Baryczkowe Storczyki
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sylwio- dziękuję. Tak, ten cosik to keiki, ale zagadką jest czemu ono wyrosło? Roślina jest nadal reanimowana, ma kilka młodych korzonków, więc zastanawiam się po co mu to keiki?
Aniu-dzięki, akwarium stoi na stoliku przy oknie zachodnim, chciałabym je postawić na parapecie, ale na zach. jest zbyt słonecznie popołudniami, a wschodni jest za wąski.
Anetko- Cezar ma trzy rozgałęzienia i 23 kwiaty. Dodam nieskromnie, że jest piękny.
Na dnie akwarium mam odciętą dolną część suszarki do naczyń i wodę. Myślałam wcześniej o jakiś kamieniach czy keramzycie, ale w ten sposób doniczki nie dotykają wilgotnego podłoża, dzięki czemu mogą przeschnąć.
Cezar i po lewej Rudy:
Zdjęcie nieostre, robione przy zachodnim oknie przysłoniętym roletą, bo słońce właśnie ostro świeci w tę stronę.
Aniu-dzięki, akwarium stoi na stoliku przy oknie zachodnim, chciałabym je postawić na parapecie, ale na zach. jest zbyt słonecznie popołudniami, a wschodni jest za wąski.
Anetko- Cezar ma trzy rozgałęzienia i 23 kwiaty. Dodam nieskromnie, że jest piękny.
Na dnie akwarium mam odciętą dolną część suszarki do naczyń i wodę. Myślałam wcześniej o jakiś kamieniach czy keramzycie, ale w ten sposób doniczki nie dotykają wilgotnego podłoża, dzięki czemu mogą przeschnąć.
Cezar i po lewej Rudy:
Zdjęcie nieostre, robione przy zachodnim oknie przysłoniętym roletą, bo słońce właśnie ostro świeci w tę stronę.
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
Kamilko, nie musisz pisać, że Cezar jest piękny, bo widzimy na zdjęciach - choć zapewne na żywo znacznie piękniej się prezentuje
A czy nie myślałaś by na dno akwarium wysypać hydro żel? Trzymałby wodę, spokojnie sobie parował, ale co najważniejsze - pięknie by wyglądał... ;) Można go kupić w różniastych kolorach ;) Mam taki, kolorki różne... Niestety nie mam przezroczystych doniczek, a Twoje akwarium wydaje się być idealne na taki eksperyment ;)
A czy nie myślałaś by na dno akwarium wysypać hydro żel? Trzymałby wodę, spokojnie sobie parował, ale co najważniejsze - pięknie by wyglądał... ;) Można go kupić w różniastych kolorach ;) Mam taki, kolorki różne... Niestety nie mam przezroczystych doniczek, a Twoje akwarium wydaje się być idealne na taki eksperyment ;)
- Baryczka
Dziękuję za podsunięcie pomysłu. Zastanowię się nad tym
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Kamilo akwarium wygląda ciekawie, widzę fajne rozwiązanie jeśli chodzi o umieszczenie na pewnej wysokości. Czy wiesz jaka tam masz wilgotność A Cezar wygląda świetnie-tyle kwiatów. Po prostu BOMBA
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
- grazka2211
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kamilko Twoje akwarium bardzo ładnie wygląda.Mogę Tobie podpowiedzieć że ja mam kermazyt w swoim ,z tym że wody mam zawsze wlane tylko tyle żeby roślinki nie miały mokrych nóg.Z wierzchu mam przykryte folią spożywczą podziurawioną dla lepszej wilgotności .Cezar mnie zauroczył nigdy go wcześniej tak długo nie oglądałam.Pozdrawiam
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- Baryczka
Kochani, dziękuję za wizytę
Po pierwsze- zauważyłam, że przedszkolaki i zdechlaczki w akwa ruszyły pełną parą. To niesamowite, bo są w akwa od tygodnia! Nie wiem wprawdzie jaką mam tam wilgotność, ale najwyraźniej roślinom to służy! Pojawiły się nowe listki i korzonki. Nawet pH. equestris wypuszcza nowy listek!
W akwarium mam nowych mieszkańców, 2 keiki z Maminego Phal., który spadł i połamały mi się łodygi, ta z keiki i druga, o zgrozo, z kwiatami!
Oto on, na dzień przed wypadkiem.
Po drugie- keiki u tego zdechlaczka zaskoczyło mnie, wolałabym, by roślinka swoje siły włożyła w nowe korzonki, ale widać rośnie jak chce. Do tego z dnia na dzień to keiki jest coraz większe
Po trzecie- Piotr kupił mi Phal., oczywiście żółtego, trochę limonkowego z różową warżką. Jak znajdę chwilę to zrobię mu kilka fotek. Piszę o tym, bo właśnie odkryłam, że pachnie jakby wanilią i bardzo mnie to cieszy!
Po pierwsze- zauważyłam, że przedszkolaki i zdechlaczki w akwa ruszyły pełną parą. To niesamowite, bo są w akwa od tygodnia! Nie wiem wprawdzie jaką mam tam wilgotność, ale najwyraźniej roślinom to służy! Pojawiły się nowe listki i korzonki. Nawet pH. equestris wypuszcza nowy listek!
W akwarium mam nowych mieszkańców, 2 keiki z Maminego Phal., który spadł i połamały mi się łodygi, ta z keiki i druga, o zgrozo, z kwiatami!
Oto on, na dzień przed wypadkiem.
Po drugie- keiki u tego zdechlaczka zaskoczyło mnie, wolałabym, by roślinka swoje siły włożyła w nowe korzonki, ale widać rośnie jak chce. Do tego z dnia na dzień to keiki jest coraz większe
Po trzecie- Piotr kupił mi Phal., oczywiście żółtego, trochę limonkowego z różową warżką. Jak znajdę chwilę to zrobię mu kilka fotek. Piszę o tym, bo właśnie odkryłam, że pachnie jakby wanilią i bardzo mnie to cieszy!
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Baryczka
Pęd jest w wazonie, więc wielkiej straty nie ma. Gorzej z keiki, bo jedno miało dwa, ale dość długie korzonki (ok. 6cm), drugie ma tylko jeden, który może mieć z 3cm. Oba posadziłam i siedzą w akwa, ale trochę się o nie boję...
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila