Storczyki Pauli :)
Storczyki Pauli :)
Dobry Wieczór
Czytam to forum namiętnie od kilkunastu dni, a dziś postanowiłam się ujawnić... a właściwie moje storczyki
Moja kolekcja w porównaniu do Waszych jest "tyci tyci", ale od czegoś trzeba zacząć, zwłaszcza, że moja lista "zachciejek" jest coraz dłuższa, a moim największym marzeniem jest Vanda
Mam głównie Phalaenopsisy, 3 duże Dendrobie i 2 "przedszkolaki", Oncidium, Miltonię, oraz Epidendrum, niestety w tej chwili kwitnie tylko kilka storczyków
Jestem raczkująca zarówno jeśli chodzi o uprawę storczyków jak i o pisanie na tym forum, dlatego proszę o wyrozumiałość i dobre rady
Pozdrawiam.
Czytam to forum namiętnie od kilkunastu dni, a dziś postanowiłam się ujawnić... a właściwie moje storczyki
Moja kolekcja w porównaniu do Waszych jest "tyci tyci", ale od czegoś trzeba zacząć, zwłaszcza, że moja lista "zachciejek" jest coraz dłuższa, a moim największym marzeniem jest Vanda
Mam głównie Phalaenopsisy, 3 duże Dendrobie i 2 "przedszkolaki", Oncidium, Miltonię, oraz Epidendrum, niestety w tej chwili kwitnie tylko kilka storczyków
Jestem raczkująca zarówno jeśli chodzi o uprawę storczyków jak i o pisanie na tym forum, dlatego proszę o wyrozumiałość i dobre rady
Pozdrawiam.
-
- ZBANOWANY
- Od: 8 lip 2008, o 13:03
Re: Storczyki Pauli :)
Witam sąsiadkę:)
To może zacznę od Twojego marzenia.
Możesz je zrealizować za nieduże pieniądze w centrum ogrodniczym Jucca w Tarnowie Podgórnym.
Zadzwoń do nich i zapytaj czy mają przekwitnięte Vandy - czasem i za 20zł się trafiają.
Bardzo ładnie zapowiada się twoja kolekcja. Kicia też niczego sobie
Jeszcze raz witam i życzę wszystkiego dobrego na forum i w rozwoju pasji.
To może zacznę od Twojego marzenia.
Możesz je zrealizować za nieduże pieniądze w centrum ogrodniczym Jucca w Tarnowie Podgórnym.
Zadzwoń do nich i zapytaj czy mają przekwitnięte Vandy - czasem i za 20zł się trafiają.
Bardzo ładnie zapowiada się twoja kolekcja. Kicia też niczego sobie
Jeszcze raz witam i życzę wszystkiego dobrego na forum i w rozwoju pasji.
volcowitch dziękuję za miłe przywitanie
Co do Wand, to nie wiedziałam, że przekwitnięte można już tak tanio kupić !!
Teraz jestem trochę uziemiona w domu i nie mam jak tam podjechać, ale będę o tym głośno i wyraźnie mówić w domu... może niektórzy usłyszą i zrobią z tą wiadomością coś pożytecznego
Co do Wand, to nie wiedziałam, że przekwitnięte można już tak tanio kupić !!
Teraz jestem trochę uziemiona w domu i nie mam jak tam podjechać, ale będę o tym głośno i wyraźnie mówić w domu... może niektórzy usłyszą i zrobią z tą wiadomością coś pożytecznego
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hejka Paula
Drugi falenopsis śliczny...jest na mojej liście chciejstw jako tzw. "tęczowy".... I oncidium fajowe z kiciek w tle hihi...
Drugi falenopsis śliczny...jest na mojej liście chciejstw jako tzw. "tęczowy".... I oncidium fajowe z kiciek w tle hihi...
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wszystkie są przepiękne. Widzę, że na jednym zdjęciu jest kotek. Co do Vand, przeceny bywają też w LM.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ooo...nowy nabytek Gratulacje zarażenia choroba storczykową...Całkiem niezła ta nowość
Dziękuję za miłe słowa, jutro wstawię fotkę mojej Miltonii pachnącej
Zaczyna mi brakować parapetu, a storczyki zbieram dopiero od miesiąca
Zaczyna mi brakować parapetu, a storczyki zbieram dopiero od miesiąca
Storczykowa dziękuję za podpowiedź, w listopadzie postaram się tam zajrzeć
Ale byłabym szczęśliwa, gdyby udało mi się jakąś namierzyć w rozsądnej cenie ;)
Ale byłabym szczęśliwa, gdyby udało mi się jakąś namierzyć w rozsądnej cenie ;)
Dziękuję, na pewno zdam relację ;)
Co do parapetów to masz rację - niestety nie chcą się wydłużyć, ale może to i dobrze... bo bym z torbami poszła ;)
Dzisiaj już też sobie myślałam, że przestaję kupować każdego storczyka, jakiego spotkam na swojej drodze i skupiam się na Wandzi no i może jeszcze jak uda mi się zdobyć Mini Marka..... i jeszcze Prosthechea vittelina... echh jeszcze mam kilka na swojej liście ;)
Co do parapetów to masz rację - niestety nie chcą się wydłużyć, ale może to i dobrze... bo bym z torbami poszła ;)
Dzisiaj już też sobie myślałam, że przestaję kupować każdego storczyka, jakiego spotkam na swojej drodze i skupiam się na Wandzi no i może jeszcze jak uda mi się zdobyć Mini Marka..... i jeszcze Prosthechea vittelina... echh jeszcze mam kilka na swojej liście ;)
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Paula. Twój wątek był jednym z tych które przejżałam zanim sama sią zalogowałam. Masz ładne Dendrobium, kolor jaki mi się podoba. A te inne na tle twojej ściany wyglądają cudnie.
Co do parapetów, jest tyle sposobów na ich wydłużenie, że się nie obejrzysz a skończysz tak jak my wszyscy (w pozytywny sposób). Ja też co chwilę mówię że już nie mam miejsca a potem się znajduje jak znowu nie oprę się przed nawym zakupem albo jak jakiś do mnie przywędruje.
Co do parapetów, jest tyle sposobów na ich wydłużenie, że się nie obejrzysz a skończysz tak jak my wszyscy (w pozytywny sposób). Ja też co chwilę mówię że już nie mam miejsca a potem się znajduje jak znowu nie oprę się przed nawym zakupem albo jak jakiś do mnie przywędruje.