Winorośl - choroby i szkodniki
Co się dzieje z winoroślą?
Proszę o poradę na temat moich winogron.A mianowicie liście są koloru bladozielonego i zaczynaja pojawiać sie na nich brązowe plamy.Co to jest i jak z tym postępować.
- janusz
- Przyjaciel Forum
- Od: 25 maja 2005, o 13:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Co się dzieje z winoroślą?
Pokaż zdjęcie takiego liścia to spróbuję Ci pomóc.bozena1 pisze:Proszę o poradę na temat moich winogron.A mianowicie liście są koloru bladozielonego i zaczynaja pojawiać sie na nich brązowe plamy.Co to jest i jak z tym postępować.
Janusz
ogród bez winorośli to nie ogród...
-
- 50p
- Od: 28 cze 2007, o 15:47
- karool
- 200p
- Od: 31 mar 2007, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Co się dzieje z winoroślą?
Witam!Podpinam się pod ten temat,bo nie bardzo wiem gdzie zapytać,Na moich winoroślach pojawia się biały nalot na jagodach.Czy da się coś z tym zrobić? To wygląda jak początek pleśni czy coś takiego.Bardzo mnie to martwi bo pewnie nici ze zbiorów,pomóżcie,proszę.winorośl
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przy takich wchaniach pogodowych na wielu roślinach pojawił się mączniak rzekomy -biały nalot.
Trzeba zastosować oprysk Bravo 500 SC.Amistar 250 SC,TopsinM 500SC lub inny preparat zwalczający mączniaka.
Plamy na liściach,grudki, przebarwienia -to można opryskać Siarkolem.Opryski należy już zastosować
Trzeba zastosować oprysk Bravo 500 SC.Amistar 250 SC,TopsinM 500SC lub inny preparat zwalczający mączniaka.
Plamy na liściach,grudki, przebarwienia -to można opryskać Siarkolem.Opryski należy już zastosować
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niestety tylko chemia.
Przeczytaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=253karool pisze:...Mam awersję do chemi i na ogół stosuję jakieś wyciągi własnej
roboty,choć to bardziej kłopotliwe.
-pozdrawiam
Pozdrawiam Andrzej.
Co się dzieje z winogronem??? pomocy!!!
Moje winogrono zaczyna chorować , poszczególne grona brązowieją i wyglądają jak zgniłe, coraz wiecej gron dotyka ta choroba co mam zrobić czym pryskać jak ratować!!!bardzo proszę o pomoc!!1