Ogród Gośki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam ostatnio ochotę na fuksję. Twoja jest bardzo ładna i koszyczek ma śliczny. Miłego dnia Gosiu, idę zaraz do ogródka :D .
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

Gosiu, jak Ty przy bliźniakach dajesz radę z domem, ogrodem i jeszcze z forum. U mnie wymagało to zatrudnienia conajmniej kogoś do dzieci, albo jeszcze lepiej kogoś do okien :wink:

Wychwaliłabym jeszcze twój zakątek z klonem i kamieniami, ale nie chcę się powtarzać :D
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Piękne, znowu dostanę kompleksów...świetnie wygląda ta fuksja wychylająca sie z koszyczka.

A okna, to ja myję najpierw wodą, potem psikam psikaczem i przecieram normalnym ręcznikiem papierowym. Też robi robotę. :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

gorzata76 pisze:Gosieńko... ściereczka ściereczką, ale one działają na napęd ręczny :lol: :lol: :lol:
a liczyłam na jakieś cuda :wink:

Gosiu co to za trawa na zdjęciu pierwszym?
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Cześć dziewczyny :P
Felu bardzo polecam fuksje. Kwiaty niewymagające a długo kwitną. Musisz im tylko znaleźć chłodne miejsce na okres spoczynku 8)
Ale moment..., u Ciebie to one mogą przecież stać na dworze przez 12 miesięcy w roku!!! :D

Agnieś, ja też od czasu do czasu wołam o pomoc :lol: I nie mam tu na myśli tylko ostatniego tygodnia :wink: Ogólny zarys ogrodu powstał parę lat temu. Teraz pozostaje tylko zabawa: przesadzanie, dosadzanie, przycinanie - sama radocha :lol: :lol: :lol:

Stokrociu świetną fuksję to widziałam u Ciebie :P Moja trochę zabiedzona, bo wisi sobie pod daszkiem dziękuję i czasami zapominam ją podlać :?
Według mnie dla okien psikacz, woda i ręczniki to zbytek :wink: U mnie w grę wchodzi albo psikacz i ręczniczki albo woda i ściereczki :lol: Czy umyję pierwszym czy drugim sposobem, to i tak okna pozostają czyste przez jakieś trzy dni... :roll:

Gosieńko jedyny cud jaki się u mnie ostatnio wydarzył to ten, że w końcu zmusiłam się do tych okien :wink:
A pierwsze zdjęcie przedstawia pampasówkę, oczywiście :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

A teraz śpieszę z parasolowatym modrzewiem zanim pozbędzie się igiełek na dobre ...

Obrazek

Irga cała w koralach

Obrazek

Kącik doniczkowy - brat poprzestawiał doniczkowce bo przeszkadzały mu w koszeniu :lol:

Obrazek

Dziwaczek zdecydował się zakwitnąć na żółto i żurawka, która zmienia kolor...

Obrazek Obrazek

Klonik vel zaślaz i ognik oszczędnie sypiący koralami :P

Obrazek Obrazek

Na tej ścianie pną się zgodnie (na razie :wink: ) winobluszcz trójklapowy, pięcioklapowy i blusz pospolity zimozielony 8)

Obrazek
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosia te modrzewie są zabójcze - chcę takiego :roll:
Kurcze u nas znowu na Twojego klonika powiadają lipka - chyba że żle widzę :shock:
Mimo słoneczka widać sumak przypomina że jesień nastała :wink:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

O nie, do klonika to sobie poniekąd roszczę prawa :evil: :wink: :lol:
Kurczę, bujnie u Ciebie... no ale w końcu starsza jesteś :;230
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to mnie dobiłaś!!! Ja czosnki i tulipany już wsadziłam .. a raczej M I co teraz?
I teraz masz posadzone tulipany ;-) Wszystko OK, w końcu wszyscy teraz sadzą, tulipany i czosnki mają po prostu dość dużą rozpiętość pór sadzenia - szachownice czy narcyzy muszą być posadzone wcześniej, a te mogą sobie czekać nawet do połowy października.

A teoria jest taka, że one się szybko ukorzeniają i mogą za szybko wyleźć z ziemi. Tylko, że mi tak nieraz wylazły i nic sie nie stało, tak, że teoria teorią, a życie życiem. Ludzie sadzą tulipany końcem sierpnia, sadzą w grudniu nawet i nic strasznego sie nie dzieje.

Śpij spokojnie, nie chciałam CIę przestraszyć - chodziło mi o to, że po prostu mam jeszcze czas :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Aga u mnie też powiadają lipka, ale w mądrej książce jak byk stoi "Zaślaz mieszańcowy - Abutilon" i tego się trzymam :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Gosiu ale u Ciebie pięknie kolorowo :lol: uwielbiam ognik ale u mnie jeszcze bez owocków :roll:

W ubiegłym roku też miałam żółtego dziwaczka, strasznie mi się podoba ten kolor i mimo że zbierałam swoje nasionka w tym roku prawie sam biały :( i jeden krzew różowego....

Gosiu ogólnie patrząc przepiękna jest u Ciebie jesień :lol:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Gorzatko Ty dostałaś klonika z innego ujęcia :wink: a do starszych trzeba mieć szacunek - jak Ty się rodziłaś ja zaczynałam robić siku do nocnika :lol:

Stokrociu uspokoiłaś mnie, dzięki :P Będę spać spokojnie :wink:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Jolu wielkie dzięki! :D :D :D
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

g.kiecko pisze:Gorzatko Ty dostałaś klonika z innego ujęcia :wink: a do starszych trzeba mieć szacunek - jak Ty się rodziłaś ja zaczynałam robić siku do nocnika :lol:

:
Ja też ( o ile nick Gorzatki nie jest przypadkowy ;-) )

Fajny był, żółty, z kaczuszką...
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

100krotka pisze:
g.kiecko pisze:Gorzatko Ty dostałaś klonika z innego ujęcia :wink: a do starszych trzeba mieć szacunek - jak Ty się rodziłaś ja zaczynałam robić siku do nocnika :lol:

:
Ja też ( o ile nick Gorzatki nie jest przypadkowy ;-) )

Fajny był, żółty, z kaczuszką...
Pamiętasz???????? :shock: :shock: :shock: :P :P :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”