Pnącza, czym mogę obsadzić pergolę ?
Re: Co na pergolę?
Może winorośl pachnąca (vitis riparia)
-
- ---
- Od: 5 sty 2009, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Może winobluszcz pięciolistkowy?
- Waleria
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aktinidia, czyli kiwi, bo dwa w jednym. I pięknie kwitnie, a dzisiaj zebrałam bardzo smaczne owocki.Tylko należy posadzić dwa egzemplarze: męski i żeński.
Waleria
Zrób zdjęcia i wklej - samej pergoli, jak i okolicy: wszystko zależy co chcesz osiągnąć.
Pamiętaj, że konstrukcja z metalu jest najmniej korzystna dla roślin z powodu niskich temperatur konstrukcji w zimie.
Pamiętaj, że konstrukcja z metalu jest najmniej korzystna dla roślin z powodu niskich temperatur konstrukcji w zimie.
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Za Walerią powiem - atkinidia.
Możesz kupić naszą odmianę nie wymagającą zapylacza dr.Szymanowski - rośnie szybko, dorasta do 3 metrów, fragmenty liści najpierw bledną a potem różowieją.
No i owocuje - coś w smaku pośredniego między kiwi a agrestem.
Możesz kupić naszą odmianę nie wymagającą zapylacza dr.Szymanowski - rośnie szybko, dorasta do 3 metrów, fragmenty liści najpierw bledną a potem różowieją.
No i owocuje - coś w smaku pośredniego między kiwi a agrestem.
- abcd
- 1000p
- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Kontakt:
Na pergolę
Jakie pnącze polecili byście na pergolę , czytałam o akebie, podobno ładne lekkie pnącze . Może ktoś ma , to prosiła bym o zdjęcie . 

- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pnącza, czym mogę obsadzić pergolę ?
Poczytaj TEN wątek od początku, potem wątki podane wyżej, a na koniec ten:
- Co jadalnego na pergolę?
Sugeruję przed założeniem nowego wątku skorzystać z naszej wyszukiwarki, a potem ew. dopisanie się do istniejącego już wątku na ten sam temat... :P
- Co jadalnego na pergolę?
Sugeruję przed założeniem nowego wątku skorzystać z naszej wyszukiwarki, a potem ew. dopisanie się do istniejącego już wątku na ten sam temat... :P
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- abcd
- 1000p
- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Kontakt:
Bardzo dziękuję za radę i za zdjęcia . Rzeczywiście jest delikatna , ale ładna .
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 23 sty 2008, o 10:43
No właśnie z jadalnych nawet to nasturcje mogą być (nie wiem, czy ktoś już tego nie poruszył) 

Ogrody to nasza pasja, szczęście i życie...
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 13 cze 2010, o 23:25
Czy teraz, koniec czerwca, posianie czegoś w stylu fasoli ozdobnej czy nasturcji miałoby jakiś sens? W przyszłym tygodniu zakładam pergolę a właściwie stawiam na tarasie skrzynki z kratkami w celu odgrodzenia się od sąsiadów. Czy mam szansę na szybki przyrost jakiejś rośliny czy muszę czekać do przyszłego roku?