Plamy na liściach
-
- ZBANOWANY
- Od: 8 lip 2008, o 13:03
-
- ZBANOWANY
- Od: 8 lip 2008, o 13:03
Beatko, zawsze warto spróbować. Wielu osobom na forum się udało więc dlaczego w tym przypadku miałoby być inaczej. Z moim zdechlaczkiem bez korzeni wciąż walczę, nie bez problemów oczywiście ale się nie poddaję i wiele się przy tym uczę, głęboko wierząc, że i jemu się uda - wiele cennych porad forumowych ekspertów znajdziesz na początku mojego wątku.
A pędy z kwiatami, od czasu kiedy zostały obcięte, do dzisiaj stoją w wazonie, przypominają mi o tym jaki miałam piękny kwiat i zagrzewają do walki o jego życie.
A pędy z kwiatami, od czasu kiedy zostały obcięte, do dzisiaj stoją w wazonie, przypominają mi o tym jaki miałam piękny kwiat i zagrzewają do walki o jego życie.
- Taccanivea
- 1000p
- Od: 24 cze 2009, o 12:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam:)
Chciałam zapytać o pewną sprawę, otóż mój phalenopsis kwitnie, ale na liściach pojawiły się czarne plamy, a raczej takie przebarwienia.. Najbardziej widoczne są po wewnętrznej stronie, na zewnątrz tylko trochę. Czy storczyk choruje? Jeśli tak to jak go leczyć? Mam tylko 2 phalenopsisy, ale ten drugi nie ma takich objawów..
Chciałam zapytać o pewną sprawę, otóż mój phalenopsis kwitnie, ale na liściach pojawiły się czarne plamy, a raczej takie przebarwienia.. Najbardziej widoczne są po wewnętrznej stronie, na zewnątrz tylko trochę. Czy storczyk choruje? Jeśli tak to jak go leczyć? Mam tylko 2 phalenopsisy, ale ten drugi nie ma takich objawów..
- Taccanivea
- 1000p
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
Marylo, moim zdaniem za dobrze to nie wygląda Na pewno nie są to naturalne plamki
Na TEJ stronie, po przejrzeniu zdjęć, uznałam, że przypomina to trochę infekcję - Bakteryjną plamistość na liściu.
Jednak czy to jest to, nie można podać w stu procentach, bo do tego trzeba by było zrobić specjalistyczne działania.
W każdym razie mogłabyś na storczyku wykonać oprysk którymś z podanym na stronie środków. Z tego, co się orientuję, dobre efekty daje Miedzian
A co do podlewania, to w jaki sposób go nawadniasz, skoro musisz go przecierać
Na TEJ stronie, po przejrzeniu zdjęć, uznałam, że przypomina to trochę infekcję - Bakteryjną plamistość na liściu.
Jednak czy to jest to, nie można podać w stu procentach, bo do tego trzeba by było zrobić specjalistyczne działania.
W każdym razie mogłabyś na storczyku wykonać oprysk którymś z podanym na stronie środków. Z tego, co się orientuję, dobre efekty daje Miedzian
A co do podlewania, to w jaki sposób go nawadniasz, skoro musisz go przecierać
- Taccanivea
- 1000p