Moja skromna kolekcja
- m@jk@
- 500p
- Od: 9 wrz 2009, o 03:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Socurek - mam dwa parapety, ale niektóre kwiaty stoją też u mojej mamy, bo nie mieszczą się już u mnie na tych dwóch oknach.
Edytko dziękuję
Trzynastka - witam Cie w moich skromnych progach ojjj ta moja kolekcja w porównaniu do niektórych Forumowiczów to raczej jest skromna a to też wynika z braku miejsca po części
Edytko dziękuję
Trzynastka - witam Cie w moich skromnych progach ojjj ta moja kolekcja w porównaniu do niektórych Forumowiczów to raczej jest skromna a to też wynika z braku miejsca po części
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
- pingu
- 1000p
- Od: 23 maja 2009, o 22:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzięki za info co do wielkości oślinki. Zastanawiałam sie nad jedną, ale w takim razie muszę to jeszcze przemyśleć.
Patrycja Moje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
- m@jk@
- 500p
- Kontakt:
Pat - myślę,że co do wielkości- jeśli tak bardzo Ci się podoba Kalatea, to tym sugerować się nie będziesz. Moja aż taka wielka nie jest, ale w porównaniu do innych Zielonych dosyć szybko mi rośnie
nie żałuj jej sobie - jest taka wdzięczna
nie żałuj jej sobie - jest taka wdzięczna
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
- m@jk@
- 500p
- Kontakt:
Ape- dzięki, a jeśli chodzi o odmiany to taką mam tylko jedną , natomiast mam jeszcze jednego kwiata, który chyba pochodzi z tej samej grupy roślin, choć do końca nie jestem pewna, więc jutro cyknę mu foteczkę i wkleję to sama ocenisz, czy to będzie jedna rodzinka
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
- m@jk@
- 500p
- Kontakt:
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
- m@jk@
- 500p
- Kontakt:
Kochani a teraz dzisiejsze nowości
Gerberki
Kalanchoe bella
I na deser mój pierwszy storczyk- Phalaenopsis (kupiłam ze względu na cenę -10 zł, ponieważ nigdy dotąd nie posiadałam Storczyków i to tak na próbę)
Wyjęłam go w domu z folii i zauważyłam, że ma takie dziwne korzonki. Nie wiem czy to normalne czy coś jest z nim nie tak. Proszę Was, oceńcie czy wszystko z nim w porządku, a jeśli nie to co mam z nim zrobić??
Czy to normalne że tak wystaje mu korzonek?
Postawiłam go na oknie- myślę, że to miejsce będzie dla niego najodpowiedniejsze.
Gerberki
Kalanchoe bella
I na deser mój pierwszy storczyk- Phalaenopsis (kupiłam ze względu na cenę -10 zł, ponieważ nigdy dotąd nie posiadałam Storczyków i to tak na próbę)
Wyjęłam go w domu z folii i zauważyłam, że ma takie dziwne korzonki. Nie wiem czy to normalne czy coś jest z nim nie tak. Proszę Was, oceńcie czy wszystko z nim w porządku, a jeśli nie to co mam z nim zrobić??
Czy to normalne że tak wystaje mu korzonek?
Postawiłam go na oknie- myślę, że to miejsce będzie dla niego najodpowiedniejsze.
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Kalatea ciekawa i bardzo mi się podoba.
I Majeczko zaszalałaś z zakupami!
Bardzo ładne kwiatuszki.
I Majeczko zaszalałaś z zakupami!
Bardzo ładne kwiatuszki.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- Kasia.N
- 1000p
- Od: 10 cze 2009, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wygląda mi na Calathee Rufibarba
Super nowości! Urocze gerbery. Kalanchoe śliczniutkie No i gratuluję pierwszego storczyka, domyślam się, że niedługo będzie i drugi, potem trzeci ... ;)
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Moje domowe
- m@jk@
- 500p
- Kontakt:
Asiu, Aniu - Dziękuję dziewczyny za miłe słowa pod adresem kwiatuszków
Elu - zaszalałam to fakt ale od razu poprawił mi się nastrój po tych zakupach
anetta cieszę się że się podoba
Kasiu dziękuję za identyfikację a co do storczyka to jestem baaardzo zadowolona, że w końcu się zdecydowałam po tylu nieudanych próbach hihi a jeśli będzie mu u mnie dobrze to na pewno niedługo pojawią się kolejne. Chociaż nie wiem gdzie ja to wszystko ulokuje- już mam z tym problem, a choroba kwiatowa cały czas się pogłębia... Najlepsze jest to, że jak w sklepie zobaczy się takie cudeńka to klapki na oczach i nawet nie myślę o tym, że nie mam już gdzie stawiać, a potem w domu się główkuję
Elu - zaszalałam to fakt ale od razu poprawił mi się nastrój po tych zakupach
anetta cieszę się że się podoba
Kasiu dziękuję za identyfikację a co do storczyka to jestem baaardzo zadowolona, że w końcu się zdecydowałam po tylu nieudanych próbach hihi a jeśli będzie mu u mnie dobrze to na pewno niedługo pojawią się kolejne. Chociaż nie wiem gdzie ja to wszystko ulokuje- już mam z tym problem, a choroba kwiatowa cały czas się pogłębia... Najlepsze jest to, że jak w sklepie zobaczy się takie cudeńka to klapki na oczach i nawet nie myślę o tym, że nie mam już gdzie stawiać, a potem w domu się główkuję
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie