Adenium obesum (Róża pustyni )cz.1
Witam
Posadziłam ponad 2 tygodnie temu nasiona z Adenium teraz wyglądają tak jak na zdjęciu. Z pięciu wykiełkowało mi 3 , a czwarte nasionko chyba się zastanawia czy się wykluć. Czy są teraz jakieś specjalne wymagania odnośnie podlewania. Trzymam roślinki na oknie południowym i myślę żeby je podlewać raz w tygodniu - tak wyczytałam na internecie. pozdrawiam
Posadziłam ponad 2 tygodnie temu nasiona z Adenium teraz wyglądają tak jak na zdjęciu. Z pięciu wykiełkowało mi 3 , a czwarte nasionko chyba się zastanawia czy się wykluć. Czy są teraz jakieś specjalne wymagania odnośnie podlewania. Trzymam roślinki na oknie południowym i myślę żeby je podlewać raz w tygodniu - tak wyczytałam na internecie. pozdrawiam
Moje nasionka wlasnie plywaja w szklance... Posadze je w plastikowym pudelku po winogronach zamykanym z gory z ziemia do kaktusow. W sumie mam 19 nasion. Kupilam na ebay. A tu dzis list w skrzynece z Thailandii z nasionkami... hihihih... (a sprzedawca niby z niemiec mial byc) Biale, rozowe i lila. Poeksperymentuje troche. Moze uda mi sie pozniej 3 rodzaje w 1 doniczce "utrzymac" ;). Trzymajcie kciuki.
zaneta, swietnie ci wyrosly. Co do podlewania to nie jestem pewna. Niektore osoby spryskuja czesciej a nie podlewaja, inne znow podlewaja 1 w tygodniu. Sama na razie nie mam pojecia co i jak. Wogole ciekawa jestem czy cos z tych moich nasionek wyjdzie ;)
Wogole ja malomadra -poczatkujaca- wzielam sie za chodowle "trudnych" kwiatow. Wysialam nasionka Tacca i czekam na nasiona Mandragora.
Wogole ja malomadra -poczatkujaca- wzielam sie za chodowle "trudnych" kwiatow. Wysialam nasionka Tacca i czekam na nasiona Mandragora.
- x-b-6
- 200p
- Od: 5 lip 2009, o 15:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
ebo, pięknie się prezentuje ten kwiatuszek!
Może to jakaś... odmiana?aaprillaa pisze:Dziwne....
Moje adenium ma w srodku kwiata cos innego niz Twoj. hmmmm.....
Agnieszka
Donice i doniczki
Donice i doniczki
- x-b-6
- 200p
- Od: 5 lip 2009, o 15:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
U mnie z pięciu nasion wykiełkowały 4 i każda roślinka ma już po dwie pary listów (na zdjęciu ta, która wykiełkowała jako pierwsza) :
Agnieszka
Donice i doniczki
Donice i doniczki