Zielony zakątek - Katki
Zielony zakątek - Katki
Jestem pod ogromnym wrażeniem Waszych przepięknych ogrodów i jestem pełna podziwu za włożony wkład w ich pielęgnacje. Mam nadzieję zaczerpnąć inspiracje do zagospodarowania własnego zakątka na ziemi.
Daleko mojej działeczce do tego co niektórzy tu prezentują, ale pokaże co udało mi się już zrobić i jak to wygląda a z czasem będę się chwalić i pokazywać co nowego się zmieniło. Przede mną jeszcze ogrom prac.
Na początek kilka fotek ogólnego frontowego widoku .
Daleko mojej działeczce do tego co niektórzy tu prezentują, ale pokaże co udało mi się już zrobić i jak to wygląda a z czasem będę się chwalić i pokazywać co nowego się zmieniło. Przede mną jeszcze ogrom prac.
Na początek kilka fotek ogólnego frontowego widoku .
Katka na początku witam Cię bardzo serdecznie i cieszę się, że zechciałaś zaprezentować Nam swoje dotychczasowe dokonania. Naprawdę Masz już w tej chwili cudownie na swej działeczce. Widzę już sporo roślin i do tego ta soczysta zieleń osadzona w półcienistej przestrzeni. Fantastyczne miejsce do wypoczynku na łonie natury.
Z czasem będzie coraz piękniej. Więc czekam na kolejne widoczki.
Poza tym czy mogłabyś napisać ile lat Masz działeczkę, od kiedy na niej działasz i jaką ma ona powierzchnię.
Z czasem będzie coraz piękniej. Więc czekam na kolejne widoczki.
Poza tym czy mogłabyś napisać ile lat Masz działeczkę, od kiedy na niej działasz i jaką ma ona powierzchnię.
Ja również witam .
Działka jest stara ma jakieś 30 lat i mniej więcej tyle lat ma kilka drzew na niej. Ja ją kupiłam 3 lata temu i była bardzo zaniedbana, ale zrobiła na mnie wrażenie właśnie ze względu na te piękne stare drzewa. Pierwszy rok to było raczej rujnowanie ogrodu przez ekipy budowlane (generalny remont domu, schody, droga, taras, oświetlenie ogrodowe), które zryły resztki trawnika. Dopiero od zeszłego roku mogłam się zająć ogrodem i przywracaniem mu ładu. Działeczka jest mała ma około 5 arów, ale teren nie jest płaski co robi wrażenie większej powierzchni.
Działka jest stara ma jakieś 30 lat i mniej więcej tyle lat ma kilka drzew na niej. Ja ją kupiłam 3 lata temu i była bardzo zaniedbana, ale zrobiła na mnie wrażenie właśnie ze względu na te piękne stare drzewa. Pierwszy rok to było raczej rujnowanie ogrodu przez ekipy budowlane (generalny remont domu, schody, droga, taras, oświetlenie ogrodowe), które zryły resztki trawnika. Dopiero od zeszłego roku mogłam się zająć ogrodem i przywracaniem mu ładu. Działeczka jest mała ma około 5 arów, ale teren nie jest płaski co robi wrażenie większej powierzchni.
Katko położenie działki urocze. Duże możliwości tworzenia. Stare drzewa to jest to co nadaje ogrodowi klimat. Te schodki już sobie wyobrażam jak pięknie obsadzisz. Czekam na dalsze zdjęcia
Pozdrawiam Ewa
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Dziękuje bardzo za wszystkie pochlebne słowa .
Jest mi ogromnie miło przeczytać to wszystko .
KaRo działeczka była zakupiona jako weekendowa zwłaszcza, że leży na rzeką. Ale tak mnie wciągnęła i tak pokochałam to miejsce, że większość czasu spędzam właśnie na niej. Mam to szczęście, że mogę sobie na to pozwolić.
Z przyjemnością będę relacjonować tu wszelkie zmiany, na razie będę pokazywać co już jest.
Teraz chodzę po Waszych ogrodach i wzdycham tyle pięknych roślin .
Jest mi ogromnie miło przeczytać to wszystko .
KaRo działeczka była zakupiona jako weekendowa zwłaszcza, że leży na rzeką. Ale tak mnie wciągnęła i tak pokochałam to miejsce, że większość czasu spędzam właśnie na niej. Mam to szczęście, że mogę sobie na to pozwolić.
Z przyjemnością będę relacjonować tu wszelkie zmiany, na razie będę pokazywać co już jest.
Teraz chodzę po Waszych ogrodach i wzdycham tyle pięknych roślin .
Katko,nasz pejzażysta- pisarz, Grześ, pięknie powiedział o Twojej uroczej działeczce.Uroczy masz zakątek i choć niedawno nabyty ma już swój klimat i duszę.Ty tylko pomożesz mu rozwinąć skrzydła.Odciśniesz swoją cząstkę Siebie, a na pewno Wszyscy z ogromną chęcią będą przyglądać się, jak tworzysz swoje miejsce na ziemi.