Ranczo rusza

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anekoc
50p
50p
Od: 16 cze 2007, o 22:27

Post »

Mnie niestety nie stać ani fizycznie, ani finansowo na takie kamyczki :D (chyba, że przytoczę jakiś sasasasa) Chodź muszę przyznać, że wdzięcznie się prezentują! :oops:
Trzeba się bawić życiem, a nie ludźmi!
Awatar użytkownika
rusz
100p
100p
Od: 18 cze 2007, o 13:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Ranczo Rusz

Post »

Tak oczywiście jest to Budleja Dawida

Obrazek Obrazek

posiadam jeszcze białą ale jeszcze nie zakwitła.Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Pieknie, pieknie! :D Tyle mam do powiedzenia :wink:
Jeszcze powiem, ze bardzo ladny kolor tej budleji.
Grzegorz B

Post »

Ryszardzie ta budleja jest super, jeszcze takiej nie widziałem :D :D :D, ale pozostałe rośliny też robią wrażenie :shock: :shock: :shock:
Awatar użytkownika
rusz
100p
100p

Ranczo Rusz

Post »

Witam wszystkich smakoszy brzoskwinek,takie okazy można uzyskać bez jakiejkolwiek chemi co prawda jeszcze nie do jedzenia ale oczko można popaść. Obrazek Obrazek

na nektarynki też zapraszam ale dopiero we wrześniu. Pozdrawiam Ryszard

Obrazek
Grzegorz B

Post »

Ryszardzie powiadasz bez chemi, aż trudno uwierzyć :shock: :shock: :shock: . Takie dorodne i zdrowe zarówno owoce jak i drzewo. Gratuluję, bo u mnie na pewno by tak nie wyglądały :(
Awatar użytkownika
Xa-b
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 cze 2007, o 17:43

Post »

Ciekawe od czego to zależy: u mnie też nigdy oprysków nie było a brzoskwinie szły na setki kg :) (mam sad brzoskwiniowy). Wiem że bardzo dobrze robi im odmładzanie (raz spalilismy sad -> wypadek ;:151 a w zeszłym roku bardzo silnie obcięłam z mężem drzewka) po każdym takim 'zabiegu' rodziły jak naście lat temu. Rekordem były trzy brzoskwinie na kg :) dlatego Grzegorz B nie poddawaj się tylko sadź! :wink:
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ooooo!!! Ile owoców na nalewki!!! :shock: :lol: :shock:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Ciekawa jestem czy Ryszard robi nalewki Nalewko.... :D
czy tylko przejada z rodziną te smaczne owoce.?
Nalewka - to jednak wspomnienie lata na dłuuuugo a jak przyjemnie popjać w zimowe wieczorki przy komputerze i na forum ogrodniczo-działkowym Marolexu ..... ;:8
Awatar użytkownika
rusz
100p
100p

Post »

Witam serdecznie.Aniu co do prześwietlania brzoskwiń to ja osobiście nie stosuję uważam że one co roku część gałązek zasycha i same się regenerują.Wymuszone cięcie powoduje rakowienie.Jeżeli widzę nadmiar małych owoców połowę zrywam i nie dopuszczam do przesilenia tak więc mam co roku dorodne nawet i smaczniejsze od greckich.To samo czynię z nektarynami.Brzoskwinie pamiętam z domu rodzinnego,w 1958 r Tato dostał 8 pestek greckich niewidząc owoców posadził doglądał i wychodował 7 pięknych drzewek i następnie co 5-6 lat czynność powtarzał.Tak więc do 1998 roku pamiętam ich wspaniały żółto kremowy miąż i soczysty smak.W 1998 r sprzedałem dom i wyemigrowałem 40 km poza Wrocław.Pobudowałem dom i kupiłem z pewnego zródła młode 2 letnie drzewka które wspaniale owocują ale mimo to te z poprzedniego domu były smaczniejsze.Wiadomo że nie obędzie się o 2 oprysków jesiennego i wiosennego na kędzierzawość liści brzoskwiń.Do 1968 roku nawet i tego nie znałem lecz teraz jest to konieczne.-------- KaRo oraz Nalewko co do nalewki brzoskwiniówki i nektarynki to mieliście nosa są wspaniałe zalane spirytusem /rozłupanych kilka pestek obowiązkowo/ zimową porą 25 gr dodaje wspaniałego kopa przy komputerku.Pozdrawiam Ryszard K........ P.S. ale tylko 25 gr.pamiętajcie.

Obrazek Obrazek Obrazek

Ostatnia fotka to nektarynka,wspaniała we wrześniu polecam do sadzenia tych wspaniałych drzewek.
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

rusz pisze: P.S. ale tylko 25 gr.pamiętajcie.
;:112 Po takiej uwadze mnie by korciło żeby sprawdzić co się stanie jak przekroczę zaleconą dawkę :wink: :lol:
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

;:112 Pewnie Ryszard opowie nam o tym za chwilę ,Karolino. ;:112 ;:113
Awatar użytkownika
Xa-b
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 cze 2007, o 17:43

Post »

No ja jużnie hoduje brzoskwiń na' handel' jak dawniej więc nie zajmuję się przerywaniem owoców, bo nie mam czasu. Rakowienia nigdy nie zauważyłam za to bardzo silne przycięcie dało dobre rezultaty 25-letnim drzewom.. Na pryskanie też nie ma czasu, ale z tego co pamiętam to nigdy nie były pryskane. Niektóre mają poskrecane liście ale że tak powiem, olewamy to ;) Jak się ma 120 drzew to nie należy się przemęczać :D
Awatar użytkownika
rusz
100p
100p

Post »

Oj przepraszam Karolino i Krysiu zapomiałem napisac ze to na jedną nogę eliksiru 98%.Pozdrwaiam Ryszard K
Awatar użytkownika
olcia123
100p
100p
Od: 11 maja 2007, o 18:14

Post »

A jaka jest nazwa tych brzoskwiń nad nektarynką ? Wyglądają cudownie. Aż ślinka sama cieknie. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”