Ali uśmiechnięty ogród cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie wiem czy ci się uda go przezimować, moje datury mają zupełnie inne liście i kwiaty zwieszają się ku dołowi.
W każdym razie zbierz nasionka bo warto - nie tylko twój pięknie kwitnie to jezszcze ma ładne liście :D
justynaz
200p
200p
Od: 23 sty 2009, o 20:56
Kontakt:

Post »

Alu pisalaś coś o mikołajku, ja kiedy mojego przesadzałam kawałek został w starym miejscu, musze jeszcze sprawdzić, ale jak była byś zainteresowana to może będę miała jedną sadzonkę.
Justi
zapraszam do mnie
Ogród nowicjuszki
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Mariola, mam nadzieje, że się uda... bo w naturze jest wieloletni... i kupowałam nasionka przez internet to też pisało że można zimować... mi się marzą takie ogromne zwykłe datury :) kiedyś mama miała ale chyba zgniły... a teraz nie ma od kogo szczepek wsiąść bo nikt z sąsiadów jakoś nie ma...

Justynko, odpisałam Ci u Ciebie...
x-d-a
---
Od: 3 sty 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu, na jednym ze zdjęć wypatrzyłam kwitnącego rącznika. Nie widać tylko, jaki wysoki Ci urósł.
Jestem bardzo ciekawa, bo moje to już ogromne drzewa, mają ok.2,5 metra i ciągle rosną :!:

Miłego dnia :lol:
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Alu przepiękny ten bieluń , kwiat jest boski.......i taki inny niż wszystkie patrzy do góry.........
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Aluś, super datura! Zbieraj nasionka, jak taka pełna!
A ostrózka , jak namalowana! Skąd ty wziełaś taką wielką na jesień???
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Alu ,spróbuję przechować pelargonie w/g Twojego przepisu...chciałabym,żeby się udało ..tylko pomieszczenia nieogrzewanego nie mam :? ale spróbuję w piwnicy, w ubiegłym roku udało mi się przechować fuksję.Ładne roślinki jeszcze u Ciebie kwitną!
Maryna. :lol:
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ALUTKO fajny kolorek tej ostróżki . Tak jak pisała Ewa zbieraj nasionka może będzie ich trochę wtedy może i ja załapię się na bielunia . Ma takie listki jak ostrokrzew . Jesienne zdjątka jeszcze ciesza oko .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie wieczornie ;)

Dalo, mój rącznik tej jest ogromny, ze 2,5 na pewno też ma... postaram się jutro zrobić zdjęcie w całości :wink:

Renatko mi też się podoba a jak bosko pachnie... :shock: ale już przekwita... ale ma jeszcze pączki... najwyżej w domu pokwitnie :lol:

Ewa, zbiorę jak będą bo nie wiem czy zawiąże... pełne kwiaty rzadko chyba zawiązują.. a i nie wiadomo co z nasionek wyrośnie... a ostróżki kwitną u mnie jeszcze w najlepsze :lol: ta była kupiona na wiosnę bo kolorek mi się bardzo podobał... a resztę to mam siane, takie fioletowe i niebieski różne :wink:

Marpa, myślę że nie powinno być problemu... mogą Ci się wiosną wydać zabiedzone... ale spokojnie na dworku odżyją...aby pędy były żywe :wink: przez wiele lat też bez sensu jest je zimować bo pędy drewnieją i od dołu się ogołacają... ale tak ze 3 - 4 pociągną :wink:

Jadziu dziękuję :) ostróżka też mi się bardzo podoba mam ich dużo, ale ten kolor skusił mnie wiosną w sklepie :lol: a nasionka jak mówiłam pozbieram jak będą :wink:
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Alu - cudo!!! :
Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To super ,że pozbierasz nasionka a czy może z tej ostróżki będziesz tez mieć nasionka
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu jak zdażą dojrzeć to pozbieram i z ostróżki... po pierwszym kwitnieniu zbierałam dużo nasion ostróżek ale mi zapleśniały :(... zostało mi ociupinkę.. mi są niepotrzebne ale są to zmieszane nasionkach tych zwykłych ostróżek z tą różowawą...
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciekawe czy penstemon się sieje czy rozłogami się rozkrzewia . ALUŚ to się nie spieszy może uda Ci się zebrać chociaż już będzie coraz zimniej . OBY NIE .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”