Ogródek Aga2
- Aga2
- 200p
- Od: 31 mar 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam kochani u siebie
Iga 23 i ogis1 szczególnie bo kujawianki ,Ewo mieszkam 60 km od Torunia w strone Golubia -Dobrzynia tam gdzie zamek i rycerze kopie ścierają
Agnes to niebieskie przy różach to hyzop .Syszałam że posadzony przy winogronie nie atakuje maczniak wiec posadziłam i przy róży (długo szukałam nasion w sklepach )(na winogronie i tak mączniak siedzi )
Witaj Violu
Ewe witam serdecznie bo my to przczółki i kwiatki nic dodać nic ująć
Mariuszai Leszka witam szczególnie bo pierwsze chłopaki u mie w ogródku na forum
Iga 23 i ogis1 szczególnie bo kujawianki ,Ewo mieszkam 60 km od Torunia w strone Golubia -Dobrzynia tam gdzie zamek i rycerze kopie ścierają
Agnes to niebieskie przy różach to hyzop .Syszałam że posadzony przy winogronie nie atakuje maczniak wiec posadziłam i przy róży (długo szukałam nasion w sklepach )(na winogronie i tak mączniak siedzi )
Witaj Violu
Ewe witam serdecznie bo my to przczółki i kwiatki nic dodać nic ująć
Mariuszai Leszka witam szczególnie bo pierwsze chłopaki u mie w ogródku na forum
Pozdrawia Agnieszka.
Mój ogród
Mój ogród
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Agnieszko masz piekny ogródek, tyle w nim rośnie iglaków . Róże ładnie kwitną, ja w tym roku swoje przesadzałam , większość padło. W sobotę dokupiłam na razie 6 szt, prosiłam pana ,aby podpisał, bardzo się starał, jednej opisać zapomniał, 2 nazwy tylko udało mi się odczytać, papier tak się posklejał ,że nie mogłam go oderwać . Teraz nie wiem co mam.
Szukałam wrzosowiska, proszę pokaż zdjęcia,chyba że gdzieś przeoczyłam . Będę do Ciebie zaglądać.
Szukałam wrzosowiska, proszę pokaż zdjęcia,chyba że gdzieś przeoczyłam . Będę do Ciebie zaglądać.
- Aga2
- 200p
- Od: 31 mar 2009, o 11:54
Miło mi gościć u siebie goryczkie 143 i domino515151
Korzo_m wrzosowisko moje nie duże ale jak dobrze pójdzie prez zime to będę trawniczek odcinała;:113
to moje drugie podejście z wrzosami , wrzośce dają sobie rade a wrzosy mi wygineły - teraz się zawziełam .
Przydało by mi się trochę ziemi spod wrzosów z lasu w tym roku nie byłam na grzybach trzeba będzie zainwestować w mikoryze
Witam adamian Ta rójka to faktycznie gigant nie stety moja ,nie stety bo rójka nie wskaana u dobrego bartnika
Ta rójka to w ogóle ewenement bo zbiorcza czytałam o tym nie myślałam że mi się przydarzy to jest kilka rójek na sobie .99 procent rójka + 1matka tu się nalożyły z paru uli było przedstawienie oj było
Witam eukamis
to moja hortensja krzewiasta (tne na wiosne ) zaczeła w tym roku kwitnąć 10 lipca teraz wygląda tak
Jestem zachwycona hortensjami u was na forum nie przypuszczałam że tak długo mogą kwitnąć .
Teraz jesienią wsadziłam młodą Anabel -kolekca rozwojowa
Przedstawiam Kicie
Korzo_m wrzosowisko moje nie duże ale jak dobrze pójdzie prez zime to będę trawniczek odcinała;:113
to moje drugie podejście z wrzosami , wrzośce dają sobie rade a wrzosy mi wygineły - teraz się zawziełam .
Przydało by mi się trochę ziemi spod wrzosów z lasu w tym roku nie byłam na grzybach trzeba będzie zainwestować w mikoryze
Witam adamian Ta rójka to faktycznie gigant nie stety moja ,nie stety bo rójka nie wskaana u dobrego bartnika
Ta rójka to w ogóle ewenement bo zbiorcza czytałam o tym nie myślałam że mi się przydarzy to jest kilka rójek na sobie .99 procent rójka + 1matka tu się nalożyły z paru uli było przedstawienie oj było
Witam eukamis
to moja hortensja krzewiasta (tne na wiosne ) zaczeła w tym roku kwitnąć 10 lipca teraz wygląda tak
Jestem zachwycona hortensjami u was na forum nie przypuszczałam że tak długo mogą kwitnąć .
Teraz jesienią wsadziłam młodą Anabel -kolekca rozwojowa
Przedstawiam Kicie
Pozdrawia Agnieszka.
Mój ogród
Mój ogród
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
Roślin
Witam!
Goryczka acaulis rośnie w ziemi glinasto kompostowej i musi mieć dodatek gryzu w proporcji glina 30% kompost 40%
kamienny gryz 30% . W lecie lubi wilgoć . Na zimę okrywam jedliną. Jeżeli da Bóg doczekam przyszłego roku wyślę
Ci cesarską i piękną goryczkę, którą pokażę innym razem. Jest to bardzo mało znana w Polsce , ale dosyć łatwa
w uprawie Gentiana "Excelsior". Myślę, że będziemy w kontakcie to przpomnisz mi się w odpowiednim czasie
Pozdrawiam: goryczka
Goryczka acaulis rośnie w ziemi glinasto kompostowej i musi mieć dodatek gryzu w proporcji glina 30% kompost 40%
kamienny gryz 30% . W lecie lubi wilgoć . Na zimę okrywam jedliną. Jeżeli da Bóg doczekam przyszłego roku wyślę
Ci cesarską i piękną goryczkę, którą pokażę innym razem. Jest to bardzo mało znana w Polsce , ale dosyć łatwa
w uprawie Gentiana "Excelsior". Myślę, że będziemy w kontakcie to przpomnisz mi się w odpowiednim czasie
Pozdrawiam: goryczka
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Agnieszko ja kupując wrzosy już się pytam czy są zimujące w gruncie. Kiedyś dostałam bardzo ładne duże okazy, okazało się ,że są sprowadzane z Holandii i naszego zimowego mrozu nawet po okryciu roślin nie wytrzymują.
Twoje początki wrzosowe są fajne, jeszcze jak dosadzisz następne będzie na co popatrzeć.
Twoje początki wrzosowe są fajne, jeszcze jak dosadzisz następne będzie na co popatrzeć.
Re: Ogródek Aga2
Agnieszko odwiedzam sobie działeczki tam gdzie jeszcze nie byłam ale droga przede mną jeszcze daleka jestem już na forum od zeszłego października a końca nie widać tyle pięknych ogrodów tyle roślin których nie znam i wszystkie bym chciała ale cóż działka mała a do tego lubię przestrzeń i nie lubię przeładowania choć u innych mi się podoba takie jakieś głupie widzimisię Ale co tam Twoja działeczka podoba mi się a ten kociak świetny pozdrawiam i zapraszam do mnie
Pozdrawiam, Małgorzata
Zapraszam.
Zapraszam.
- Agniesia
- 500p
- Od: 31 sie 2009, o 01:46
cześc Aga!
moja jeżówka, ta zielona, nie jest aż tak wielka - to tylko zbliżenie
kiedyś kupiłam nasiona purpurowej normalnie w sklepie i wysiewałam wiosną do skrzynek, potem przepikowałam do pojemniczków i w sierpniu wysadziłam do ogrodu. w następnym roku kwitły jak głupie.
jaki kolor mają te, których nasiona kupiłaś? w listopadowym "Kwietniku" jest artykuł o jeżówkach i zdjęcia kilku odmian, zakochałam się w pomarańczowej "Art's Pride"
moja jeżówka, ta zielona, nie jest aż tak wielka - to tylko zbliżenie
kiedyś kupiłam nasiona purpurowej normalnie w sklepie i wysiewałam wiosną do skrzynek, potem przepikowałam do pojemniczków i w sierpniu wysadziłam do ogrodu. w następnym roku kwitły jak głupie.
jaki kolor mają te, których nasiona kupiłaś? w listopadowym "Kwietniku" jest artykuł o jeżówkach i zdjęcia kilku odmian, zakochałam się w pomarańczowej "Art's Pride"
pzdr. Agnieszka http://agniesia71.posadzdrzewo.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojego ogrodu
LISTA OBECNOŚCI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO
Zapraszam do mojego ogrodu
LISTA OBECNOŚCI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Agnieszko, piękny ogród prezentujesz
i chyba będzie różany na dodatek
pszczoły wyglądają fascynująco
i chyba będzie różany na dodatek
pszczoły wyglądają fascynująco
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Agnieszko.Ładny masz ogródek.Jeśli chodzi o róże to uważam ,że nie należy przesadzać z ich ilością.
Róże które posiadasz są piękne.Dobrze wyeksponowane,dorodne krzaki,obficie kwitnące rzucają się w oczy i zdobią każdy ogród.Dużo to nie znaczy ładnie.
Róże które posiadasz są piękne.Dobrze wyeksponowane,dorodne krzaki,obficie kwitnące rzucają się w oczy i zdobią każdy ogród.Dużo to nie znaczy ładnie.
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Agnieszko
Przeszłam wzdłuż i wszesz Twój ciekawy ogród. Cały ogród prezentuje się na 6
Roje pszczół to dla mnie coś nowego ale zarazem ciekawego, podziwiam Cię
Bradzo podoba mi się zdjęcie białej tawuły wygląda jak rozścielone obłoczki na niebie, cudne
Przeszłam wzdłuż i wszesz Twój ciekawy ogród. Cały ogród prezentuje się na 6
Roje pszczół to dla mnie coś nowego ale zarazem ciekawego, podziwiam Cię
Bradzo podoba mi się zdjęcie białej tawuły wygląda jak rozścielone obłoczki na niebie, cudne