Zielony zakątek - Katki
- kryska
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pięknie, ja tak jak anulka lubię pod górkę i z górki też. Te stare drzewa i ten drewniany stół z balustradą. Też bym taki chciała ale mój M tego nie potrafi to muszę się obyć skromniejszym. Bardzo ładny zakątek i woda blisko.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Re: Zielony zakątek - Katki
Jeszcze raz dziękuje za wszystkie pochlebne słowa .
Niestety nie jest to zbyt estetyczne i cały czas zastanawiam się jak to zamaskować. Myślałam żeby to obłożyć kamieniami, albo dać tam jakieś ozdobne skrzynki (np. drewniane) i posadzić niskie rośliny .
Jest to mur podtrzymujący całą ścieżkę, jest tam duży stok, bez tego krawężniki i cała ta droga osunęłaby się po pierwszych większych deszczach.Nalewka pisze:Małe pytanko, do czego służy, albo dlaczego tak to zostało zrobione - bardzo szeroki krawężnik / półka przy schodach - alejce. A może to tylko zmyłka na zdjęciu i w rzeczywistości to coś zupełnie innego? Ale co?
Niestety nie jest to zbyt estetyczne i cały czas zastanawiam się jak to zamaskować. Myślałam żeby to obłożyć kamieniami, albo dać tam jakieś ozdobne skrzynki (np. drewniane) i posadzić niskie rośliny .
No tu będzie ciężko, bo tyle jest pięknych roślin, które bym chciała mieć , ale postaram się nie przesadzić .livia pisze:Tylko nie zapędż się za bardzo w pracach ogrodniczych...
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak, tak, takie wielkie skrzynie z czymś kolorowym, może czerwone pelargonie, może żółte aksamitki, może jakieś azalie, może różnokolorowe gazanie, czy inne cynie. Tak, tak, będzie pięknie ;:26
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Witaj Katko ,Twoja działeczka jest fantastyczna, rzeczywiście cudowny zakatek i wcale się nie dziwie że uwielbiasz tam przebywać.Samo jej położenie ma juz swój urok ,a do tego przepiękny domek z ciemnego drewna -cudoooooooooooo.Masz piekne róże i myslę że niedługo bedziesz nas zadziwiała kolejnymi zakupami i nasadzeniami w Swoim raju
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Pozdrawiam Grazyna
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2006, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Katko! Skorzystałam z Twojego zaproszenia i zrobiłam sobie spacerek po Twojej działeczce. Prześliczna Twoja działeczka, taka przytulna, ciepła, domek taki bajkowy że za pstryknięciem chciałoby się tam znaleźć. A fotki jesienne wywołały u mnie tęsknote za tą porą roku. Twoja Hortensja pstra cudna! - jednak to jeszcze inna odmiana niż moje.
Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli