PTAKI - nasi sprzymierzeńcy - 2 cz.
- karpek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2008, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo sympatyczne dymóweczki powyżej... Niestety z "mojego" nieba zniknęły już śmigające i wrzeszczące jerzyki, spokojne jaskółki i majestatyczne bociany. Nawet szpaki gdzieś się pochowały, czasami tylko całe watahy przesiadują na drutach po przespanej nocy. Nieubłagany koniec lata i początek jesieni, chociaż bardzo ciepły. Jak u Was ?
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
-
- Od: 18 kwie 2007, o 10:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dokarmianie ptaków
Połowa września - warto zacząć się przygotowywać do jesienno-zimowego dokarmiania ptaków ... choć ja dokarmiałem całe lato
-
- 500p
- Od: 23 mar 2007, o 17:37
No właśnie, pora zbierać zapasy.
Ja już kupiłam worek słonecznika 8) , przynajmniej kilogram wyszedł za 1,5 zł. a nie tak jak w zeszłym roku po 4 zł. Ususzyłam już wiśnie razem z pestkami specjalnie dla grubodziobów.
Podpowiedzcie mi proszę , bo wpadł mi do głowy taki pomysł aby zasuszyć kolby kukurydzy, które rosną jeszcze na polu, oraz zebrać jarzębinę i również ją zasuszyć aby był pokarm np. dla sójki.
Ja już kupiłam worek słonecznika 8) , przynajmniej kilogram wyszedł za 1,5 zł. a nie tak jak w zeszłym roku po 4 zł. Ususzyłam już wiśnie razem z pestkami specjalnie dla grubodziobów.
Podpowiedzcie mi proszę , bo wpadł mi do głowy taki pomysł aby zasuszyć kolby kukurydzy, które rosną jeszcze na polu, oraz zebrać jarzębinę i również ją zasuszyć aby był pokarm np. dla sójki.
- nocny_drwal
- Od: 16 lip 2009, o 09:56
- Kontakt:
Tak wyglądały moje przygotowania do obrony pracy magisterskiej żeby nie było niedomówień, tematem było rozmnażanie klona palmowego za pomocą sadzonek
mój ogród
pozdrawiam, Jakub
pozdrawiam, Jakub
- nocny_drwal
- Kontakt:
Ha, a ile łapówy dostały za to pozowanie do zdjęć? i to nie byle co, bo słonecznik dostawały
mój ogród
pozdrawiam, Jakub
pozdrawiam, Jakub
- nocny_drwal
- Kontakt:
hehe, a ile ja frajdy miałem
łokcie mi się wbijały już w parapet, a ja twardo w storczykach koczowałem i czekałem Ale to było we Wrocławiu, teraz będę dokarmiał u mnie w domu w Kłodzku. Mam nadzieję, że też jakieś przylecą i że będą ładne zdjęcia
łokcie mi się wbijały już w parapet, a ja twardo w storczykach koczowałem i czekałem Ale to było we Wrocławiu, teraz będę dokarmiał u mnie w domu w Kłodzku. Mam nadzieję, że też jakieś przylecą i że będą ładne zdjęcia
mój ogród
pozdrawiam, Jakub
pozdrawiam, Jakub
-
- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Elu, ale możesz coś na kształt karmnika podwiesić na balkonie. Powinna się tu sprawdzić siatka po cytrusach wypełniona mieszanką ziaren i smalcu lub po prostu kawałek słoninki. Powieszona na dłuższym sznurku, będzie zupełnie bezpieczne dla ptaków, a niedostępna dla kota. U mnie się sprawdza, bo z kotem nie ma mowy o karmniku postawionym choćby na tarasie czy zewn. parapecie.
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- nocny_drwal
- Kontakt:
Kot jak będzie chciał to wszędzie wlezie. A jak nie kot to wiewiórka tam, gdzie karmiłem te ptaki to było na 3-cim piętrze. Raz patrzę, a tu wiewiórka. Szła po murze na dach
mój ogród
pozdrawiam, Jakub
pozdrawiam, Jakub