Kaktusy i sukulenty - 1cz.(2006.07-04.2008)
To prawda lobiwie mają super kwiatki ale najbardziej podoba mi się ta mammilaria bardzo długo kwitnie te kwiaty już są około tygodnia i jeszcze dużo pąków .Co chodzi o lobiwkę to troszkę mnie zaskoczyła nie myślałam że zakwitnie ma dopiero około 1,5 cm. Na słoneczko tesz czekam z niecierpliwością bo kilka kaktusów nie zakwitło przez tą pogodę .
Danka białe kwiatuszki też są super ,nie mam takiego jak twój on jest śliczny
Danka białe kwiatuszki też są super ,nie mam takiego jak twój on jest śliczny
- blabla
- -Moderator Forum-.
- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witam!
Jestem tu nowy więc wypada się przedstawić. Na imię mam Tomek, mieszkam w Gdańsku i mam kolekcję kaktusów. Lubie zwłaszcza niewielki roślinki, które ładnie kwitną. Wasze kaktusy także niczego sobie - fanie kwitną. Mam nadzieję, że będę miał okazję napisać tutaj kilka postów.
Jestem tu nowy więc wypada się przedstawić. Na imię mam Tomek, mieszkam w Gdańsku i mam kolekcję kaktusów. Lubie zwłaszcza niewielki roślinki, które ładnie kwitną. Wasze kaktusy także niczego sobie - fanie kwitną. Mam nadzieję, że będę miał okazję napisać tutaj kilka postów.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
Tomku cytuję Twoją odpowiedź bo to ja pytałem o te kaktusy na forum o kaktusach by określić nazwy dla k-arolki.
blabla pisze:1 - To Mammillaria karwinskiana lub inna z tego kręgu - tak mi się przynajmniej wydaje.
2 - Nie kaktus tylko Euphorbia (było wcześniej)
3 - Kolejna Mammillaria. A jaka? Nie mam pojęcia.
4 - Eriocactus, może E.magnificus?
5 - Chyba Echinocereus - jaki? Nie wiem, trzeba poszperać, może tutaj: www.echinocereus.de
6 - Hybryda Epiphyllum
7 - Forma monstrualna (lub jak ktoś woli zdegenerowana) jakiegoś kaktusa kolumnowego - może Marginatocereus marginatus