Identyfikacja - CEBULA, KŁĄCZE
Nie wiem kiedy te cebulki były wykopane, ale ja jakieś dwa tygodnie temu wykopałam szafirki i miały już korzonki.One po zaschnięciu liści mają tylko krótką przerwę i wcześnie ukorzeniają się powtórnie, bo już teraz wypuszczają nowe liście, a więc są ukorzenione.Moje takie dość mięsiste korzonki miały
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wykopałam w takim miescu, gdzie nic nie powinno być Może być żonkil, bo na wiosnę dostałam takie wysuszone doniczki z kwiaciarni, co sie nie sprzedały i powysadzałam w różnych miejscach. Tam teoretycznie nie wysadzałam, ale kto to wie! Cebulka ma ok 4 cm. Hiacynt na pewno nie, bo musiałyby mi go krasnoludki przywlec ;-)
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Identyfikacja - CEBULA, KŁĄCZE
Co to za cebulki
- fibius
- 200p
- Od: 19 lut 2008, o 00:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
dawidbanan
są to bulwy pędowe frezji lub acidantery, w każdym razie jakaś z rodziny kosaćcowatych (jedna w tunice, reszta bez tuniki)
są to bulwy pędowe frezji lub acidantery, w każdym razie jakaś z rodziny kosaćcowatych (jedna w tunice, reszta bez tuniki)
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ta największa wygląda mi na frezje ale te małe to chyba nie acidantery bo mam ich cebulki i nie są w ogóle podobne..fibius pisze: dawidbanan
- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 paź 2005, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zgodnie z decyzją Administratora zamykamy wszystkie długie wątki w dziale identyfikacji roślin. Każdy forumowicz może założyć swój wątek z pytaniem o identyfikację lub dopisać się do już istniejącego podobnego wątku.
Naszym celem jest zwiększenie przejrzystości tego działu, a także ułatwienie identyfikacji każdej rośliny.
Naszym celem jest zwiększenie przejrzystości tego działu, a także ułatwienie identyfikacji każdej rośliny.
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;