Szkarłatka chińska ( Phytolacca polyandra )
- maartucha
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 20 kwie 2007, o 01:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Co to za roślina? (Szkarłatka chińska)
Jesteś dzieckiem wszechświata: nie mniej niż gwiazdy i drzewa masz prawo być tutaj i czy to jest dla ciebie jasne czy nie, nie wątp, że wszechświat jest taki jaki być powinien.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 25 paź 2009, o 20:31
Szkarłatka chińska ( Phytolacca polyandra )
Witam wszystkich
Jakieś trzy lata temu w doniczce z kupioną roślinką przywędrowała do mojego ogródka roślina której nikt z moich znajomych niestety nie zna , być może tutaj dowiem się jak się nazywa? może ktoś ją zna? Część podziemna to korzeń podobny kształtem do dorodnej marchwi ,kolor skórki brunatny , miąższ natomiast biały a częśc nadziemna to to co na zdjęciu,owoc słodkawo mdławy i soczysty jak jeżyny
Jakieś trzy lata temu w doniczce z kupioną roślinką przywędrowała do mojego ogródka roślina której nikt z moich znajomych niestety nie zna , być może tutaj dowiem się jak się nazywa? może ktoś ją zna? Część podziemna to korzeń podobny kształtem do dorodnej marchwi ,kolor skórki brunatny , miąższ natomiast biały a częśc nadziemna to to co na zdjęciu,owoc słodkawo mdławy i soczysty jak jeżyny
Re: nieznana roślina
To szkarłatka- phytolacca.
- oliwka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Co to jest za roślina?(Szkarłatka chińska)
I nie dziwię się, żę sama wyrosła, bo to się rozsiaewa jak chwast.
- aniawoj
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 paź 2005, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: może ktoś wie, co to za roślina?
To szkarłatka chińska.
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
CO to za cudo pomóżcie!!!
Kto mi pomoże odgadnąć co to za roślinka?
Re: CO to za cudo pomóżcie!!!
To jest szkarłatka.
Czym To właściwie jest? (szkarłatka)
Witam już od 2-3 lat ta roślina okupuje miejsce pod moją wiśnią. Z ciekawości czekałem w zeszłym roku co z tego będzie i oto na zdjęciu rezultat. Po przekwitnięciu, kwiat zamienia się w fioletowy owoc, który wyglądem przypomina małe jeżyny, gęsto skupione obok siebie. Pytanie do Was, czy wiecie co to za roślina? Naprawdę mnie to ciekawi, a nikt z moich znajomych do tej pory nie potrafił tego zidentyfikować.
- AGA Z
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 paź 2009, o 11:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Czym To właściwie jest?
To Szkarłatka amerykańska.
To jest szkarłatka chińska /AN
To jest szkarłatka chińska /AN
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści