Zwartnica,Hippeastrum cz.2

Rośliny doniczkowe
Zablokowany
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bardzo fajny artykuł o zwartnicy chmiela.
Filifionka
200p
200p
Od: 18 lut 2009, o 11:33

Post »

Nela dzięki wielkie:D ale twoja kolekcja i tak jest powalająca :D ja cały czas czatuje na charisme ale jakoś natrafić nie mogę a na allegro też nie ma tej odmiany :? a twoja jest zachwycająca normalnie cud miód i orzeszki :D i ten egzotyczny też jest niezły szkoda ze nigdzie w sprzedaży nie mogę go znaleźć :(
a właśnie zauważyłam ze na liściach jednej z cebul które właśnie się suszą pojawiły się czerwone kropki. Te kropeczki są bardo maluśkie i występują od spodu liści ale tylko na dwóch czy trzech liściach myślicie ze to może być jakieś choróbsko czy tylko taki mały defekt rośliny?
Awatar użytkownika
x-b-6
200p
200p
Od: 5 lip 2009, o 15:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ja chciałam tylko napisać, że po jednym dniu tej mojej biduli zazieleniły się listki. Odrobinę dopiero, ale jednak! :D
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40

Post »

Nela pisze:Zrobiłam już dawno moim hipkom album- kto chce popatrzeć- zapraszam...

http://foto.onet.pl/m51hu,08sto22okklc,iie76
Byłam,popatrzyłam i aż mnie zatkało.Teraz mnie dopadła choroba ''Hipochciejstwa''.Mieć choćby po jednej cebulce z takich piękności,hhmmmmmmm-szczyt marzeń!!! Bo ja, żeby kupić cebulki Hipków, musiałabym przejechać aż 100 km.
magi
500p
500p
Od: 30 maja 2009, o 23:15

Post »

Krysiu jak byś chciała cebuli czerwonych pojedynczych to mogę się podzielić :wink:
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40

Post »

I ty się jeszcze pytasz? Pewnie że bym chciała,i to bardzo bym chciała!!! ;:1 ;:1 ;:1
magi
500p
500p

Post »

Krysiu w swoim wątku wstawię ich zdjęcie :wink: podaj adres to wyślę przy najbliższej okazji :)
Awatar użytkownika
Carisma
100p
100p
Od: 4 mar 2009, o 16:26

Post »

Zakładajac, że cebulki "odopoczywają " już pewnie ze 3 mc, może i wiecej muszę sprawdzić, można już sadzić?
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 paź 2006, o 17:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Carisma -Zrobisz jak zechcesz- ale sadzi sie dopiero jak w szyjce cebuli widać pąk... Wcześniej wsadzona może pójść tylko w liście... :roll:
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
magi
500p
500p

Post »

hmm, ja nigdy nie patrzyłąm na obecność pąka :oops:

co więcej - byłam pewna że pąk pojawia się jak tylko zaczyna się podlewać cebule - u mnie zawsze tak było, i zawsze te duże cebule kwitły :roll:
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Carisma pokaż cebule, ja również nie czekałem nigdy na pojawienie się pąka, jeśli cebule są prawidłowo przezimowane po wsadzeniu zawsze pojawia się najpierw pąk potem liście. :wink:
Awatar użytkownika
Carisma
100p
100p
Od: 4 mar 2009, o 16:26

Post »

Dlatego pytam, ponieważ to ich pierwsze zimowanie u mnie, a gdy kupowałam na allegro na to po prostu cebule, nie miały pąków, ani liści i normalnie kwitły.

Dziś zaglądnę do pudełka co tam się dzieje, postaram się wkleić fotki.
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 paź 2006, o 17:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:D Ponieważ były u mnie takie sytuacje, kiedy wsadzone cebule miały tylko liście- teraz wsadzam dopiero po ukazaniu się pąka. Każdy może robić po swojemu- jeżeli macie inne doświadczenia- to róbcie swoimi sprawdzonymi sposobami :wink: :D
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
Zablokowany

Wróć do „Rośliny DONICZKOWE, balkonowe, egzotyczne, tarasowe. Diagnostyka, identyfikacja, porady”