Lilie - uprawa Cz.1
- ljlj100
- 100p
- Od: 1 paź 2008, o 11:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Lilie - uprawa
Bardzo dziękuję Kasiu. Masz rację z tymi pomyłkami. Nie wszyscy są oszustami. A 'Miss Lucy' też nie jest brzydka.
-----------------
Pozdrawiam. Bożena
-----------------
Pozdrawiam. Bożena
- zanna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2008, o 22:37
Kupiłam ją w zeszłym roku, więc raczej to nie będzie stara odmiana, pod wielce intrygującą nazwą "Electric Orange" (ze zdjęcia miała być różowo-żółtą żarówą ).
Pogooglałam sobie i wszystkie pokazane Loreto mają większy ten brązowy brushmark (Twoja zresztą też "pseudoloretowato" wygląda w porównaniu z tamtymi zdjęciami )
Pogooglałam sobie i wszystkie pokazane Loreto mają większy ten brązowy brushmark (Twoja zresztą też "pseudoloretowato" wygląda w porównaniu z tamtymi zdjęciami )
- zanna
Znalazłam w sieci, że "Miss Lucy" ma jeszcze drugą nazwę "Double Pleasure"...babi52 pisze:Bożenko moja to SPRING PINK a Twoja jako żywo to Miss Lucy. Nie wygooglowałam lilii Spring King
Cechą charakterystyczną Spring Pink są czekoladowe gdzieniegdzie brzegi płatków kwiatowych i moja to ma.
-
- Od: 10 lis 2008, o 00:31
Aniu Orange Electric to na pewno nie jest Znam tą lilię i wygląda całkiem inaczej. A moja rzeczywiście " loretowata" ale przyjęłam taka wersję i na razie będę jej się trzymaćzanna pisze:Kupiłam ją w zeszłym roku, więc raczej to nie będzie stara odmiana, pod wielce intrygującą nazwą "Electric Orange" (ze zdjęcia miała być różowo-żółtą żarówą ).
Mirzan
Ja mówię o tej lilii kupionej jako Purple Reign , a mnie się zdaje ze to Patricia Pride.
Kaśka
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Możecie powiedzieć co to za lilia ,kupiłam ją jako Miss Lucy
Tak wyglądała jak zakwitła
Tak wyglądała jak zakwitła
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
-
- Od: 10 lis 2008, o 00:31
Chciałabym i ja swoją cegiełkę dołożyć do tego wątku.Przedstawię więc część swoich azjatek , których nazw jestem pewna.
Butter Pixie
Canova
Chianti
Citronella
Diabora
Lollypop
Menorca
Pixels White
Grand Creue
Na pewno znajdę jeszcze jakieś zdjęcia , więc CDN.
Butter Pixie
Canova
Chianti
Citronella
Diabora
Lollypop
Menorca
Pixels White
Grand Creue
Na pewno znajdę jeszcze jakieś zdjęcia , więc CDN.
Pozdrawiam,Małgorzata
witam.mam pytanie, ponieważ zapomiałam, że kupiłam lilie jakiś czas temu.. czy mogę je jeszcze wsadzic ?Czy do doniczek będzie lepiej ?
Co mogę zrobić by nie zmarnowac cebulek....
czekam na informacje
Co mogę zrobić by nie zmarnowac cebulek....
czekam na informacje
zaczarowana
- zanna
Małgosiu, jakiej wysokości jest Diabora? Nie mogę nigdzie znaleźć tych danych, a chciałabym sadzić lilie w grupach - trzy odmiany po trzy sztuki , ale tak żeby nie zasłaniały się wzajemnie.basow@ pisze:Diabora
Teraz dopiero, na przykład, znalazłam info, że Mount Duckling i Orange Pixie są miniaturkami i mają max 45 cm wysokości i czeka mnie przesadzanie w przyszłym roku
Dlatego mam prośbę, wstawiając zdjęcia podawajcie orientacyjnie wysokość (nie musi byś w centymetrach, wystarczy niska, średnia, wysoka)