Ogórek - choroby, szkodniki
- Tomek-Warszawa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lut 2008, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Fajne masz ogórki. Mi się trafiły może ze cztery takie jak Twoje
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Powątpiewam czy uda ci sie ich tak długo utrzymać przy życiu i w dobrej kondycji. Dojdą też względy ekonomiczne (opłacalność). Nie ma też co ukrywać - byłyby wtedy dość nafaszerowane ś.o.r. Ogólnie rzecz biorąc, o ile mączniak rz. się już pojawi na ogórkach, to go się nie zwalczy. Można jedynie opóźnić całkowite zniszczenie liści o kilkanaście dni czasem trochę dłużej.demeter pisze:moje ogórki są w tunelu
to znaczy że mam je pryskać aż do np.listopada?
- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Raczej wykluczam kanciastą plamistość. Atakowałaby wszystkie liście a u góry są zdrowe (drugie zdjęcie) i widoczne plamy nie przenoszą się wyżej. Opryskuję je tylko mlekiem... . Rząd wysiany w lipcu (dwa ostatnie zdjęcia) wcale nie ma plam na liściach. A ta choroba by się na pewno na niego przeniosła.
Erazm piękne ogórki jak na tą porę roku i wszystkie chorobowy , które wystąpiły.
Uważam również , że nie jest to kanciasta plamistość , bo ona zaatakuje nawet młodziutkie listki , a plamy na dolnych liściach byłyby brązowe.
pozdrawiam
Uważam również , że nie jest to kanciasta plamistość , bo ona zaatakuje nawet młodziutkie listki , a plamy na dolnych liściach byłyby brązowe.
pozdrawiam
Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.