Baryczkowe Doniczkowce
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Basiu, nie tylko storczyki, bo też i pelargonie. Podobno dlatego, że piwo zakwasza ziemię, a pelargonie w takiej lubują.
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Zgredo
- -Moderator Forum-.
- Od: 1 maja 2008, o 15:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ciekawa rzeczy Zlewek i tak nie lubię - będę je wlewać do wody zamiast utylizować... Fajnie mieć trawniczek który kwitnie
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
- Baryczka
Dziękuję serdecznie za wizytę
Nie mam czasu zrobić fotek reszty moich doniczkowców w domu, ale te na zewnątrz "obfociłam" ze wszystkich stron.
Na początek pokażę Wam gazanie, które moja Mama wręcz uwielbia.
Ja zawsze uwielbiałam słoneczniki, jednak przegrywają one z gazaniami, bo nie kwietną aż tak długo.
Gazanie rosną u nas w donicach i na rabatce (na działce), lubią stanowisko nasłonecznione i kwitną cały sezon. Kilka z nich przetrwało zimę. Najczęściej Mama zbiera z nich nasiona i sieje na wiosnę, czasem kupujemy już kwitnące okazy u wujka ogrodnika
Nie mam czasu zrobić fotek reszty moich doniczkowców w domu, ale te na zewnątrz "obfociłam" ze wszystkich stron.
Na początek pokażę Wam gazanie, które moja Mama wręcz uwielbia.
Ja zawsze uwielbiałam słoneczniki, jednak przegrywają one z gazaniami, bo nie kwietną aż tak długo.
Gazanie rosną u nas w donicach i na rabatce (na działce), lubią stanowisko nasłonecznione i kwitną cały sezon. Kilka z nich przetrwało zimę. Najczęściej Mama zbiera z nich nasiona i sieje na wiosnę, czasem kupujemy już kwitnące okazy u wujka ogrodnika
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- Kasia.N
- 1000p
- Od: 10 cze 2009, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też uwielbiam gazanie Te Wasze mają piękne kolory W przyszłym roku planuję też je wysiać, w tym trochę się spóźniłam, wiec zostawiłam nasiona na przyszły rok i kupowałam gotowe
W jakich warunkach stały zimą? Może i ja spróbuję chociaż jedną przechować
W jakich warunkach stały zimą? Może i ja spróbuję chociaż jedną przechować
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Moje domowe
- Baryczka
Aniu- właśnie kolorki w nich lubimy, są różnorodne jak begonie.
Kasiu- one zostały na dworze zimą, przetrwały tylko dlatego, że na początki przykrył je śnieg, a później zima była dość lekka. Ogólnie nie przechowujemy ich, bo są jednoroczne podobno
Ta begońka jest pomarańczowa z żółcią u podstawy płatków, fotki nie oddają wiernie jej koloru.
Zwisająca urosła bardziej niż planowałyśmy, stąd ten pieniek pod doniczką. Przepraszam za trawnik, to nasza pięta Achillesowa
I znów zapomniałam o miniaturkach, a mam białą z jasnozielonymi liśćmi i czerwone z zielonymi i bordowymi.
Kasiu- one zostały na dworze zimą, przetrwały tylko dlatego, że na początki przykrył je śnieg, a później zima była dość lekka. Ogólnie nie przechowujemy ich, bo są jednoroczne podobno
Ta begońka jest pomarańczowa z żółcią u podstawy płatków, fotki nie oddają wiernie jej koloru.
Zwisająca urosła bardziej niż planowałyśmy, stąd ten pieniek pod doniczką. Przepraszam za trawnik, to nasza pięta Achillesowa
I znów zapomniałam o miniaturkach, a mam białą z jasnozielonymi liśćmi i czerwone z zielonymi i bordowymi.
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
-
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
- Kasia.N
- 1000p
- Od: 10 cze 2009, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No właśnie wiem, że u nas traktuje się je jako jednoroczne, ale z jedna swoją gazanią spróbuję bo ma zabójczy kolor A nuż się udaBaryczka pisze: Kasiu- one zostały na dworze zimą, przetrwały tylko dlatego, że na początki przykrył je śnieg, a później zima była dość lekka. Ogólnie nie przechowujemy ich, bo są jednoroczne podobno
Kolor begonii jest przepiękny Sama begonia również
A zwisająca niezwykle okazała Cudnie wygląda.
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Moje domowe