Cebulowe - czy wykopywać?Kiedy?
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 18 sie 2009, o 11:08
- x-b-6
- 200p
- Od: 5 lip 2009, o 15:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Co prawda nie robiłam jeszcze koszyczka na cebule, ale dziury odpływowe w doniczkach plastikowych robię wiertarką z duuuużym wiertłem. Nie jest to mordercza robota, a i nie śmierdzi tak jak przy wypalaniu dziur. Może to by się sprawdziło, jako metoda produkcji koszyczków?
Agnieszka
Donice i doniczki
Donice i doniczki
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moja rabata zawiera:
wiloletnie:
krokusy, szafirki- białe, żółte i niebieskie, tulipany, hiacynty, narcyzy, czosnki złociste
lilie Conca d'Or, Crystal Blanca, White pixe
zimowity oraz jukkę karolińską, bergenię i trytomę
Wiosną wysiewam również szałwię, astry i aksamitki
Natomiast jeśli masz ochotę to wiosną możesz również sadzić krokosime, mieczyki i dalie.
Pozdrawiam
wiloletnie:
krokusy, szafirki- białe, żółte i niebieskie, tulipany, hiacynty, narcyzy, czosnki złociste
lilie Conca d'Or, Crystal Blanca, White pixe
zimowity oraz jukkę karolińską, bergenię i trytomę
Wiosną wysiewam również szałwię, astry i aksamitki
Natomiast jeśli masz ochotę to wiosną możesz również sadzić krokosime, mieczyki i dalie.
Pozdrawiam
- Andzia1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2009, o 07:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ostatnio kupowałam jakieś owoce w plastikowych pojemnikach i wykorzystam je tez na koszyczki, bo część dziur już jest a plastik na tyle miękki, że nożyczkami można dobrze powycinać.
Ana455 - polecam zakup cebul u Xipe z naszego FO. Ma spory wybór, a część tegorocznych zakupów od niego tzn. zimowity własnie pięknie mi powychodziły!
Ana455 - polecam zakup cebul u Xipe z naszego FO. Ma spory wybór, a część tegorocznych zakupów od niego tzn. zimowity własnie pięknie mi powychodziły!
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu
-
- 1000p
- Od: 24 sie 2009, o 11:06
Ja mam około 2000 cebul i już sie martwię słuchajcie czy te koszyczki sa naprawde koniecze toz to sodoma i gomora by była dla mnie ratunkuuuuuu :o
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Spełnione marzenie Marzenki
- adrian_lasek
- 50p
- Od: 10 wrz 2009, o 21:43
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Marzeno - nie w każdym rejonie Polski mamy do czynienia z plagami nornic i innych szkodników. Jeśli nie chcesz sadzisz wszystkich tulipanów do koszyczków to wybierz chociaż kilka bardzo cennych i ładnych odmian i to właśnie je uchroń "na wszelki wypadek" - żeby nie było Ci ich szkoda.
Adrianie- wszystko zależy od stopnia uszkodzenia "kiełka". To normalne, że podczas transportu czy nawet sadzenia nowe pędy są uszkadzane. Najczęściej są to jednak pierwsze warstwy chroniące delikatny środek. Jeśli kupiłeś cebulki z lekkimi uszkodzeniami to się nie martw - będzie dobrze. Ważne jest to, żebyś teraz Ty dał im dobry start ;)
Pozdrawiam
Adrianie- wszystko zależy od stopnia uszkodzenia "kiełka". To normalne, że podczas transportu czy nawet sadzenia nowe pędy są uszkadzane. Najczęściej są to jednak pierwsze warstwy chroniące delikatny środek. Jeśli kupiłeś cebulki z lekkimi uszkodzeniami to się nie martw - będzie dobrze. Ważne jest to, żebyś teraz Ty dał im dobry start ;)
Pozdrawiam
- adrian_lasek
- 50p
- Od: 10 wrz 2009, o 21:43