Jakich roślin nie lubicie/jakie lubicie?

Nie wiesz gdzie rozpocząć przygodę z Naszym Forum ? Zacznij właśnie od tej sekcji !
ODPOWIEDZ
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

tetawu pisze:Już ktoś na tym Forum napisał,że "jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córki ";:109 Ot co :!: :!:
Tetawu - ot, i masz rację ... ;:18 ;:136

Pozdrówki :D
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jakie to szczęście jeśli większość się lubi-ostatnio miałam znajomych,którzy przeszli po ogrodzie i chyba nie widzieli żadnej rośliny
Kaja
500p
500p
Od: 29 sie 2006, o 20:40

Post »

Ja lubię wszystkie kwiaty. Nawet te nazywane chwastami. Niektóre np babkę lancetowatą,macierzankę i cykorię przesadziłam z łąki na działkę.
Nie lubię natomiast w ogrodach żadnych iglaków.W lesie lubię.
Awatar użytkownika
nemo56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2005, o 15:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

u mnie z kwiatami jak z blondynkami.
Uwielbiam je i dlatego ożeniłem się z brunetką.
Jakub . . . . .
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2007, o 14:19
Kontakt:

Post »

A u mnie wspomnienia z dzieciństwa to pigwa, morwa, magnolie... Dlatego mam je w moim ogrodzie. A to, do czego nie mam przekonania, po prostu nie sadzę.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Niewiele jest kwiatów , których aż " nie lubię". Za niektórymi nie przepadam i dlatego nie mam ich u siebie, ale jak mawiali starożytni: "De gustibus non disputantum est". Na takiej mojej czarnej liście znalazłyby się : Łubin,białe i różowe Niezapominajki( zawsze mam tylko niebieskie) , farbowane Goździki, Szałwia...Ale to nie jest aż AWERSJA raczej BRAK SYMPATII :D
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Lusi
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 9 maja 2007, o 10:28

Post »

"amba19
kto nie lubi mniszków? "

Lubie mniszki o ile rosną na łące, a najbardziej lubie miód z tych kwiatów, zwłaszcza zimą do herbatki :) pycha)))
orchidea
Przyjaciel Forum - weteran
Przyjaciel Forum - weteran
Od: 16 maja 2007, o 15:57

Post »

Nie wiem po co tu weszłam bo aż mi skóra zcierpła z ilości "obrzydliwych" kwiatów. Napiszę tylko tak: nie będę miał w ogródku w ziemi (mam nadzieję) żadnej tui a tylko dlatego, że nie kwitnie :D
Awatar użytkownika
anamat
50p
50p
Od: 24 cze 2007, o 12:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak jak ktoś już wcześniej pisał nie przepadam za studentkami (śmierdzioszkami :lol: ), begoniami,i chryzantemami bo kojarzą mi się z cmentarzem :cry:
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Hm, jest sporo roślin, za którymi nie przepadam, ale jak już w ogrodzie są, to nie usunę, bo to by było nie fair z mojej strony :wink: Jestem na etapie przekonywania się do funkii i hortensji. Nie przepadam za juką, ciemiernikiem i roślinami cieniolubnymi, które mają wielkie liście i niepozorne (albo wcale) kwiaty. Kanna wydaje mi się zarozumiała :)
Biedne aksamitki dość lubię, ale raczej takie o drobnych kwiatkach (takie jak pokazała Amlos na czwartej stronie).
Poza tym chciałabym żeby każda roślinka miała szansę sobie rosnąć, więc czuję się trochę nie w porządku jak wyrywam chwasty :(
Swoją drogą ciekawe skąd (oprócz konkretnych skojarzeń) biorą się w nas takie sympatie i antypatie.
Awatar użytkownika
ewalukas
50p
50p
Od: 27 maja 2007, o 18:07

Post »

Nie to, że nie lubię, ale nie przepadam i w moim domu nie mam i nie będę miała paprotek i fiołków :lol: A to dlatego, że w moim rodzinnym domu było mnóstwo. Moja mama ma bzika na ich punkcie i starczy mi :D
Co do aksamitek to mam całe skrzynki balkonowe i to zarówno tych drobnych, jak i tych "normalnych". Nie to, że lubię, ale dzięki nim nie mam robactwa :lol:
Do domu wybieram rośliny raczej ozdobne z liści niż kwitnące, jakoś wolę takie :roll: Może dlatego, że nie lubię patrzeć jak kwiat przekwita :?
"Bycie w związku stwarza niepowtarzalną szansę stania się pełniejszą i lepszą osobą, pozwala lepiej poznać samego siebie"
KOCHAć Z OTWARTYMI OCZAMI
Awatar użytkownika
Xa-b
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 cze 2007, o 17:43

Post »

nemo56 pisze:u mnie z kwiatami jak z blondynkami.
Uwielbiam je i dlatego ożeniłem się z brunetką.
hmm ciekawostka .. :D

Ja uwielbiam wszystkie kwiatki :) Zwłaszcza te jesienne typu chryzantemy, astry, tak pięknie wyglądają w ostatnim ciepłym słońcu i ten zapach :)
Ale drażnieą mnie jdnoroczne.. strzsanie dużo z nimi zachodu :? ale jak mnie już babcia obdaruje, to aksamitki sadzę gdzie sie da, super zapychaja 'dziury" w bylinowych rabatach :) plewienie tam wtedy odpada..
lidka46
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 13 maja 2007, o 19:50

Post »

Ja nie lubię nasturcji bo nigdy nie udało mi się jej wyhodować. ;:98
Awatar użytkownika
DawidS28
200p
200p
Od: 1 maja 2007, o 18:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie lubie wrzosowatych.
Dlaczego, trudno mi stwierdzić
Barbara65
100p
100p
Od: 11 maja 2007, o 09:13

Post »

Lubię wszystkie, ale nie u siebie na działce! Nie przepadam za jednorocznymi i tymi, które trzeba wysadzać na zimę. Wychodzi na to, że straszny ze mnie leń, bo właśnie z nimi jest najwięcej zachodu :D Baśka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Supersekcja HOT. Wybrane, najciekawsze tematy Forum - START -”