Datura,dyskusje,prezentacje kwitnień cz.III (02.2009-05.2014)
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Czas na moje chwalenie się :P bo jest czym.
Zabrałam ją na balkon (mimo,że jest w remoncie) bo nie mogę pozbawić się zapachu,
który roślina zaczyna wydzielać od wieczora ale pachnie nawet teraz a jest już g.10.00.
Poprzednią noc siedziałam bardzo długo przy otwartych drzwiach napawając się zapachem,
wczoraj,całe mieszkanie pachniało aż żal zamykać na resztę nocy drzwi...
Na prawdę spisuje się doskonale a tak kiepsko wyglądała jeszcze w maju,że miałam obawy czy przeżyje.
Zabrałam ją na balkon (mimo,że jest w remoncie) bo nie mogę pozbawić się zapachu,
który roślina zaczyna wydzielać od wieczora ale pachnie nawet teraz a jest już g.10.00.
Poprzednią noc siedziałam bardzo długo przy otwartych drzwiach napawając się zapachem,
Na prawdę spisuje się doskonale a tak kiepsko wyglądała jeszcze w maju,że miałam obawy czy przeżyje.
Piękna i w takiej małej donicy ? Jak ja nawozisz i nawadniasKaRo pisze:Czas na moje chwalenie się :P bo jest czym.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Wiosną przesadzam do nowej ziemi - okrawam bryłę korzeniową - i zaczynam od azofoski - 1 raz w tygodniu łyżeczka od herbaty,kiedy jest już dużo (tak mniej więcej) liści zmieniam nawóz i regularnie :
- nawożę co 3 dzień nawozem do roślin kwitnących - balkonowych w proporcjach zalecanych na opakowaniu (firma nie ważna,takim jaki mam akurat pod ręką)
- podlewam minimum 2 razy dziennie a czasem w pełni lata jeszcze trzeci raz we wczesne popołudnie kranówą
- nawożę co 3 dzień nawozem do roślin kwitnących - balkonowych w proporcjach zalecanych na opakowaniu (firma nie ważna,takim jaki mam akurat pod ręką)
- podlewam minimum 2 razy dziennie a czasem w pełni lata jeszcze trzeci raz we wczesne popołudnie kranówą
-
- 10p - Początkujący
- Od: 10 wrz 2009, o 21:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dopiero co dołączyłam do tego forum i jeszcze niewiele wątków zdążyłam odwiedzić, ale tego tematu nie mogłam przegapić. Jestem zachwycona waszymi bieluniami i jeszcze zbieram szczękę z podłogi. iwika na bielunia 'double apricot', którego posiadasz, choruję od niepamiętnych czasów i gdybyś kiedyś dzieliła sie odnóżkami, bądź sprzedawała sadzonki - wspomnij o mnie Moje datury w tym roku przechodzą mały kryzys (długo by pisać), dlatego wstawię fotki z kilku poprzednich sezonów:
- iwika
- 500p
- Od: 17 paź 2006, o 14:08
- Kontakt:
Agii za kwiaty nie dziękuje się ale nie ma za co
Są piękne niech przez lata cieszą oko twoje i innych, no powoń fantastyczna
Są piękne niech przez lata cieszą oko twoje i innych, no powoń fantastyczna
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika
- iwika
- 500p
- Kontakt:
No to i ja znalazłam dzisiaj troche czasu na porobienie zdjęć
Zdjęcia robione dzisiaj o poranku, czy ktoś jest chętny do wąchania Starczy do wszystkich
Cała okolica jest wieczorami otulona zapachem
Jest ich taka ilość że nie w stanie ich policzyć, a to tylko część daturowego ogródka
Oto 2 zdjęcia reszta w moim wątku ;)
Zdjęcia robione dzisiaj o poranku, czy ktoś jest chętny do wąchania Starczy do wszystkich
Cała okolica jest wieczorami otulona zapachem
Jest ich taka ilość że nie w stanie ich policzyć, a to tylko część daturowego ogródka
Oto 2 zdjęcia reszta w moim wątku ;)
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika
- iwika
- 500p
- Kontakt:
Dzięki Krysiu ;:12KaRo pisze: Iwonko niesamowity widok i zapach!
Jesteś mistrzynią uprawy burgmansi . Brawo,brawo jeszcze raz!!!!! ;:26
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika