Zwartnica,Hippeastrum cz.2
-
- 200p
- Od: 18 lut 2009, o 11:33
Nela dzięki wielkie:D ale twoja kolekcja i tak jest powalająca ja cały czas czatuje na charisme ale jakoś natrafić nie mogę a na allegro też nie ma tej odmiany a twoja jest zachwycająca normalnie cud miód i orzeszki i ten egzotyczny też jest niezły szkoda ze nigdzie w sprzedaży nie mogę go znaleźć
a właśnie zauważyłam ze na liściach jednej z cebul które właśnie się suszą pojawiły się czerwone kropki. Te kropeczki są bardo maluśkie i występują od spodu liści ale tylko na dwóch czy trzech liściach myślicie ze to może być jakieś choróbsko czy tylko taki mały defekt rośliny?
a właśnie zauważyłam ze na liściach jednej z cebul które właśnie się suszą pojawiły się czerwone kropki. Te kropeczki są bardo maluśkie i występują od spodu liści ale tylko na dwóch czy trzech liściach myślicie ze to może być jakieś choróbsko czy tylko taki mały defekt rośliny?
- x-b-6
- 200p
- Od: 5 lip 2009, o 15:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ja chciałam tylko napisać, że po jednym dniu tej mojej biduli zazieleniły się listki. Odrobinę dopiero, ale jednak!
Agnieszka
Donice i doniczki
Donice i doniczki
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Byłam,popatrzyłam i aż mnie zatkało.Teraz mnie dopadła choroba ''Hipochciejstwa''.Mieć choćby po jednej cebulce z takich piękności,hhmmmmmmm-szczyt marzeń!!! Bo ja, żeby kupić cebulki Hipków, musiałabym przejechać aż 100 km.Nela pisze:Zrobiłam już dawno moim hipkom album- kto chce popatrzeć- zapraszam...
http://foto.onet.pl/m51hu,08sto22okklc,iie76
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Zakładajac, że cebulki "odopoczywają " już pewnie ze 3 mc, może i wiecej muszę sprawdzić, można już sadzić?
Pozdrawiam
Storczyki Carismy
Storczyki Carismy
Dlatego pytam, ponieważ to ich pierwsze zimowanie u mnie, a gdy kupowałam na allegro na to po prostu cebule, nie miały pąków, ani liści i normalnie kwitły.
Dziś zaglądnę do pudełka co tam się dzieje, postaram się wkleić fotki.
Dziś zaglądnę do pudełka co tam się dzieje, postaram się wkleić fotki.
Pozdrawiam
Storczyki Carismy
Storczyki Carismy