Działka na Kaszubach - amba19

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Grzegorz B

Post »

Faktycznie cudo :shock: :shock: :shock: . Szybciutko identyfikujcie, bo i ja chciałbym wiedzieć. :D :D :D
Beata B
100p
100p
Od: 30 maja 2007, o 15:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ojej śliczności, :P , jakie ma wymagania?
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Też mam u siebie chyba to samo, dostałam od koleżanki, która mówiła, że to wiesiołek, ale mi bardziej przypomina tojeść kropkowaną, ewentualnie jakąś inną odmianę tojeści :?:
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Karolinka ma rację to Tojeść kropkowana.Mam o niej napisane,że możemy ostrym szpadlem wyciąć jej cały środek, pozostawiając tylko zewn. pas.Wycięty otwór zasypujemy żyznym kompostem, który zasili i pobudzi roślinę do wzrostu.Oczywiście mowa o mocno rozrośniętej kępie.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Beata B pisze:ojej śliczności, :P , jakie ma wymagania?
Wymagania ma niewielkie. U mnie rośnie na bardzo lekkiej i przepuszczalnej glebie na słonecznym stanowisku i jak widać całkiem jej (czyli tojeści) tam dobrze.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czy ktoś z Was ma w swoim ogrodzie truskawkę ozdobną??
Ja mam różową i żółtą.Różowa rośnie drugi rok w postaci pojedynczego krzaczka. Żółta rozrosła się ślicznie i zwisa sobie z murka oporowego tak jak to sobie wymyśliłam.
Wklejam zdjęcia z okresu kwitnienia oraz aktualne z owocami(to jest truskawka kwitnąca na żółto) Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grzegorz B

Post »

Ja mam tylko różową, ale ta żółta to naprawdę wspaniała. Fantastycznie prezentuje się na tych kamieniach. Nawet nie wiedziałem, że one mają owoce, u mnie chyba nie było, bo by mi się rzuciło w oczy :( . Nie tylko kwiat zdobi, ale i owoc. Wspaniale :D :D :D
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzegorzu powiem Ci że zdecydowanie bardziej ozdobne są owoce. Kwiatków było sporo, ale są one drobne i gubią się w obfitych liściach a owoce są widoczne (jak widać powyżej)
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lilia Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Profesjonalnie sfotografowałaś te piękne lilie.Kontrast kolorów doje dodatkowy, piękny efekt.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój ganeczek z malwami. Pierwsze zdjęcia są wykonane nocą. po prostu przyjechałam późno na działkę i nie mogłam się powstrzymać. :mrgreen: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12

Post »

amba19 pisze:Czy ktoś z Was ma w swoim ogrodzie truskawkę ozdobną??
Ja mam różową i żółtą.Różowa rośnie drugi rok w postaci pojedynczego krzaczka. Żółta rozrosła się ślicznie i zwisa sobie z murka oporowego tak jak to sobie wymyśliłam.
Bardzo fajnie to sobie wymyśliłaś ;:228 ja mam też tą żółtą to Poziomkówka indyjska jest szalenie ekspansywna i byłam ciekawa smaku tych owoców,
ale są nie smaczne :( ,
tą drugą też mam podobno to Truskawka różowa, ja mam malutką sadzoneczkę jeszcze nie owocowała ciekawa jestem ich smaku :) próbowałaś może :?:
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Śliczne malwy! Te nocne zdjęcia bardzo mi się podobają, wnoszą taką atmosferę tajemnieczości jakbyś tam miała przed domem pola i lasy jak okiem sięgnąć... A jednocześnie chciałoby się zostać blisko przytulnego domu. W każdym razie mają klimat.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ANETA pisze:
amba19 pisze:Czy ktoś z Was ma w swoim ogrodzie truskawkę ozdobną??
Bardzo fajnie to sobie wymyśliłaś ;:228 ja mam też tą żółtą to Poziomkówka indyjska jest szalenie ekspansywna i byłam ciekawa smaku tych owoców,
ale są nie smaczne :( ,
tą drugą też mam podobno to Truskawka różowa, ja mam malutką sadzoneczkę jeszcze nie owocowała ciekawa jestem ich smaku :) próbowałaś może :?:
Moja różowa nie zawiązała jeszcze żadnego owocu. Kwiatki kwitą, opadają a owocków brak!
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12

Post »

No właśnie i umnie jest to samo z wiosny wypuściła ze trzy kwiaty i tyle , myślałam że to dlatego że była niedawno posadzona :? a tu u ciebie widzę że to samo się dzieję, widocznie ona chyba niezawiązuje owocków :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”