Oleander pięlegnacja ,wymagania, zdjęcia cz.1
No właśnie, moje, co prawda mniejsze, są w tej samej fazie Mają dwa piętra
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wczoraj kupiłam łososiowego- jeszcze nie kwitnie- ale sprzedająca znajoma- twierdzi że na 100% taki będzie... To już 11 w mojej kolekcji...
Oleander z pestki - THEVETIA PERUVIANA- też ładnie mi rośniue... Ktoś tu pisał wcześniej, że też ma... czy mozna wiedziec jak teraz wyglada i czy "mu" kwitnie?
Oleander z pestki - THEVETIA PERUVIANA- też ładnie mi rośniue... Ktoś tu pisał wcześniej, że też ma... czy mozna wiedziec jak teraz wyglada i czy "mu" kwitnie?
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
Ja nie wiem jeszcze nic o oleandrach z pestki , ale włożyłam jakieś trzy tygodnie temu szczepki do ziemi z ukorzeniaczem i czekam 8) . Jeszcze nie pousychały, sama jestem ciekawa czy coś z nich będzie.
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
Oleandry z pestki bardzo dobrze wschodzą , mają śliczne żółte kwiaty , raz większe niż tradycyjne. Można je zakupić na allegro. U mnie rosną tak jak u Neli , wyszły trzy roślinki z jednej pestki
Co do ciepłej wody , to oleandry bardzo ją lubią i śliczniej kwitną kiedy są taką podlewane.
Co do ciepłej wody , to oleandry bardzo ją lubią i śliczniej kwitną kiedy są taką podlewane.
Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Letnią wodą to podlewam, ale stoją na dworze w doniczkach bez szkła i mają całkiem sporo słońca ...
Hartują się ...
Hartują się ...
Pozdrawiam, Ania
/Mój ogródek/
/Mój ogródek/
Nelu u mnie jeszcze nie zakwitły. Ja widziałam jak pięknie kwitną u znajomych w Hiszpani.Nela pisze:Ariszo- po jakim czasie od siewu tobie zakwitły? Bardzo mnie to ciekawi...
Mają je w ogrodzie.
pozdrawiam
Agnieszka