Ogród Orinoko
Ogród mi się podoba. Jest piękny i nawet czuje się jego zapach z fotek.
Ja miałam też 2 gatunki traw, w tym misjanta i pozbyłam się go. Był posadzony w fatalnym miejscu, na pierwszym planie (pomysł mojej siostry ). Strasznie się rozrastał, bo miałam w tym miejscu wilgoć. Gdy go likwidowałam 3 lata temu musiałam uzyć siekiery, bo rydel był za słaby. To jak gigantyczny perz! Więc zastanówcie się, zanim go zasadzicie.
Ja miałam też 2 gatunki traw, w tym misjanta i pozbyłam się go. Był posadzony w fatalnym miejscu, na pierwszym planie (pomysł mojej siostry ). Strasznie się rozrastał, bo miałam w tym miejscu wilgoć. Gdy go likwidowałam 3 lata temu musiałam uzyć siekiery, bo rydel był za słaby. To jak gigantyczny perz! Więc zastanówcie się, zanim go zasadzicie.
- Agniesia
- 500p
- Od: 31 sie 2009, o 01:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
no no no
jestem pod ogromnym wrażeniem
chapeaux bas
jestem pod ogromnym wrażeniem
chapeaux bas
pzdr. Agnieszka http://agniesia71.posadzdrzewo.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojego ogrodu
LISTA OBECNOŚCI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO
- orinoko01
- 200p
- Od: 21 cze 2009, o 22:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mariolu ...można fajniejsze rzeczy robić z gifami, ale niestety tu jest limit pojemności wklejanych zdjęć.. a to niestety ogranicza.
Maju Trawki na wietrze zawsze fajnie wyglądają.
Pelagio Klimatyczny to jest Twój wianek wklejony u Ciebie w wątku.
Piterek Perovskia to zaraz po Werbenie (...hmmm a może przed) moja ulubiona roślina. Mam jej dość sporo nasadzonej, ale chcę mieć kilkakrotnie więcej. Jest piękna od wiosny aż do póznej jesieni.
Dalu ...jak będzie tylko okazja to zrobię ruchome zdjęcia z Twojego zaczarowanego ogrodu....jeśli pozwolisz oczywiście.
Zolinko To, że rośnie u Ciebie wcale mnie nie dziwi...ma przecież wspaniałą opiekunkę.
Dangar Pewnie miałaś miskanta, który wyrasta z rozłogów. Potrafi być dość ekspansywny, ale jest piękny i ja za nic w świecie bym się go niepozbył.
Agniesia Dziękuje bardzo.
Wczoraj podczas czyszczenia komina przed sezonem grzewczym zrobiłem fotke z dachu:
...i dwa inne: Kalina japońska i Kalina sztywnolistna
Maju Trawki na wietrze zawsze fajnie wyglądają.
Pelagio Klimatyczny to jest Twój wianek wklejony u Ciebie w wątku.
Piterek Perovskia to zaraz po Werbenie (...hmmm a może przed) moja ulubiona roślina. Mam jej dość sporo nasadzonej, ale chcę mieć kilkakrotnie więcej. Jest piękna od wiosny aż do póznej jesieni.
Dalu ...jak będzie tylko okazja to zrobię ruchome zdjęcia z Twojego zaczarowanego ogrodu....jeśli pozwolisz oczywiście.
Zolinko To, że rośnie u Ciebie wcale mnie nie dziwi...ma przecież wspaniałą opiekunkę.
Dangar Pewnie miałaś miskanta, który wyrasta z rozłogów. Potrafi być dość ekspansywny, ale jest piękny i ja za nic w świecie bym się go niepozbył.
Agniesia Dziękuje bardzo.
Wczoraj podczas czyszczenia komina przed sezonem grzewczym zrobiłem fotke z dachu:
...i dwa inne: Kalina japońska i Kalina sztywnolistna
- Agniesia
- 500p
- Od: 31 sie 2009, o 01:46
naprawdę, rewelacyjnie zakomponowany ogród!
te wszystkie zakątki, zakola, zakamarki tworzą atmosferę cudownej tajemniczosci - idziesz i nie wiesz, co Cię spotka za nastepnym zakrętem, czym jeszcze Twórca ogrodu chce nas zaskoczyc...
taki ogród wydaje się byc większy niż jest w rzeczywistości...
i ponownie stwierdzę, że trawy wspaniałe - mam u siebie aż nadto miejsca, wydają mi się dobrym rozwiązaniem do skomponowania ciekawego zakątka. i niech też tak pięknie poruszają się na wietrze...
te wszystkie zakątki, zakola, zakamarki tworzą atmosferę cudownej tajemniczosci - idziesz i nie wiesz, co Cię spotka za nastepnym zakrętem, czym jeszcze Twórca ogrodu chce nas zaskoczyc...
taki ogród wydaje się byc większy niż jest w rzeczywistości...
i ponownie stwierdzę, że trawy wspaniałe - mam u siebie aż nadto miejsca, wydają mi się dobrym rozwiązaniem do skomponowania ciekawego zakątka. i niech też tak pięknie poruszają się na wietrze...
pzdr. Agnieszka http://agniesia71.posadzdrzewo.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- orinoko01
- 200p
- Od: 21 cze 2009, o 22:39
Re: Ogród Orinoko
- pelagia72
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Marku !
Sam od zera, łącznie z malowaniem itp. ?
Zdolniacha z Ciebie ! Pasuje do Twojej altany.
Te ''kulki'' na końcach słupków są metalowe ?
Sam od zera, łącznie z malowaniem itp. ?
Zdolniacha z Ciebie ! Pasuje do Twojej altany.
Te ''kulki'' na końcach słupków są metalowe ?
- Grzesik
- Od: 20 sty 2009, o 15:49
Ja bym umiał tylko pomalowaćorinoko01 pisze: przy okazji pochwale się mostkiem, który własnoręcznie wykonałem.
Fajne zdjęcia To z lotu kominiarza extra
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Witaj Marku! po sąsiedzku ;)
Doszły mnie słuchy o Twoim pięknym ogrodzie juz wczesniej, ale dopiero mam kilka wolniejszych dni aby pobiegać po forum.
Ogród tak piekny, że chetnie przeniosłabym go w całości do siebie
Trawy na wietrze to jedno z najpiękniejszych "zjawisk" ogrodowych
też mam nadzieję na podobne efekty tylko w bardzo mini miniaturze :P
Własnie szukam więcej informacji o werbenie patagońskiej i cieszę się, że we Wrocławiu będzie zimować w gruncie!
A juz chciałam przenosić ją do piwnicy.
Jeśli masz, to proszę pokaż swoje proso Rotstrahlbusch (w jakim miejscu rośnie u ciebie? )
pozdrawiam
Doszły mnie słuchy o Twoim pięknym ogrodzie juz wczesniej, ale dopiero mam kilka wolniejszych dni aby pobiegać po forum.
Ogród tak piekny, że chetnie przeniosłabym go w całości do siebie
Trawy na wietrze to jedno z najpiękniejszych "zjawisk" ogrodowych
też mam nadzieję na podobne efekty tylko w bardzo mini miniaturze :P
Własnie szukam więcej informacji o werbenie patagońskiej i cieszę się, że we Wrocławiu będzie zimować w gruncie!
A juz chciałam przenosić ją do piwnicy.
Jeśli masz, to proszę pokaż swoje proso Rotstrahlbusch (w jakim miejscu rośnie u ciebie? )
pozdrawiam
- igielka78
- Od: 13 mar 2008, o 10:24
Piekny ogród. Bardzo mi się podoba ten urok dzikości. Na zdjęciach wygląda na spory. Widzialam u ciebie perowskię (czy dobrze) - dlugo ja masz, bo wygląda na fajnie rozrośniętą? Trawy też super!!!
-
- Od: 3 lis 2006, o 18:22
Witaj Marku,
z przyjemnością zajrzałam do każdego zakątka Twojego ogrodu. Czy wiesz, że jest naprawdę wyjątkowy? Ujęły mnie Twoje kompozycje roślinne i jednocześnie kolorystyczne. Robisz też piękne zdjęcia...naprawdę można się zatracić...szałwie, funkie, języczki, budleje, perovskia i motyle...i ta czarodziejska sadzawka....gratuluje
z przyjemnością zajrzałam do każdego zakątka Twojego ogrodu. Czy wiesz, że jest naprawdę wyjątkowy? Ujęły mnie Twoje kompozycje roślinne i jednocześnie kolorystyczne. Robisz też piękne zdjęcia...naprawdę można się zatracić...szałwie, funkie, języczki, budleje, perovskia i motyle...i ta czarodziejska sadzawka....gratuluje
Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli