Ketmia syryjska- Hibiskus ogrodowy
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu przepiękny!!
A może zbierzesz nasionka?Ustawiam się pierwsza w kolejce po odrobinę nasionek.
Zapraszam do mnie do wybrania sobie coś w rewanżu.
A może zbierzesz nasionka?Ustawiam się pierwsza w kolejce po odrobinę nasionek.
Zapraszam do mnie do wybrania sobie coś w rewanżu.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
-
- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ależ tu piękności pokazujecie
Ja właśnie wczoraj wpadłam na pomysł żeby ketmie posadzic przed tarasem .. aże nic nie wiem o nich jeszcze to poszukałam ...
To chyba był dobry pomysł
A teraz zachwycił mnie moscheutos ....
Te moje ketmie chciałam prowadzić na formę pienną - ciekawa jestem czy da się tak moscheutosa?
No i dziś wpadł mi taki pomysł do głowy - żeby posadzić na. po 3 małe ketmie i zaplatać je - nigdy jednak nie eksperymentowałam tak z roslinami ( tzn - zaplatam od 2 miesięcy pęcherznicę diabolo ) ale to jedyne moje doświadczenie - a taka kwitnąca np na 2 - 3 kolory kula mogłaby ładnie wyglądać .. tylko co na to sama ketmia ????
Ja właśnie wczoraj wpadłam na pomysł żeby ketmie posadzic przed tarasem .. aże nic nie wiem o nich jeszcze to poszukałam ...
To chyba był dobry pomysł
A teraz zachwycił mnie moscheutos ....
Te moje ketmie chciałam prowadzić na formę pienną - ciekawa jestem czy da się tak moscheutosa?
No i dziś wpadł mi taki pomysł do głowy - żeby posadzić na. po 3 małe ketmie i zaplatać je - nigdy jednak nie eksperymentowałam tak z roslinami ( tzn - zaplatam od 2 miesięcy pęcherznicę diabolo ) ale to jedyne moje doświadczenie - a taka kwitnąca np na 2 - 3 kolory kula mogłaby ładnie wyglądać .. tylko co na to sama ketmia ????
-
- 200p
- Od: 23 wrz 2009, o 09:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Hibiskusik.
Mój hibiskus ma niebieskie kwiatki - pojedyńcze, ostatni kwiatek opadł w tym tygodniu. Jest młodziutki, nie przemarzł. Okrywany tylko w pierwszym roku. Teraz już jestem o niego spokojniejsza, bo nie przemarzł przez kolejna 2 lata bez przykrywania. Nie rośnie w pełnym słońcu tylko w półcieniu. Wiatr go jednak owiewa często, jak to jest nad morzem. Moja sąsiadeczka ma dość dużych rozmarów krzew hibiskusa i też rośnie w półcieniu. Ma się wręcz doskonale. Jednak gałązki są podobne kolorem do orzecha włoskiego są białe, śliczne.
Pozdr. A.
Pozdr. A.