Mój prawie ogród - Iwika
- iwika
- 500p
- Od: 17 paź 2006, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
snowflake pisze:Iwono cudne te Twoje datury... czy te ogromne wsadzasz do ziemi czy są zadołowane w donicy? jeśli w ziemi to jak je przenosisz i zimujesz?
Ogromne wsadzam do ziemi ( do dołu łopata kompostu kurzego), jak jeszcze są w ziemi obcinam do odpowiedniej wysokości ale zawsze nad Y, potem wykopuje podcinam korzenie mocno by weszły do wiadra 10-15L. i przenosze do piwnicy lub innego pomieszczenia gdzie temp. jest ok 10-15 st C ale niższa lub wysza.
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika
dobrze wiedzieć... a obcinasz je przed przymrozkami tak? i w wiadrze są same korzenie? czy przysypujesz ziemią i podlewasz trochę ?iwika pisze:snowflake pisze:Iwono cudne te Twoje datury... czy te ogromne wsadzasz do ziemi czy są zadołowane w donicy? jeśli w ziemi to jak je przenosisz i zimujesz?
Ogromne wsadzam do ziemi ( do dołu łopata kompostu kurzego), jak jeszcze są w ziemi obcinam do odpowiedniej wysokości ale zawsze nad Y, potem wykopuje podcinam korzenie mocno by weszły do wiadra 10-15L. i przenosze do piwnicy lub innego pomieszczenia gdzie temp. jest ok 10-15 st C ale niższa lub wysza.
- iwika
- 500p
- Kontakt:
Tak obcinam przed przymrozkami, korzenie przysypuje świeżą ziemią, i nie dopuszczam do przesuszenia ziemi ani do przemoczenia.snowflake pisze:dobrze wiedzieć... a obcinasz je przed przymrozkami tak? i w wiadrze są same korzenie? czy przysypujesz ziemią i podlewasz trochę ?iwika pisze:snowflake pisze:Iwono cudne te Twoje datury... czy te ogromne wsadzasz do ziemi czy są zadołowane w donicy? jeśli w ziemi to jak je przenosisz i zimujesz?
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika
- iwika
- 500p
- Kontakt:
Hm...... Ciężko to policzyć ale spróbujeKaRo pisze:![]()
Ile masz w sumie krzewów burgmansia Iwonko?

Łososiowa sz1
Zółta sz1
Podwójna biała szt 1
Biała szt 1
Pomarańczowo-złota szt 1
Pinck Perfektion ( podwójna różowa do czerwieni ) szt 4 Wszystkie ogromne powyżej 2 m
Maya szt 1
Sanguinea szt 1
Inspiration szt 2
Mobisu szt 1
Rosalla szt 1
Super Spot szt 2
Double Apricot szt 1
licze tylko te co mają powyżej 1,5 metra

Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika
- iwika
- 500p
- Kontakt:
Szkoda bo można starsze obciąć na taką wysokość jaka jest wygodna nawet poniżej 0.5m. One bardzo szybko rosnądottie pisze: Ja ze swojej zrezygnowałam gdy miała takie rozmiary

Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- iwika
- 500p
- Kontakt:
grazynarosa22 pisze:A powiedz mi kiedy robisz to cięcie i przenoszenie do piwnicy? chodzi mi o datę...mniej więcej-rzecz jasna![]()
przed przymrozkami-powiesz....ale tak patrzysz na pogodę co dzień ?
Mniej więcej jest to koniec października

Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika
- iwika
- 500p
- Kontakt:
Re: Canna
Zobacz moje prawie wszystkie są wkopane w ziemię, bardzo dobrze przechodzą cięcie korzeni
nie ma obawy, najważniejsza sprawa to nie podawać żadnych odrzywek azotowych od końca sierpnia muszą mieć czas na zdrewnienie łodyg, te nie zrewniałe najczęściej w okresie zimowym usychają.

Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Bogdan Sz
- Od: 25 wrz 2008, o 10:33
Datura
Dzisiaj na spokojnie pospacerowałem po Twoim ogrodzie, doniczkowych coś wspanialego zagospodarowany każdy zakątek,parapet a do tego jeszcze ten oiękny pies po prostu szok pozdrawiam 

Iwonko powiedz kochana gdzie nabyłaś safirową burzę( cały sezon szukałam i nigdzie nie trafiłam na ten cudny kwiatuszek), zachorowałam i nie mogę się wyleczyć z chciejstwa. Proszę cie barrrrrdzo! A daturki to już inna sprawa, są przecudnej urody i ten zapach, ja mam tylko jedną i nie bardzo wiem jak ją przezimować( dysponuję tylko ciemną piwnicą).
Psiuna fajna i fikuśna, taka do miziania i przytulania.
Pozdrawiam Monika.
Psiuna fajna i fikuśna, taka do miziania i przytulania.
Pozdrawiam Monika.
Jakie to szczęście móc Kochać i być Kochanym.