Mikoryza a rododendrony
- reniazt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mikoryza a rododendrony
Witam wszystkich Forumowiczów i mam pytanie w sprawie mikoryzy do rododendronów.
Otóż noszę się z zamiarem jej zastosowania w tym sezonie i chciałabym poznać opinię osób, które może ten super specyfik polecany przez producentów już zastosowały. Chodzi mi o to czy widać tego efekty i jak długo na nie trzeba czekać.
Otóż noszę się z zamiarem jej zastosowania w tym sezonie i chciałabym poznać opinię osób, które może ten super specyfik polecany przez producentów już zastosowały. Chodzi mi o to czy widać tego efekty i jak długo na nie trzeba czekać.
Szczepionka mikoryzowa w uprawie różaneczników
Ostatnio dużo się mówi o szczepionce mikoryzowej i jej zbawiennym wpływie na rozwój roślin.W związku z tym mam pytanie do forumowiczów czy ktoś stosował ją i czy faktycznie działa tak dobrze.
Tutaj znajdziesz cos na ten temat rowniez http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... t=mikoryza i Tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... zczepionka.
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Stosował ją producent różaneczników - P. Jan Ciepłucha.
Efekt:
Efekt:
źródłoWitam.
Kilka lat temu podejmowałem próby mikoryzowania różaneczników. Efek był żaden.
Również nie spotkałem się z pozytywną opinią innych osób. Poza oczywiście producentem.
Jan
- Lorrie
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Rododendrony
Ja właśnie też noszę się z zamiarem zastrosowania mikoryzy u RH, azalii i wrzosów. Mam tylko problem - kiedy to sie robi. Teraz, przed zimą chyba nie bardzo?
- xipe
- Od: 19 sie 2007, o 11:51
- Kontakt:
Re: Mikoryza a rododendrony
Raczej wiosną, teraz grzybnia weszła już w stan spoczynku - zimno.
teraz jest dość ryzykowne stosowanie, gdyż jest za zimno, ale kupiłam na allegro ta w płynie, która polecano mi ze zniżką na allegro a termin przydatności do końca następnego roku, stwierdziłam, że nie będę przepłacać w sezonie, tylko teraz kiedy obniżyli ceny bo mniejszy popyt, pozdrawiam.
Proszę używaj polskich znaków . Xipe
Proszę używaj polskich znaków . Xipe
weszłam przez sklep chyba producenta http://www.mikoryza.sklep.pl maja dość taniego kuriera więc paczka do mnie doszła błyskawicznie, choc potem się zastanowiłam dlaczego mi sie spieszyło, przeciez zastosuje ją na wiosne:)
- dukra13
- 200p
- Od: 23 sie 2007, o 22:30
Odświeżam temat. Upłynęło kilka lat , ciekawa jestem efektów stosowania tej dokładnie mikoryzy. Mam zamiar jutro ja zastosować. Znajomej zostało jeszcze pól opakowania a szkoda wyrzucić a i termin ważności krótki. Dodatkowo jest sprzyjający czas.
Czytałam o tym, ale mój ogród jest mlody. Czy to sie stosuje od razu przy sadzeniu czy jak rośliny są już duże?
Bea
- dukra13
- 200p
- Od: 23 sie 2007, o 22:30
Można i do młodych i do tych starszych, tak w każdym razie jest napisane na opakowaniu.