Roślinki Ani cz.4
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Moniko może w tym coś jest.....altanka nie pamiętam kiedy była malowana ale to chyba było dość dawno i jak widać aż tak strasznie nie wygląda więc ten winogron coś daje
Aniu ja to uwielbiam skubać słonecznik ale bardzo mi się podobają jak kwitną
Basiu tą jedną sadzonkę co miała korzonki jakiś czas temu wsadziłam...już nie pamiętam w którym to było dniu ale wiem że na pewno w tym tyg i widzę że malutkie listki na czubku zaczęły rosnąć Natomiast druga sadzonka nadal siedzi w wodzie i nie ma korzonków
Aniu ja to uwielbiam skubać słonecznik ale bardzo mi się podobają jak kwitną
Basiu tą jedną sadzonkę co miała korzonki jakiś czas temu wsadziłam...już nie pamiętam w którym to było dniu ale wiem że na pewno w tym tyg i widzę że malutkie listki na czubku zaczęły rosnąć Natomiast druga sadzonka nadal siedzi w wodzie i nie ma korzonków
- ogrodniczka01
- 1000p
- Od: 18 lip 2009, o 11:45
- x-b-6
- 200p
- Od: 5 lip 2009, o 15:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
I ja uwielbiam słoneczniki, nawet sobie bukiet ślubny z nich wybrałam, hehe.Andziax007 pisze:ja to uwielbiam skubać słonecznik ale bardzo mi się podobają jak kwitną
Ten z czerwonawym odcieniem, to ciekawy - pod wpływem słońca się taki zrobił, czy to odmiana? A czy to prawda, że słoneczniki bardzo żarłoczne są i wyjaławiają glebę? Tak mi się kiedyś o uszy obiło...
Agnieszka
Donice i doniczki
Donice i doniczki
Basiu, Aniu, spokojnie za jakiś czas , gdy będzie widać , że bluszczyk już się przyjął można go uszczknąć ,basga pisze:Ja myślę,że spokojnie za jakiś czas można uszczknąć wierzchołek to będzie się rozkrzewiać.
wtedy się rozkrzewi , a uszczyknięte kawałki można jeszcze wsadzić do ziemi obok tamtych i dzięki temu będzie gęściejszy. ja go nie ukorzeniam w wodzie tylko od razu idzie do ziemi. Mnie on się bardzo łatwo przyjmuje ,
a gdy rozrośnie mi się już za duży i jest zbyt długi , to po prostu obcinam go nożyczkamii - on szybko odbija.
- Andziax007
- Kontakt:
Asiu dziękuję
Agnieszko szczerze to nie mam pojęcia czy od słońca tak się wybarwił czy to taka odmiana ale powiem Ci że wszystkie są w słonecznym miejscu więc myślę że powinny być jednakowe....a tu jeden taki drugi taki Ja znowu słyszałam że nie sieje się słoneczników w tym samym miejscu....co roku w innym
Dziękuję Adamie za radę....zrobię tak jak tylko troszkę podrośnie
Agnieszko szczerze to nie mam pojęcia czy od słońca tak się wybarwił czy to taka odmiana ale powiem Ci że wszystkie są w słonecznym miejscu więc myślę że powinny być jednakowe....a tu jeden taki drugi taki Ja znowu słyszałam że nie sieje się słoneczników w tym samym miejscu....co roku w innym
Dziękuję Adamie za radę....zrobię tak jak tylko troszkę podrośnie
- ogrodniczka01
- 1000p
- Od: 18 lip 2009, o 11:45
- Andziax007
- Kontakt:
Anetko, Jagódko ślicznie dziękuję za tak miłe słowa
Staram się jak mogę żeby roślinką u mnie było dobrze i za to pięknie mi się odwdzięczają Uwielbiam koleuski za te ich śliczniutkie kolorki
Muszę przyznać że w tym roku udało mi się zagospodarować altankę roślinkami...lubię tam przebywać....zapominam przynajmniej o tych nieciekawych sprawach Cieszę się że spodoba się Wam altanka :lol::lol::lol:
Staram się jak mogę żeby roślinką u mnie było dobrze i za to pięknie mi się odwdzięczają Uwielbiam koleuski za te ich śliczniutkie kolorki
Muszę przyznać że w tym roku udało mi się zagospodarować altankę roślinkami...lubię tam przebywać....zapominam przynajmniej o tych nieciekawych sprawach Cieszę się że spodoba się Wam altanka :lol::lol::lol: