Ali uśmiechnięty ogród cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Daluś to zdjęcie rącznika... też jest taki olbrzym :? i kwitnie jeszcze hibiskus bagienny:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Kwiaty kobei mnie zadziwiają w miarę rozwoju przechodzą od białego w ciemny fiolet :)

Obrazek Obrazek
Obrazek

Moje dynie... niewiele ich jest ale spore... starczą na jedzonko i marynaty :) zapiekanką z dyni i tartą już się zajadałam... ciekawa jestem jak smakuje makaronowa le już niedługo się przekonam :)

Obrazek Obrazek

I właśnie nie za dużo tych dyń bo z wieloma sporymi już zawiązkami stało się coś takiego :cry: może ktoś wie co to za choróbsko i jak mu na przyszły rok zaradzić... podobno dyń nic nie atakuje a tu takie paskudztwo :(

Obrazek
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JAKUCH pisze:Ciekawe czy penstemon się sieje czy rozłogami się rozkrzewia . ALUŚ to się nie spieszy może uda Ci się zebrać chociaż już będzie coraz zimniej . OBY NIE .
Jadziu myślę że większe kępy można dzielić... ja siałam jakieś z nasionek, ale nie kwitły w tym roku... ciekawe czy przezimują bo to różnie z nimi bywa...
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A dzisiaj czuję się fatalnie, strasznie boli mnie głowa i objadłam się chipsów i najchętniej bym je...zwróciła :D wprawdzie rano porobiłam co się da przed jesiennymi przymrozkami, powsadzałam sporo roślinek co hodowałam w doniczkach... a mam tego wszystkiego :roll: i tak 3/4 muszę dołować bo to przeważnie krzewy i większe byliny które muszą poczekać na swoje miejsce po likwidacji tunelu... trochę złą kolejność przyjęłam... powinnam najpierw mieć teren a potem rozmnażać i zbierać roślinki a tak mam ogrom wszystkiego i muszę zimować jakoś... no i niedługo zacznie się kopanie... bo roundap już swoje zrobił... i w ogóle czuję już presję szkoły... wakacje dobiegają końca... a czeka mnie tragiczny semestr... bo i praca inżynierska i egzamin inżynierski... nie mówiąc o likwidacji tunelu, założeniu żywopłotu i przygotowaniu wszystkiego na wiosenne zakładanie szklarni i rabat :roll: masakra... nie wiem jak to będzie... mam nadzieje, że chociaż czasem znajdę czas by tu zajrzeć... dobrze że idzie zima bo jakbym jeszcze latała za kwiatuszkami to już koniec... a tak nie stracę oglądania kwitnących piękności u Was :D
to tyle lecę spać, bo muszę rano wstać pojechać do siostry założyć na płot siatkę bo jej głupi...na prawdę głupi i nienormalny pies ( a ja z reguły uwielbiam psy) prawie codziennie znajduje nowe miejsce w płocie i przychodzi do nas... ( nie wiem jakim cudem sam znalazł drogę)i kopie mi w podwórku doły, wszystko taranuje bo zasuwa gdzie się da jak torpeda... szczeka okropnie skaczę na wysokość 1,5 metra... ogólne mega ADHD...masakra...

Ale już nie narzekam, idę spać i mam nadzieję jutro wstanie lepszy dzień czego i Wam życzę... dobranoc ;:6
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

OCH współczuję siostrze takiego psa . Może , widocznie u Ciebie lepiej mu sie podoba . A może siostra zapisałaby go do turnieju skoku w zwyż . :lol:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
x-d-a
---
Od: 3 sty 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aluś, mam nadzieję, że nastrój już lepszy...
Bo mój znakomity - jestem po forumkowym spotkaniu na zakończenie sezonu u Stasi i zapewniam Cię, że to świetny sposób na poprawę humoru :lol:
Pozdrawiam serdecznie :D
eryba
200p
200p
Od: 4 sty 2009, o 19:23

Post »

Witam Alu
Piękne masz te ozdobne kapustki może spróbuj wyhodować.
Ostróżki rzeczywiście mają niespotykany kolor, bo u mnie w okolicy u nikogo nie widziałam takich pięknych.
Mam nadzieje, że zdrówko już lepiej panują teraz jakieś wirusy mój synek był w przedszkolu 4 dni i chory:(
zdrówka :P
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Aluś, podziwiam Twój jesienny ogród taki kolorowy. Rącznik pięknie Ci wyrósł i datura niesamowita. Widziałam takie
fioletowe co rosną na 1,5 metra ale kremowej jeszcze nie. One rosną bardzo szybko. Spróbuj ją przechować zimą, moja
przeszła nawet zimę na dworze i odbiła od korzenia.
Pozdrowionka
:lol:
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
magdala
1000p
1000p
Od: 15 kwie 2009, o 23:59

Post »

Alu :D paczuszka wysłana z samego rana :D
Nie będą wyglądać zbyt okazale po dotarciu na miejsce (a nawet zle będą wyglądać)-
ale daję Ci gwarancję ,że na wiosnę wszystko wróci do zycia :P

Magda.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Alu, przybiegłam przywitać się po wakacjach :) Jak zwykle pięknie u Ciebie :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Alu przepiękny ten hibiskus bagienny :lol: nawet nie wiedziałam że taki istnieje :roll:

Moja tez kobea tak kwitnie jak Twoja w tych samych kolorach........śliczna jest
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was :)

Jadziu: budowana zapora na psa nie pomogła...nie mamy do niego siły :roll: tyle pracy na marne a ta nawet 5 centymetrową dziura ucieka :cry: w sumie mu się nie dziwie bo jest samotnym, siostra całe dnie pracuje... ale gdyby nie był takim wariatem...

Daluś, nastrój się polepszył... choć mam ostatnie dni wakacji :roll: :cry: ciesze się, że masz świetny humorek i nie dziwię się bo to musi być coś niesamowitego móc się tak z innymi forumkami spotykać :)

Eryba, witaj :D te kapustki na prawdę są cudne... tylko mogą w dosłownie 2-3 dni zostać objedzone przez glisty... ja co jakiś czas się przechodzę i niszczę trochę ale parę zostawiam niech i te motylki sobie żyją :wink:

Abeille, dziękuję :) daturę oczywiście postaram się przechować, mam nadzieję, że mi się uda :) mam jeszcze jedną taką ale ona będzie właśnie chyba fioletowa i dobrze bo uwielbiam ten kolor :D

Magda, dziękuję, będę czekać :) nic się nie martw, przyzwyczajona jestem do zdechlaczków i ich reanimacji wiosennej :) oj już się mogę się tej wiosny doczekać bo sporo mam małych nowości :)

Monia dziękuję, i witam Cię po powrocie :D

Joluś, ja też jeszcze niedawno nie wiedziałam :) cały czas się uczymy :D kobea też mi się bardzo podoba... ale dopiero teraz ładnie wygląda bo pięknie się rozkrzewiła :wink:

A wczoraj miałam miły dzień... bo sąsiedzi mają orzechy laskowe które tną nisko, ale całe lato była piękna zasłona że nic nie było widać a wczoraj sąsiadka wszystko właśnie nisko wycięła i golizna taka... wszystko widać i jak mnie spotkała to tak podziwiała mój ogródek, wcześniej praktycznie z nią nie rozmawiałam a teraz się zakumplowałyśmy :) już wymiana roślinek, nie mogła się nadziwić że taka młoda a taką ma pasję i pracuje non stop w tym ogródku
:lol: i jeszcze dała mi cały koszyk przetworów... pysznych soków owocowych, malinek na przeziębienie, jabłuszek, gruszek... na prawdę niesamowite to było :wink:

A i jeszcze mam do Was pytanko... bo za radą forumków wykopałam mieczyki... kwitły tak chyba ponad miesiąc temu ale jak je wykopałam to te bulwki takie małe... w porównaniu z tymi jakie sadziłam... i nie wiem czy to nie za wcześnie... może one też muszą zasychać żeby jedzonko z liści do bulw wciągnąć.... boję się że niedojrzałe jeszcze są i nic mi za rok z nich nie wyrośnie :? :cry:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Alu szalona dziewczyno :lol: to dla Ciebie ;:168

Obrazek
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jaka tam, szalona :wink:
A czy nikt nie rozwieje moich wątpliwości do do bulwek mieczyków...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”