdy człowiek (wet też) ma swoje zdanie na pewne tematy (i nie chodzi mi tu o wiedzę medyczną, która jest oczywiście b. ważna), ale weta, który stwierdza, że nie widzi potrzeby kastracji bezdomnych! zwierząt (bo o to go pytałam) omijam szerokim łukiem....
kogra pisze:I ten temat uważam za zamknięty.
jasne, EOT

OLciu123 - jest wiele przyczyn, dla których koty mogą podsikiwać w "niewłaściwych" miejscach (czyli poza kuwetą)

począwszy od choroby nerek/pęcherza aż np. po swego rodzaju protest, że np. zaszła jakaś zmiana w domu (choćby przemeblowanie) - przyczyn może być mnóstwo

jednak pierwsze co - zrobiłabym badanie moczu z osadem- najłatwiej i najszybciej, skoro kocur jest kastrowany, może nazbierały mu się już kamienie?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O matko chodzę sobie po tym forum od kilku miesięcy i dopiero się zrientowałam , że jest tu wątek o kotach!!
Ja mam dwa kocurki 5-cio letniego Mefista (to jest kot egzotyczny) i rocznego Belzebuba który jest synem Mefista i dachowej kotki Mikoliny.
A oto moje futrzaki kochane: Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
rusz
100p
100p
Od: 18 cze 2007, o 13:54

Gosia

Post »

Tak wygląda moje kociajło z metra

Obrazek Obrazek Obrazek

dachowiec, ale bardzo wierna już miesiąc minął jak przyjechała ze schroniska wrocławskiego.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

bardzo dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugi kot!!
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ambo- czemu swojemu kocurkowi wkręciłaś w oczki żarówki!!!!
I to żarówki sodowe!Świecące na pomarańczowo!
Ależ błyszczy im sierść!!!
Widać,że mają wspaniałą panią... :D
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”