Róże w moim ogrodzie.
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agulas - powiem tak - to zależy jak leży - chodzi mi o konkretnie inne sprawy. A to czy są kradzione fotki - łatwo jest fotkę zapisać na dysk - nie ma ich zabezpieczenia.
Aniu - Memory łapie trochę plamistości - w małym stopniu.
Trochę o różach Poulsena - to róże dość popularne w naszym kraju. Dzielone są na różne grupy - według tych które pojawiają się na forum i są dostępne na naszym rynku krajowym.
- Renaissance - Bonita, Amelia, Chloe, Clair
- Patio Hit - Pink Hit
- Wielkokwiatowe - Astrid Lindgred, H. Andersen, Nina Weibull,
- Paramount - Flora Danica, Glamour.
- Herbaciana - Ingrid Bergman, Scented Memory, Troika, Royal Copenhagen, Karen Blixen
- Castle - Berleburg, Kalmar, Kronborg, Treleborg
- Palace - Romantic, Schackenborg
- Cover - Amber, Sun, Velvet, White
- Courtyard - ta grupa była dostępna w sklepach np Auchan - Boogie-Woogie, Cheek To Cheek, Cosmos, Piruette, Tatoo, That s Jazz, Twist, Zorba
- także - Yellow Fairy.
Typowe oznaczenie na licencji Poulht002(n)©PoulsenRoserApS - oznaczenie dla Scented Memory.
Aniu - Memory łapie trochę plamistości - w małym stopniu.
Trochę o różach Poulsena - to róże dość popularne w naszym kraju. Dzielone są na różne grupy - według tych które pojawiają się na forum i są dostępne na naszym rynku krajowym.
- Renaissance - Bonita, Amelia, Chloe, Clair
- Patio Hit - Pink Hit
- Wielkokwiatowe - Astrid Lindgred, H. Andersen, Nina Weibull,
- Paramount - Flora Danica, Glamour.
- Herbaciana - Ingrid Bergman, Scented Memory, Troika, Royal Copenhagen, Karen Blixen
- Castle - Berleburg, Kalmar, Kronborg, Treleborg
- Palace - Romantic, Schackenborg
- Cover - Amber, Sun, Velvet, White
- Courtyard - ta grupa była dostępna w sklepach np Auchan - Boogie-Woogie, Cheek To Cheek, Cosmos, Piruette, Tatoo, That s Jazz, Twist, Zorba
- także - Yellow Fairy.
Typowe oznaczenie na licencji Poulht002(n)©PoulsenRoserApS - oznaczenie dla Scented Memory.
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Gosiu,
witaj ponownie,
powolutku nadrabiam moje zaległości po urlopie
własnie spedziłam godzine w twoim watku.
Pokazałas sliczne zdjęcia!
Zachwycam się Albrecht D.
Co do połaczeń róz z bylinami to bardzo lubie lawendę, trawy i zioła.
Gipsówka tez rosnie ale przygniata róże i chyba sie z nią pożegnam
przesadzanie nie wchodzi w gre, bo ma korzeń palowy.
Co innego ta płożąca bylinowa- Gipsophyla repens.
Ale ona jest rózowa i tzreba uważac w połączeniu z czerwonymi różami
pozdrawiam serdecznie!
witaj ponownie,
powolutku nadrabiam moje zaległości po urlopie
własnie spedziłam godzine w twoim watku.
Pokazałas sliczne zdjęcia!
Zachwycam się Albrecht D.
Co do połaczeń róz z bylinami to bardzo lubie lawendę, trawy i zioła.
Gipsówka tez rosnie ale przygniata róże i chyba sie z nią pożegnam
przesadzanie nie wchodzi w gre, bo ma korzeń palowy.
Co innego ta płożąca bylinowa- Gipsophyla repens.
Ale ona jest rózowa i tzreba uważac w połączeniu z czerwonymi różami
pozdrawiam serdecznie!
- Deirde
Ewo - moja gipsówka była przesadzona, nic się jej nie stało, rośnie świetnie, co do różowej to właśnie ją kupiłam, jest chyba jednoroczna ale może uda się jej wysiać.
Po krótkiej burzy mózgów z moim bratem doszłam do wniosku, że może pokazałam Augustę, co do Albrechta - to na pewno on, sprawdzałam w katalogu.
Po krótkiej burzy mózgów z moim bratem doszłam do wniosku, że może pokazałam Augustę, co do Albrechta - to na pewno on, sprawdzałam w katalogu.
- Deirde
Igiełka - moja Dolce Vita jest na pniu, w tej szkółce mieli też krzewiaste, w sumie chyba ta róża najszybciej się u nich sprzedaje.
Ewo - mam nadzieję, że to jest bylina. W czwartek pojechałam do centrum ogrodniczego - chciałam dokupić sobie jeszcze kilka doniczek ale już nie było, za to widziałam bardzo dużo wrzosów.
Moja ulubiona angielka - jak i chyba kilku innych osób na forum, u mnie ma plamistość i rdzę.
Moja Meillantka rozwija się już tydzień, w zeszłym roku miała inne kolory - drugie zdjęcie jest z jesiennego kwitnienia z 2008 r.
Ewo - mam nadzieję, że to jest bylina. W czwartek pojechałam do centrum ogrodniczego - chciałam dokupić sobie jeszcze kilka doniczek ale już nie było, za to widziałam bardzo dużo wrzosów.
Moja ulubiona angielka - jak i chyba kilku innych osób na forum, u mnie ma plamistość i rdzę.
Moja Meillantka rozwija się już tydzień, w zeszłym roku miała inne kolory - drugie zdjęcie jest z jesiennego kwitnienia z 2008 r.
- Deirde
Teraz trochę historycznych.
JC - podobno nie można jej pryskać chemią bo spali to jej liście, na szczęście u siebie jej nie pryskałam.
Souvenir de la Malmaison - kolejna bardzo zdrowa, niestety płatki sklejają się podczas deszczu.
Gloria de Dijon - u mnie ma zaawansowanego mączniaka mimo przewiewu.
Pierwsze zdjęcie przed - drugie po deszczu.
JC - podobno nie można jej pryskać chemią bo spali to jej liście, na szczęście u siebie jej nie pryskałam.
Souvenir de la Malmaison - kolejna bardzo zdrowa, niestety płatki sklejają się podczas deszczu.
Gloria de Dijon - u mnie ma zaawansowanego mączniaka mimo przewiewu.
Pierwsze zdjęcie przed - drugie po deszczu.
- Deirde
Trochę o angielkach - na początek - potwory i pozycja odstraszająca.
Bardzo zasmakowała im Mme Plantier, na szczęście mamy broń biologiczną w postaci wróbli ale ile się nazbieram to moje.
Dla Ewy - Golden Celebrations.
Podobno The Pilgrim.
Abraham.
Podobno William Shacespeare - ale liście są zielono-oliwkowe, a kwiaty ciemne z purpurowym nalotem, nie choruje na plamistość - dokładnie plamki są na 3 listkach, a był pryskany tylko miedzianem i Biochikolem. Bardziej przypomina mi inną róże angielską - Munstead Wood.
Fisherman s Friend - kupiony w markecie, przez całą zimę miał liście, teraz zaczyna wypuszczać wielkie pędy, co ciekawe na pędach ma 2 rodzaje kwiatów - pomponowe i rozetkę.
Charles Austin.
Ostatnia z róż angielskich u mnie to - Queen of Sweden.
Bardzo zasmakowała im Mme Plantier, na szczęście mamy broń biologiczną w postaci wróbli ale ile się nazbieram to moje.
Dla Ewy - Golden Celebrations.
Podobno The Pilgrim.
Abraham.
Podobno William Shacespeare - ale liście są zielono-oliwkowe, a kwiaty ciemne z purpurowym nalotem, nie choruje na plamistość - dokładnie plamki są na 3 listkach, a był pryskany tylko miedzianem i Biochikolem. Bardziej przypomina mi inną róże angielską - Munstead Wood.
Fisherman s Friend - kupiony w markecie, przez całą zimę miał liście, teraz zaczyna wypuszczać wielkie pędy, co ciekawe na pędach ma 2 rodzaje kwiatów - pomponowe i rozetkę.
Charles Austin.
Ostatnia z róż angielskich u mnie to - Queen of Sweden.
- Deirde
Ewo - u mnie gąsienic zatrzęsienie, wylęgły się na jabłoniach, wróbli też jest dużo - na szczęście.
Aniu - nie kuś mnie, zdjęć mam dużo, robię je rano lub popołudniu, niestety z kolorem czerwonym mam mały problem ale na szczęście nie mam zbyt dużo róż w tym kolorze. Z przyjemnością obejrzę Glamis Castle u Ciebie w wątku, zresztą angielek nie było wtedy zbyt dużego wyboru - był Glamis, The Alnwick i Heritage, może teraz coś dowieźli ale nie mam czasu tego sprawdzić.
Teraz coś dla wielbicieli Abrahama - u mnie dość chorowity - rdza i plamistość ale kwiaty ma tak piękne.
Aniu - nie kuś mnie, zdjęć mam dużo, robię je rano lub popołudniu, niestety z kolorem czerwonym mam mały problem ale na szczęście nie mam zbyt dużo róż w tym kolorze. Z przyjemnością obejrzę Glamis Castle u Ciebie w wątku, zresztą angielek nie było wtedy zbyt dużego wyboru - był Glamis, The Alnwick i Heritage, może teraz coś dowieźli ale nie mam czasu tego sprawdzić.
Teraz coś dla wielbicieli Abrahama - u mnie dość chorowity - rdza i plamistość ale kwiaty ma tak piękne.
-
- 500p
- Od: 14 paź 2008, o 18:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zaglądam tutaj często,tylko nie zawsze mam możliwość zostawienia śladu.Pięknie u ciebie kwitnie Abracham Darby,jeszcze go u siebie nie mam (wiosenny padł),jednak dalej o nim myślę.Gąsienic faktycznie zatrzęsienie ,kiniecznie muszę dzisiaj przejrzeć moje róże czy nie mają nieproszonych gości.Zdjęcia innych róż również wspaniałe!
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36