Iza, moja teraz będzie kwitła, więc nie będę jej ciąć. Poza tym sadzonki hoi najlepiej ukorzeniają się w okresie kwiecień- lipiec
Dzisiaj widziałam rosnącą Lisę na allegro :P
To lecę zajrzeć Daj spokój rybko postaram sobie sama poradzić ,a jak już nic naprawdę ciekawego i na moją kieszeń nie znajdę to na przyszły rok poproszę Cię o kawalątek
Anaka pisze:Kerii nie jest chętna do kwitnienia. Jest piękna i z liści, i z kwiatów, ale z kwiatami ciężko
Ja jak widzę kwiatuszki kerii, to normalnie się rozpływam! Potwierdzam to, co powiedziała Izunia: ''Hojki są strasznie tajemnicze,zaskakujące i nie przewidywalne''!!! I za to właśnie je kocham.
wtrącę się wszystkie kwiaty (wyjątek storczyki) zbieram dla liści (kolorowe, fajne kształty) również hoye zbieram ze względu na przepiękne listki. Jak zakwitną , to będzie super, a jak nie to zawsze można podziwiać liście.
Asia, Iza - macie rację w 100%
Liście mogą być pretekstem do kolekcjonowania roślin. Mnie niektóre bardzo pociągają z tego powodu
Krysiu, miałam Stefanotisy sporo lat temu. Wygrały hoje w tej rywalizacji. Dla mnie Stefanotis ma banalne liście i tylko białe kwiaty. Hoje biją go na głowę różnorodnością liści, kwiatów i zapachów