Jeżynomalina
Jeżynomalina
Witam. Mam kłopot z jeżyno maliną, wsadzona 2 lata temu niewielka roślinka rozrosła się do nieporządanych rozmiarów tłumiąc przy okazji inne krzewy i tu moja prośba o radę, czy można ją jesienią przesadzić w inne miejsce, jak głęboki ma system korzeni. Ponad to nie wiem jak ją prowadzić - jak ciąć młode odrosty, które bardzo szybko osiągnęły długość kilku metrów.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Popieram Mirzana, nie dość, że okropnie kolczasta to zaczęła "chodzić" po działce. Gdy 2 metry dalej koniec pędu dotknął gleby, ukorzeniał się. Wyrastał następny krzaczek itd. Na dodatek w 1 owocu na 10 nie było robala. Trzeba było tego bardzo pilnować, a że paskudnie się pokłułam, pożegnałam się z tym na zawsze.
Co prawda miejsca mam dużo, ale niekoniecznie na chwast i to jeszcze kłujący. Owoców na tym krzaku mam dużo, wszystkie okazałe lecz niestety część robaczywych. Chyba trzeba się tego pozbyć jak radzicie.gienia1230 pisze:Popieram Mirzana, nie dość, że okropnie kolczasta to zaczęła "chodzić" po działce. Gdy 2 metry dalej koniec pędu dotknął gleby, ukorzeniał się. Wyrastał następny krzaczek itd. Na dodatek w 1 owocu na 10 nie było robala. Trzeba było tego bardzo pilnować, a że paskudnie się pokłułam, pożegnałam się z tym na zawsze.